Popotniški vodnik: Uvod v Južni Baliju

Posted on

Popotniški vodnik: Uvod v Južni Baliju

Južna Bali, kjer je večina ukrepov na otoku poteka: Kuta je bele peščene plaže in hrupno nočno življenje, mestne znamenitosti Denpasar je, in Nusa Dua je odredil vedrino, med drugim.

Po dotiku v Ngurah Rai Airport v bližini Kuta, širok izbor restavracij in cene so le taksi ali BEMO vožnje. Lahko preživite cel bivanje v Južni Baliju, in se ne počutim kot ste zamudili ničesar (predlagamo, da se upreti skušnjavi, da ostanejo na svojem, čeprav).

Kuta

Kuta je, če Bali turizem začne in konča – rast turistične industrije je preoblikoval to enkrat zaspani vasici v gosto naseljenem panju restavracij, krajev in nočnih klubih. Nekdaj neokrnjeni deskanje plaža je zdaj s prevleko iz turističnih objektov in urbane zdaj obsega vasi Tuban, Legian, Seminyak, Basangkasa in Petitenget.

Kuta, za vse svoje napake, je še vedno čudovit kraj za turista, ki ve, kje iskati. Kraj se nahaja Bali najboljše plaže (čeprav so njegovi dnevi slave verjetno dolgo več), in njen položaj gleda na zahod čez ožino Bali obiskovalcem ponuja najboljšo sončni zahod na otoku.

Kuta plaža je super za deskanje, manj pa za kopanje (zaradi nevarnih tokov). Ta pljuvati ukrivljeno belega peska se razteza na približno 5 kilometrov in še pripraviti deskarjev iz celega sveta (in prodajalci, ki jih bug). Glede na število obratov fronting na plažo, so pesek biti vedno čist.

Območje se ponaša tudi široko paleto cene vseh kategorij in ponuja najboljše nakupovanje na otoku. Prav tako boste našli največ (in najboljše), jedilnico izbire znotraj bližini, iz proračuna Warung Indoneziji upscale restavracij v Seminyak.

Tuban

Še en nekdanji ribiško naselje delali dobro, je Tuban postala glavna možnost za potnike, ki želijo malo več miru in tišini. To je le pet minut oddaljen od letališča, in torej ne predaleč od Kuta in njenih znamenitosti.

V naseljih vzdolž svoje bele peščene plaže so priljubljene pri potniki pripeljejo svoje otroke na Baliju. Obiskovalci imajo široko paleto hiš, da izberejo, od penzioni do 4-zvezdicami.

Legian

Med Legian Beach Hotel za Jalan Melasti in Jayakarta Hotel , Legian Beach ponuja bolj iz-back alternativo Kuta desni zraven.

Kljub bližini Legian k Kuta, območje nudi malo več miru kot svojo hrupno soseda na jugu. To je zato, ker na plaži ni neposredno dostopna na vsakem dostopu javnosti cesti. (Tam je naselje v lasti cesta ločevanje hotel od plaže, vendar je zaprta za promet.), Ki je prav tako dobro, ker Legian je precej enostavno raziskati peš!

Jimbaran

Poleg gostovanja nekaterih Bali najboljših hotelov, Jimbaran Bay ponuja tudi nekaj najboljših morskih izbire otoka. Jimbaran plaža ima morske trg poleg tradicionalnih restavracij z morskimi sadeži s širokim izborom jedi. Ne moreš je kateri koli sveža kot v Jimbaran Bay, in vse cenejši, preveč!

Nusa Dua

»Nusa Dua” je slovenščina za “dveh otokov” – približno 10 km južno od letališča, je Nusa Dua načrtovanih od tal do gostil nekatere izmed najbolj prestižnih hotelov Bali sluznice dobro urejene zasebne plaže. Bali Golf in Country Club se nahaja v Nusa Dua, kot tudi Izvaljen Galeria Nusa Dua nakupovalnega središča.

Sanur

Prvi luksuzni hotel v Bali je bil zgrajen prav tukaj v Sanur, in še danes stoji: Plaža Grand Bali (zdaj Inna Grand Bali Beach Hotel ), dokončana leta 1966. To je še vedno najvišja zgradba daleč naokoli, zahvaljujoč zakon sprejet po izgradnji prepovedi stavbe višje od ravni palmovega drevesa.

Plaža na Sanur velja za enega izmed najboljših na otoku, kot nalašč za najrazličnejše dejavnosti. Območje gosti tudi široko paleto hotelov, restavracij in tako tradicionalne in sodobne umetnosti na drobno.

Vas vzdušje skuša privabiti starejše profil obiskovalcev, v primerjavi z mlajšimi starostnimi skupinami congregating na Kuta, vendar Sanur je kraj, ki bo, če iščete dobro plažo z določenim nazaj vibe.

Seminyak

Severno od Kuta in Legian, je Seminyak znan po svojih številnih možnosti, nakupovanje, jedilnico in nočno življenje. Stop, ki jih Jalan dhyana Pura videti najboljše restavracije in bari na tem območju, ali pa obiščite Klub 66 plesati, da techno glasbe, dokler ne vzide sonce. Nastanitvene možnosti so tanjše tukaj v primerjavi z Kuta, ampak plaža je velik žrebanje za deskarje izogniti zaljubljen Kuta.

Denpasar

Denpasar je kapital Bali in je dom za različne vrste Bali izkušenj. Kraj je dobro za poceni hrano, nastanitev kupčijo-klet, in dovolj nakupovanje; ni tako dobra, je mestni zastoji in strašnimi prometa.

Mesto ni zelo turistično prijazna, tako da boste morda menijo, bivanje v Kuta, in prišel do Denpasar le za enodnevni izlet

Denpasar je vredno obiskati, če le za:

  • Pasar Badung trg: štiri nadstropja poceni nakupov, ki se začne s sadjem in zelenjavo trga na njegovem obrobju in več blaga znotraj. (Ne puščajte brez nakupa Strong na tretjem nadstropju.) Morda boste želeli poskusiti Kereneng noč na trgu v bližini Jl. Hayam Wuruk ali noč na trgu na Jl. Diponegoro.
  • Muzej Bali : Spoznajte precej barvito zgodovino otoka tukaj. Prikaže muzeja imajo artefakte iz prazgodovine pa vse do danes, razdeli med muzejski kompleks štirih glavnih stavb. Muzej stroški 3,000rp za odrasle (plus 1,000rp zavarovanje) in 1,000rp za otroke.
  • Bolnišnica Sanglah: najboljši bolnišnico na Baliju. Upajmo, da ne boste na koncu vaš obisk v Bali tukaj, ampak, če ste nesrečni dovolj, da je treba resno zdravstveno oskrbo, to je kraj za iti. Jalan Kesehaatan, Denpasar; telefon 62 361 244 574 ali 62 361 244 575.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *