Praznovanje Bastille dan v Parizu

Posted on

 Praznovanje Bastille dan v Parizu
Vsak 14. julij, Pariz praznuje Bastille Day (kot je navedeno La Fête de la Bastille ali La Fête Nationale v francoščini), ki predstavlja napad na zapor Bastille leta 1789 in prvi večji dogodek od francoske revolucije leta 1789.

Uničenje zapora Bastille v središču Pariza je bil izbran kot simbol francoskih prvih vzgibov demokracije, čeprav bi bilo potrebno več ponovno monarhije in krvave revolucije vzpostaviti trajen republiki.

Podobno kot v duhu ameriškega dneva neodvisnosti ali Kanadi dan, Bastille Day je praznični dogodek, ki madeži ognjemet in domoljubne procesije po Parizu. To je odličen način, da uživajo nekaj poletne prostem parade in iz-back vzdušje, medtem ko učenje več o tem (in ki sodelujejo v), francoski in pariški zgodovino.

Dogodki in Praznovanja

Bastille dan praznovanja v letu 2018 ne potekajo le na 14. julija, vendar v dneh, ki vodijo do državnega praznika. Za celovit vodnik po letošnjih posebne dogodke, vključno s parade in proslave, se posvetujte uradno mesta spletno stran . Prav tako, se pomaknite navzdol za informacije o tradicionalnih dejavnosti in festivalov na in okoli praznika.

Holiday in Njegova zgodovina

Preberite to koristno vodilo za francoski državni praznik, in boste imeli besednjak, kar potrebujete, da res prinese v Fête Nationale (državni praznik) v pristnem, v celoti v maternem način! Po vsem, vedo nekaj o lokalni jezik, je dober način za spoznavanje kulture same.

Ta zgodovinska slika prikazuje napad na zapor Bastille v osrednjem Parizu 14. julija, je bil leta 1789. Zapor, nastanjene v utrjene srednjeveške zgradbe, ki je bila kasneje opustošil z ognjem in uničena, usmerjena zaradi svojih velikih trgovin z orožjem, in storming, ki jih upornikov je bil kritičen trenutek v prvih vzgibov francoske revolucije. Danes, Colonne du Juillet stoji na mestu, čeprav to dejansko ni spomin na napad na Bastille, ampak 1830 revolucije znan kot “Les Trois Glorieuses”. Ultracontemporary opera Bastille zdaj zaseda kvadrat in je glavna atrakcija tukaj.

Kako Praznujte Holiday Drugje

ne more biti v Parizu tem zabavna priložnosti? Ne worry– obstaja veliko drugih mest po vsem svetu, kjer lahko prinese v francoskem državnem prazniku.

Tradicionalne Bastille Day Dejavnosti

  • Ognjemet so skoraj vedno na meniju v Bastille Day praznovanja v francoski prestolnici in ponavadi prižgejo nebo na okoli mraku. Pogosto je začel v bližini Eifflovega stolpa, okrožja Saint Germain des Pres, in okoli Montparnasse, lahko ogled ognjemeta uživate od drugih mestih po mestu, ki zagotavlja ste visoko dovolj, da bi dobili dobro izhodišče. Nekatere predlagane pike so razgledna točka na strehi centra Georges Pompidou, Montmartre, ali Belleville.
  • Bal du 14 juillet je ogromna plesna zabava tradicionalno poteka na Place de la Bastille (kjer vdrli zapor nekoč stala) na večer pred Bastille Day (13. julij). Drugačna tema je izbrana vsako leto, običajno zagotavlja priložnost za Don izdelati kostume in slišati v živo glasbo.
  • Tradicionalni vojaško parado na Elizejskih poljanah se začne v bližini Arc de Triomphe na znameniti aveniji na popoldne 14. julija in se širi po Parizu. Premikajoča poklon, ali pomp in okoliščine? Stvar okusa.
  • Gasilci svečanosti: Francija ima unique– in odločno quirky– tradicijo gasilskih domovih odpira svoja vrata za širšo javnost na 13. in 14. julija za ob Bastille dan, ki ponuja živo demonstracije in ples. Zagotovljena kičasto zabavno. Donacije so na splošno zahteval pri vratih.