Postavite Vendome v Parizu: The Complete Guide – klasična pariški trg z ikona Elegance

Posted on

Postavite Vendome v Parizu: The Complete Guide - klasična pariški trg z ikona Elegance
Ali ti to veš ali ne, ste seznanjeni z pariškem Place Vendôme. Pokazalo se je neštetokrat v filmih, televizijskih oddajah in oglaševalske kampanje za modne blagovne znamke, in za dober razlog: to pooseblja določeno, luksuzno različico francoske prestolnice.

Ćopati čez veliko, starega sveta kvadrata in sprehodom po ozkih, bogate stranskih ulicah, da uživajo odmerek klasičnih pariških pompa in blišča. Tuck v gurmanski obrok ali popoldanski čaj v območju, poiskati poseben kos nakita ali drugo posebno darilo v enem od številnih zaželenih draguljarjev in oblikovalci opremo v soseske, ali pa samo sprehod okoli širokih pločnikih.

Tudi če dežuje, raziskuje te strani lahko še vedno občutek, razburljivo in veličastno. So opremljene z velikim, staromodnega dežnik in se pretvarjati, da ste živi iz prizor iz “ameriški v Parizu.” Hranite obravnavi, da izveste več o tem, zakaj je ta trg in njegovo uvedbo osrednji stolpec še zapeljati in očara obiskovalce – in za naše nasvete o tem, kaj za videti in početi na tem območju.

Zgodovina

Trg je bil načrtovan na prelomu 18. stoletja, naročila za praznovanje vojaške uspehe in vojsko na “Sončnega kralja” Ludvika XIV. Predstavljal si je, da po vzoru na Place des Vosges v Marais, vendar je zgrajen v zelo drugačnem slogu iz prejšnje kraljeve trgu. Prvotno imenovan “Conquest trg,” je kasneje redubbed “Place Louis Le Grand”, preden ponovno spreminja svoje ime na eni poznamo danes.

Vgrajen v razsipen slogu 18. stoletja, ki je tudi prepoznaven v grandiozne Palais de Versailles (Louis XIV naročil tudi, da služi kot svojo palačo in bivanja), je mesto Vendôme zaključena v 1720. Tam je očitna eleganco o trgu, z redkimi drevesi ali zelenje. Slogovna Poudarek je na zlatih, bogate stavbe, široke, Kraljevski pločnikih in mogočno kolono, ki stoji v središču trga.

Sedanji kolona je bila zgrajena leta 1874 in je v resnici rekonstrukcija prejšnje bronaste stolpcu cesar Napoleon naročil v začetku 19. stoletja. Prvotna, okronala s kipom Napoleona na konju, je bil poškodovan in na koncu uniči tekom dveh obratov. slovijo je bilo izdelano iz več kot 1000 stopljeno navzdol topov iz sovražne sile.

Kolona in Napoleonov slika na vrhu so bile na koncu rekonstruirati kot kopija po krvavem konfliktu, znan kot francoski občini. Stopnišče vodi do vrha je zdaj zaprt za javnost, na žalost, zapore nekaj precej omamljanje panoramski razgled.

Pod vladavino Ludvika XIV, konjeniški kip kralja stal na istem mestu, zgradil ga je praznoval kraljeve kiparja Francois Girardon. Tudi ta je bila uničena – v času francoske revolucije leta 1789 .

Kaj storiti Obstaja

Obstaja veliko zanimivih in hvalil vredne stvari za početi na Place Vendôme in okoli – in nekateri so bolj cenovno ugodna, kot si mislijo, da so. Medtem ko je trg je sicer odličen prostor za razkošje nakupovanje in jedilnico, so ustvarjalne načine, da jo uživajo, ne da bi poškodovali banke. Tukaj je nekaj idej za različne proračune in interesov.

