Praznovanje velike noči v Italiji – Sveti tedna verskimi obredi v Italiji

Posted on

Praznovanje velike noči v Italiji - Sveti tedna verskimi obredi v Italiji
Če ste dovolj srečni, da so v Italiji za veliko noč, ne boste videli znameniti zajček, ali gre za velikonočno jajce lov. Toda noč v Italiji je velik praznik, drugi samo za božič v njeni pomembnosti za Italijane. Medtem ko dnevi vodijo do velike noči v Italiji vključujejo slovesne procesije in množice,  Pasqua, kot se imenuje v italijanščini, je vesel praznik zaznamovala z obredi in tradicije. La Pasquetta , v ponedeljek po velikonočno nedeljo , je tudi državni praznik po vsej Italiji.

Velikonočni s papežem v Rimu v Saint Petra

Na veliki petek je papež praznuje  Via Crucis  ali križev v Rimu v bližini Koloseja. Velik križ z baklami osvetli nebo, kot so Križev pot je opisana v več jezikih. Na koncu je papež daje blagoslov. Velikonočni masa je potekala v vsaki cerkvi v Italiji, pri čemer je največji in najbolj priljubljen papež praznoval v baziliki Svetega Petra. Papeška prefekturi, oseba, odgovorna za organizacijo papeške občinstvo, priporoča naročanje vstopnic , ki so prosta, vsaj 2-6 mesece vnaprej.

Veliki petek in velikonočni teden Procesije v Italiji

Svečane verske procesije potekajo v italijanskih mestih in krajih v petek ali soboto pred veliko nočjo in včasih na velikonočno nedeljo. Številne cerkve imajo posebne kipe Marije in Jezusa, ki se lahko paradirali po mestu ali prikazane na glavnem trgu.

Udeleženci parade so pogosto oblečeni v tradicionalne starodavne kostume in oljčne veje se pogosto uporablja skupaj s palmovih listov v procesije in za okraševanje cerkva.

Enna, na Siciliji, ima veliko procesijo na veliki petek, z več kot 2.000 menihov, oblečenih v starih kostume hoja po ulicah mesta. Trapani, tudi na Siciliji, je dober kraj za ogled procesije, ki je bila nekaj dni v velikem tednu. Njihov veliki petek procesija, Misteri di Trapani , je dolg 24 ur. Te procesije so zelo dodelan in precej dramatično.

Kaj je verjel, da je najstarejši Veliki petek procesija v Italiji, je v Chieti v regiji Abruzzo. Procesija, s Secchi je Miserere igral za 100 violin, je zelo ganljivo.

Nekatera mesta, kot so Montefalco in Gualdo Tadino v Umbriji, imajo živo strast igra v noči na veliki petek. Drugi so na igrah normativnem postaj križevega pota ali Via Crucis. Lepe baklami procesije potekajo v Umbriji v hribu mest, kot so Orvieto in Assisi.

Velika noč v Firencah in  Scoppio del Carro

V Firencah je noč praznovali z Scoppio del Carro  (Eksplozija v vozičku). Velik, okrašen voz je vlekel skozi Firence s belega vola, dokler ne doseže bazilika di Santa Maria del Fiore v zgodovinskem središču Firenc.

Po mase, nadškof pošlje lastovičji obliki raketo v ognjemet injekcijske voziček, ki ustvarja spektakularno zaslon. Parada nastopajočih v srednjeveških kostumih sledi.

La Madonna Che Scappa v Piazza Abruzzo regiji

Sulmona v pokrajini Abruzzo, praznuje velikonočna nedelja z La Madonna Che Scappa v Piazza . Na velikonočno nedeljo ljudje oblačijo v zelene in bele, barve miru, upanja in vstajenja, in zbira v glavnem piazza. Ženska predvajanje Virgen Mary je oblečena v črno. Kot se je preseli v vodnjaku, so golobi sprosti, ženska pa je nenadoma oblečena v zeleno. Glasba in gostije nadaljevanje.

Sveti teden na otoku Sardinija

Otok Sardinija je del Italije namočen v tradicijo in dober kraj za izkušnje, festivale in praznikih. Zaradi svoje dolge povezavi s Španijo, so nekateri velikonočne tradicije močno povezana s špansko Semana Božiček .

Velikonočni hrane v Italiji

Ker je Velika noč je konec postnem času sezone, ki zahteva žrtvovanje in rezerve, hrana igra veliko vlogo pri praznovanju. Tradicionalne velikonočne jedi po vsej Italiji lahko vključujejo jagnje ali kozo, artičoke in posebne velikonočne kruha, ki se razlikujejo od regije do regije. Pannetone in Colomba (dove obliki), kruh, so pogosto podana kot darila, kot so votle čokoladne jajca, ki običajno prihajajo s presenečenjem v notranjosti.

Velikonočni ponedeljek v Italiji:  La Pasquetta

Na velikonočni ponedeljek, nekatera mesta imajo plese, brezplačne koncerte, ali nenavadne igre, ki pogosto vključujejo jajca. V umbrijskem hribu mestu Panicale, sir je zvezda. Ruzzolone se igra z valjanjem velike kolesa sira, ki tehta okoli 4 kilograme, okrog vasi stene. Cilj je, da bi dobili svoj sir okoli seveda z najmanjše število potez. Po tekmovanju sira, da je skupina v piazza in seveda vina.