Popoln vodnik za pariškem Elegant Palais Royal

Posted on

 Popoln vodnik za pariškem Elegant Palais Royal

Mirna Elegance le nekaj korakov od Louvre

Dvonadstropni hop-on, hop-off avtobusi pakirano do roba z ljudmi. Horde želijo potniki gnetli okoli vidno utrujene turističnega vodiča. -Stranski ulici prodajalci želijo privabiti naivne turiste, da odkupi njihove overpriced nakit. Muzej vstopne linije, tako dolgo se zvijejo v krogu.

To so nekatere od tipičnih prizorov najbolj osrednje in najbolj obiskanih bližini Pariza, v 1. st okrožju. Slavno znano po stanovanjskih kultnih mestih, kot so muzej Louvre, Tuileries Gardens, in Pont Neuf je 1 st je vedno gneča in živahno. Morda sklepamo, še posebej, če ste že raziskali območje v preteklosti, da je malo drugega ponuditi.

Ampak tukaj je ironija: le nekaj minut hoje stran od množice Louvre in oprijemljivost turističnih pasti leži eleganten, miren vrt z vsemi osemnajstega stoletja francoskega šarma je v Tuileries in Vladarji v Louvre, vendar nobeden od množice. Palais Royal je mirno zatočišče v mesta turistično središče. Prav tako je izjemno premalo cenjeno.

nekateri Zgodovina

Palais Royal je bil zgrajen leta 1692, ki ga je kardinal Richelieu. Prvotno imenovan Palais kardinala, je palača zapustila kralja Ludvika XIII po Richelieu smrti in je bil njegov otroštvo doma pred selitvijo v Louvre in na koncu do Versaillesa.

Palača je bila razširjena na med 1871 in 1874, ki ga Louis-Philippe d’Orleans, ki je dodal škropljenje trgovin in arkadami lepe strukture. Kot palača v starosti, je preživela mobing in celo požar, nato pa na koncu obnovljena leta 1876 in postavi v rokah francoske vlade. Zdaj gosti Conseil d’État in Ministrstvo za kulturo.

Cour d’Honneur in Daniel Buren Skulpture

Dvorišče in lepe vrtove na Palais Royal je odprt vsak dan za obiskovalce. Notranje dvorišče se imenuje  Cour d’Honneur , in ima velik in presenetljivo skulptura Daniel Buren z naslovom “Les Deux Plateaux”.

Nameščen leta 1986, sodobno kiparstvo, gornji sliki, predstavlja ostro nasprotje na klasično oblikovan francoski palači. Sestoji iz 280 črno-belih stebrov različnih višin razporejenih v vrtoglavo paleto monokromatičnih vrtinci. To ni priljubljen med vsemi, vendar dodaja občutek značilno modernosti v palačo in njene okolice.

Podrobnejši pogled na vrt

Poleg  Cour legije  leži Jardin du Palais Royal. Podložena s čudovitimi drevesi in kovanje terase, vrt vključuje lepe rose grmovje, elegantne fontane in prašni poti. To je hkrati presenetljivo bogate, in mimogrede mirno. V danem trenutku, boste morda ugotovili, pari ob sprehod pod drevesi, nekaj tekačev drsenje preteklih terase in družine posodice na soncu in sproščujoče okoli vodnjaka.

Palais Royal: Kje jesti in Shop

Obstajajo številne dobre možnosti za oprijemalne ugriz, ali priložnostne ali formalno, kot tudi za nakupovanje na tem območju.

Restavracije

Jardin du Palais Royal  gosti nekaj zelo dobrih restavracij, najbolj s gostinski vrt. Najbolj znana je Le Grand Véfour, francoski ikona odličnosti in zgodovine, in ponosni posestnik vseh treh Michelinovih zvezdic. To se pogosto imenuje “prvi veliki restavraciji v Parizu”. Celo všeč od Napoleona in Jean Cocteau so tam večerjal. Podpis jedi so goloba Prince Ranier III in truffled bikovog repici Parmentier , vendar prihrani prostor za vedno izjemno bogate sladice.

Druga gostinska poudarja vključujejo posrečeno poimenovali Restaurant du Palais Royal in Pierre au Palais Royal, nekdanji ki ima spektakularno teraso na vrtu, in slednja od katerih ima zavije stran od klasično različico francoske kuhinje, namesto da služijo niz sodobnih jedi.

Nakupovanje

Ob sprehodu skozi Palais, boste verjetno zvabila v salonih, ki se vijejo po vrtu za hitro pokukati ali dva na neverjetno elegantna okno zaslonov. Palais Royal, je dom nekaterih najboljših shopping– Pariza, če ga lahko privoščijo, da je. arkade gostiteljske butiki so od elegantnih enaki Stella McCartney in Marc Jacobs, kot tudi majhne trgovine, tako očarljivo staro, se zdi, da sem bil tam že stoletja.

Oglejte si Au Duc de Chartres, malo trgovino, ki nosi starinsko heraldike, kovance in medalje. Morda boste prišli tudi na trgovino ali dve Didier Ludot, najbolj znanega pariškega ime v vintage oblačil. Poglej okoli in boste našli vintage Chanel obleke iz sredine 1900-ih, in skrbno upravljan visoke mode pri vsakem desetletju. Parfum ventilator? Serge Lutens naredi sanjsko vonjave in ima lepo butik na enem koncu arkadami.

Potrebujete  premor kavarno  od vse te nakupe? Stop, ki jih Café Kitsune, espresso bar super hip House of Kitsune, modni oblikovalec. Tukaj boste našli kavo tako dobro vam bo, da ste bili prepeljani v Brooklynu.