Popoln vodnik za promet v Parizu

Posted on

Ali ste na tem, da stopijo na svojem prvem potovanju v Pariz? Srečnež. Preden se odpravite, ste verjetno boste potrebovali pomoč pri odločanju o tem, kako priti do tja, spoznavanje možnosti tleh prevoza od letališča, uporabo javnega prevoza v mestu luči, in izbiro pravih avtobusom ali ladjo ture. Dobrodošli v vaši poti-vodnik za pridobivanje tam in pridobivanje okrog, brez stresa, ko ste tam.

Možnosti za potovanje v City of Light

Najti pravo paket potovanja lahko stresno in prepričljivo. Uporabite korak za korakom premaz, da se naučijo o vseh možnosti za potovanja, se seznanijo s pariških letališčih in železniških postajah, in knjig leti, vlakom ali Eurostar karte v francoski prestolnici na spletu. Lahko tudi raziskati nasvete o tem, kdaj naročati v priročniku za najboljši čas za obisk Pariza.

Od letališča: kopenski prevoz Možnosti

Ob prihodu na letališče, obiskovalci francoski prestolnici se pogosto počutijo preobremenjeni in zmedeni o tem, kako priti do mesta pravilno. Obstaja več načinov, da se do centra Pariza, od mestnih dveh glavnih letališč (Charles de Gaulle / Roissy in Orly).

Prav tako je koristno razumeti prednosti in slabosti pri taksi in iz pariških letališč.

Javnega transporta v Parizu: Metro, RER, Avtobusi in Tramvaji

Pariz je eno izmed svetovno najbolj učinkovitih sistemov javnega prevoza, s podzemne vlaki, avtobusi in tramvaji vozijo z neverjetno hitrostjo in zanesljivostjo. Vendar pa sistem podzemne železnice in avtobus, še posebej, lahko povzroči zmedo, in javni prevoz v mestu luči ni vedno tako dostopen za obiskovalce z omejeno mobilnostjo, kot bi si želeli, da je. Za potnike z dojenčki in majhnimi otroki, lahko z metrojem je podobno velik izziv, še posebej, če imate veliko voziček. Dobili občutek, kaj lahko pričakujemo in se naučite, kako krmariti sistem kot profesionalec.

Bus Tours

Obisk Pariz prvič, ali pa skrbi, da se bo ob javni prevoz tudi obdavčitev? Razmislite o tem, eden od Pariza priljubljenih hmelja-on, hmelja-off avtobusom, ki vam dajejo dober pregled glavnih pariških znamenitosti in zanimivosti, medtem ko zagotavljajo prilagodljivost, da hodi okoli, ustavili za kosilo, ali ostajal na priljubljeno mesto.

Najem avtomobila

Ali je smiselno, da najamete avto v Parizu, ali pa slabosti odtehtajo koristi? Vožnja v Parizu je lahko težavno, zato pretehtati prednosti in slabosti, preden se odločite.

Touring z ladjo

Mnogi od pariških najbolj zgodovinskih spomenikov opombe se nahajajo vzdolž Seine River– kar turnejo čoln nepozaben način, da se seznanijo z mestom. To je še posebej romantičen način, da preživijo dan ali večer z nekom posebnim, in je tudi zelo zelo primeren za družine, še posebej na koncu dolgega dneva, ko so otroci (in starši), utrujen in samo želim, da bi sedel nazaj in uživajte znamenitosti brez pretiranega napora.

Uporaba sheme koles na Velib ‘

Od leta 2007, si lahko izposodite kolo na nekaterih 1.800 bencinskih samopostrežnih okoli Pariza s potegom vaše kreditne kartice, in ga vrne na kateri koli od postaj, ko ste končali. Upoštevajte pravila o varnosti koles in previdni na bolj obremenjenih ulicah.