  • Okno Shop ali najti odlično darilo: Medtem ko oni zagotovo ne sodi vsakogar sredstvi, luksuznih butikih o kvadratnih odvzemnih krdelo turistov iz vsega sveta, v iskanju fine dodatki, nakit, torbe in mode. Okno-nakupovanje je lahko prav tako zabavno, in tam je bogastvo priložnosti tukaj: vodilne pobude iz priznanih modnih hiš in oblikovalcev opremo, vključno z Cartier, Boucheron, Chanel, Van Cleef & Arpels in CHAUMET vsi stojijo na trgu.
  • Prinesi svojo kamero in Si glamurozno FOTOTERMIN: Ni skrivnost, da so Vendôme in njegove številne razkošne stavbe pogosto uporabljajo kot kulise za modne zadel ali zastavljeno Instagram mest, dramatičnih prizorov v filmih o Parizu in reklam za luksuznih blagovnih znamk. Medtem ko smo zagotovo ne zagovarjajo ste brazenly prevzemom Kraljevski korakih eni od stavb na trgu in blokiranje možnosti za druge potnike, nekaj diskretne slike od glamurozno scene ne bo bolelo. Nositi nekaj Spiffy, nato pa dobil dober pomnilniško strel ali dva vas in / ali vaše potovanje tovarišice s ikona trgu in o uvedbi stolpec v ozadju.
  • Imajo popoldanski čaj ali pijačo na Ritz: Eden od glavnih žrebanje kartice na tej ikona trgu? Pred kratkim prenovili in prenovljen Ritz Hotel , ki je, kot sinonim za pariški razkošja, kot si lahko dojeti. Njihovi popoldanski čaj, postrežen v Salonu Proustu po francoski pisatelj, ki ga sestavljajo njegov najbolj znani roman v hotelu, so tako okusna in razkošna. Lepe malo torte, prst sendviči, čaj in šampanjec so na splošno del širjenja, zaradi česar za popoln način, da uživajo nekaj malo dekadentni – vendar za manj kot ceno sit-down večerjo v gurmanski restavraciji istega kalibra.
  • Medtem, če gre za vrhunsko pariški koktajl ste po, glave do legendarnega Bar Hemingway . Tu istoimenski ameriški pisatelj in avtor knjige “Za koga zvonec cestnine” Govori se, da so vrgli iz gestapovskih častnikov, ki so bili kampi ven v hotelu, po koncu druge svetovne vojne. So bile ugotovljene On in njegov prijatelj F. Scott Fitzgerald in drugi pisatelji tudi pogosto ta stare šole bar, Colin Peter Field čelu.
  • Tu lahko izveste več o hotelskem osrednje mesto v ameriški in francoski literarni zgodovini z branjem naš vodnik do najboljših krajev znanih pisateljev straši v Parizu – zabavno samostojen ogled smo temeljito priporočamo, da knjige ljubitelje med vami.

Lokacija in kako priti do tja

The Place Vendôme se nahaja v 1. okrožju Pariza, s Place de la Concorde, ki leži na jugozahodu, Avenue des Champs-Elysées na zahodu in Opera Garnier na severovzhodu. Ogromno kvadratnih vodi navzgor proti Opere preko dolgi ulici znan kot Rue de la Paix.

Od okolici Louvre in vrtov Tuileries, je najlažji način za dosego kvadrat je s sestopu na Metro Tuileries ali Concorde (linijo 1 ali 8) in hoja za približno pet minut preko Rue Castiglione na trgu. Iz Opere Garnier ali Rue nakupovalnem območju St Honoré, bo Rue de la Paix jugu do Vendôme. Najboljši metro postaje, v tem primeru so Pyramides (linije 7 ali 14) ali Opera (linija 3, 7 ali 8).

Kaj storiti v bližini

Nahaja se v središču okrožja Louvre, Tuileries, Place Vendôme ponuja veliko zanimivih in spodbudne stvari za početi v bližini, kot naravni stomping razlog za turiste.

Raziskati zanimive in ogromne zbirke na Musée du Louvre, pred hojo skozi ljubek drevoredom pasov na Tuileries Gardens. Tukaj, zakaj ne uživajo priložnostne pariški slogu piknik? To je odličen način, da bi bolj omejenim proračunom, medtem ko še vedno uživajo veličino območja.

Poliranje izklopite Louvre, Tuileries krog, stop za občudovati manjših umetniških zbirk na Orangerie (znane za Monet je osupljivo “Nymphéas” zidana serije) ali Jeu de Paume, tako leži na robu vrtov Tuileries in s pogledom na živahno Place de la Concorde. Ko končate, občudovali veličastna Luxor obelisk , ki stoji v središču vrtoglavo zaseden krožišču pri Concorde.

Končno, ne bi obisk na območje popoln brez ob sprehodu skozi eno od najbolj coveted pariških nakupovalnih središč, ki teče vzdolž Rue Saint-Honoré. Koncept trgovine, elegantna hoteli in kavarne, fine parfumov, izdelovalci rokavice, moda oblikovalci in čokolade emporiums vsi čakajo nakupovalnih odvisnikov na ta ikona ulici. Še enkrat, ni nič narobe, samo ob sprehodu za popoldne občudovanja in okna-nakupovanje.

Medtem ko ste tam, nad glavo, da preverite elegantne zajete galerije, vrtovi poti, trgovine in restavracije na Palais Royal. Še ena kraljeva palača postala zaradi stomping luksuzni nakupovalcev, je tudi zelo fotogenična, ne glede na sezono.