Popotniški vodnik za Miri v Sarawak, Borneu

Posted on

Popotniški vodnik za Miri v Sarawak, Borneu

Medtem ko Kuching je mesto maskota je mačka, Miri trdil Konjic – znan po svojem blagem Dražesnost. Kljub peščico visokih hotelov nizajo okoli mesta, Miri še vedno ohranja šarm mesteca; v kulturno-raznoliki ljudje v Miri so zelo topel in prijazen za obiskovalce.

Miri je drugo največje mesto v malezijski državi Sarawak na Borneu. Odkritje nafte pred 100 leti preoblikovala Miri iz mirni ribiški vasici v premožni mesto okoli 300.000 ljudi. Bližina, da Brunej naredi Miri izjemno priljubljen med izseljenci, ki delajo za naftne družbe.

Miri deluje kot odlično izhodišče za raziskovanje številnih nacionalnih parkov v severni Sarawak vključno Gunung Mulu National Park , samo UNESCO mestu Sarawak je. Lambir Hills National Park je le 30 minut iz mesta; Niah National Park – znan po svojih ogromnih jam – je le eno uro od Miri.

usmerjenost

Za razliko od prijetnega obali Kuching se je Umazan riva v Miri, je predvsem industrijski. Namesto tega, je turistična scena osredotočena okoli Jalan Severni Yu Seng – zasedeno odsek restavracijah, kavarnah in hotelih.

Informacijska pisarna Tourist, kakor tudi za gozdove, se nahaja v bližini glavne avtobusne postaje v jugozahodnem kotu mesta.

Velik park z opeko poti, kitajski vrt, in javni bazen zaseda večino vzhodni strani mesta. Poleg nočnega življenja okrožja – znan kot Survey prostoru, lahko vsa mesta okoli Miri se lahko doseže s hojo.

Samo zahodno od Miri – 15 minut vožnje z avtobusom – je plaža Esplanade z prostor za piknik, ki je priljubljeno zbirališče spot za lokalne družine ob koncu tedna.

Stvari za narediti

 • San Ching Tian Temple: Nahaja se le 15 minut izven Miri, San Ching Tian je največji taoistični tempelj v jugovzhodni Aziji. Za obisk tempelj, bo avtobus # 44 do Krokop.
 • Taman Selera Plaža: Le 15 minut zahodno od Miri, je to umazano plaža je priljubljeno mesto z domačini ob koncu tedna. Plaža Esplanade je prijeten prostor za piknik z veliko restavracij z morskimi sadeži odpreti šele v večernih urah. Avtobusi # 11 in # 13 vozovnic na plaži; morate povedati, voznik ustaviti.
 • Hawaii Beach: Hawaii Beach je nerazvita, široko deli peska manj kot 30 minut zahodno od Miri. Bodite avtobusom # 13 za obisk plaže; zadnji avtobus vrne nazaj k Miri okoli 5 ure
 • Miri Mesto Fan: Velik park v vzhodnem delu Miri vsebuje kitajski vrt, amfiteater, javni bazen in prijetno Esplanade.
 • Grand Old Lady: “Grand Old Lady” je vzdevek dati prvo olje Malezije dobro, ki je zdaj spomenik v Science Museum Petroleum. Spomenik se nahaja tik čez glavno cesto – Jalan Miri Pujut – jug v Miri.
 • Tamu Muhibbah: Kmetje pridejo na tem trgu, da prikažejo svoje sadje in zelenjavo. Na trgu se nahaja južno od glavne avtobusne postaje.
 • Lambir Hills National Park: Nahaja se le 30 minut hoje, Lambir Hills National Park je znan po svojih neverjetnih raznolikosti dreves in rastlin. Nacionalni park je poceni nastanitev; poizve v uradu za gozdove, ki se nahaja tik ob glavni avtobusni terminal.

Nakupovanje

 • Imperial Mall: Nahaja se na dnu Imperial Hotel na Jalan Severni Yu Seng, Imperial Mall je sodoben trgovski kompleks z velikim supermarket priloženo.
 • Kmalu Hun Shopping Complex: Nahaja se v Mega Hotel, to slabo osvetljenem center ima Umazan občutek v primerjavi z bližnjo Imperial Mall.
 • Stars Mega Mall: Nahaja se na glavni cesti na jugu Miri, prima Stars Mega Mall je trenutno doživlja hudo facelift; v mestu le Starbucks se nahaja v notranjosti.
 • Miri obrt Center: Čeprav obstaja nekaj obrtnikov izdelavo unikatnih obrti v notranjosti je obrt Center je predvsem zbirka predragih trgovinami pod eno streho.
 • Boulevard Shopping Complex: Ta ogromen nakupovalni kompleks se nahaja v Boulevard Commercial District v bližini glavne avtobusne postaje.

Hrana

Miri je odličen kraj za uživanje. Tako kot hrana v Kuching, Miri ima svoje zanimive restavracijah strežejo okusne Sarawak hrano, Malay, tajska, indijska in morske sadeže.

Ming Cafe na Jalan Severni Yu Seng je priljubljena, open-air mesto služi čudovito lokalni in indijsko hrano. Kljub velikim dele in priljubljenosti, povprečna obrok je še vedno poceni.

nočno življenje

Poleg nekaj dragih barih in sluzast karaoke lokalih, ki se nahajajo v osrčju Jalan Severni Yu Seng, glavnina nočnega življenja Miri se zgodi v Survey območju tik izven mesta. Na žalost, je potrebno taksi, da bi dosegli skupek barih in nočnih klubih; vsi vozniki vedo palice.

Sedanji živo zabavo in ples vroče točke so “Cherry Jagode” in “Balkon” – tako odprto do 3 am obeh klubov zaračuna strmo pokrov ob vikendih.

Kako do Miri

Z letalom: Popolnoma nova Miri International Airport (MYY) je bila pred kratkim razglašena za najbolj prometno letališče v Sarawak. Tako Air Asia in Malaysia Airlines številne lete na dan, za vse dele Malezije. Drobni MASWings leti na podeželju in v narodnem parku Gunung Mulu.

Z avtobusom: avtobusi Medkrajevni teči med Kuching, Sibu, Bintulu, Brunej, in Miri. Avtobusi prispeli na Pujut Corner dolge razdalje avtobusne postaje samo zunaj mesta. Avtobus # 33A poteka vsako uro med glavne avtobusne postaje in avtobusne postaje na dolge razdalje.

Če prihajate v večernih urah, morate bodisi najem osebnega avtomobila, da bi dobili na Miri iz dolge razdalje avtobusne postaje ali sprehod do glavne ceste in zastavo avtobus gredo proti mestu. Presenetljivo je, da ne obstajajo avtobusi ali taksiji po 6. uri; počakati na avtobus stoji najbližje postaje Petronas