Skip to main content

Popotniški vodnik: Kako Ride Taxi na Baliju v Indoneziji

Blue Bird Taxi in druge hitro Transport Možnosti

Popotniški vodnik: Kako Ride Taxi na Baliju v Indoneziji
Če ste le dobili okoli South Bali Reci, od letališča do hotela v Nusa Dua, ali Legian na Seminyak, moraš samo stati ob strani ceste, dvignite roko, in gledal taksi stop te poberem. Taksiji v Bali so obilne, z enim na skoraj vsakem vogalu v Južni Baliju in Ubud.

Posebna pravila veljajo za letališča, kjer Ngurah Rai Airport Taxi ima taksi monopol na prihode vratih.

Na Baliju (tako kot v Džakarti) taksiji so razdeljeni v dve types- Blue Bird taksijev, in vsi ostali . Blue Bird taksiji so prislužil ugled za to, da bodo pošteni trgovci na pogosto korupcije taksi industrije. Non-Blue Bird taksiji, na drugi strani pa so znani po umazanih trikov-ne uporabljajo svoj meter in ob krožnega križišča poti, med drugim.

Blue Bird taksiji so svetlo modre barve, z logotipom ptic zaprt v zaokroženo diamant, in “Bali Taxi” napisom na strani.

Getting Taxi na letališču na Baliju

Na letališču, taksiji so predplačniških na taxi števec spredaj, s stopnjami od IDR 70.000 (US $ 5.60) za Kuta, da IDR 750.000 (US $ 60) za cene vozovnic za Tulamben. Posodobljen seznam letaliških taksi lahko preberete na spodnji povezavi.

Če želite, da se vozijo drugih taksijev od letališča, boste morda morali izstopiti iz letaliških prostorov v celoti toče taksi.

Smartphone Taxi Aplikacije na Baliju

Še en spojler za koruptivne načine tradicionalnih Bali taksisti “prihaja v obliki brezplačnih pametnih aplikacij, ki vam omogočajo, da pokliče taksi ali najel avtomobil za skoraj vsako točko na otoku.

Blue Bird Taxi  vodila pot s svojo aplikacijo. Morate najprej registrirati svoje ime in številko mobilnega telefona, ampak potem je to storjeno, se lahko prikliče Blue Bird taksi kot vi prosim. Prenesite tukaj: Modra ptica Taxi na Apple Store | Blue Bird Taxi v storitvi Google Play

Dva konkurenčna najem avtomobilov podjetja-the-globus segajo Uber in jugovzhodni Aziji povzpetnik Zgrabi – tako imajo pomembno prisotnost na Baliju.

Bali Taxi nasveti

Vožnja s taksijem na Baliju deluje na enak način, kot povsod drugje, si toče taksi, priti, in povedal, taksi, kam vas vodi. Ampak tukaj je nekaj nasvetov, ki jih morda želeli imeti v mislih:

 • Take razmere prometa upoštevati. Bali promet se zdi, da se poslabša na teden, še posebej cene od letališča. Poišči možne obvoze preden so prišle v taksiju.
 • voznika zahteva, da ponovi svoj cilj za vas, ali kako drugače zagotoviti, da pozna svoj cilj.
 • Pojasnite želeno pot vozniku, če jo imate.
 • Prepričajte se, da voznik uporablja meter; pravijo, da na začetku potovanja. Če se ne uporablja za meter, lahko je samo se že pripravljena, da vas izvlečejo na koncu potovanja. Če noče uporabljati taksi ali naredi izgovor, ven in toča drug taksi.
 • Če voznik taksija ponuja čakati na vas na cilj, menijo. Ponekod ne dobijo veliko taksi službe (kot Pura Luhur Uluwatu ), tako da bi bilo morda prav, da ima vožnja pripravljena za vas, ko ste končali, da zapustijo. Predhodno sporazumeta, če želite, ga obdržati metrov teče, medtem ko čaka, ali če je pripravljen zadovoljiti z urno postavko. IDR 50.000 (približno US $ 4) je dobra zgornja meja.
 • Naj drobiža pri roki. Vozniki pogosto trdijo, da nima nikakršnih sprememb za fare, tako da lahko potem žep presežek.

Seznam Taxis na Baliju

Taksiji lahko poklical po telefonu. Ti taksiji se bodo poslani v hotel ali lokacije, če pokličete za njih.

 • Bluebird / Bali Taxi: +62 361 728200
 • Gelora Dewata PT: +62 361 241444
 • Koperasi Taksi Kowinu Bali: +62 361 771661
 • Koperasi Taksi Ngurah Rai: +62 361 724725
 • Pan Wirthi Taxi PT: 62 361- 723 366
 • Rajawali Taxi: +62 361 484537
 • Ramajana Taxi: +62 361 765303

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *