Railay, Tajska – Orientacija, Plaže, plezanje, in Popotniški vodnik.

Posted on

Railay, Tajska - Orientacija, Plaže, plezanje, in Popotniški vodnik.
Včasih napisane Raileh ali Railey – prvi pogled Railay, Tajska, nikoli ne iskri duh avanture znotraj obiskovalcev, ki so pravkar prispeli. Slavni, nazobčane apnenec skalne formacije nadstreška naravnost iz vode zagotavlja občutek, da ste res nekam eksotično in posebna.

Divje jame ob glavnih poteh, opice, obmorski klifi in zeleni jungle kulise zagotavlja veliko nepozabnih fotografij in avanture. Pomanjkanje motornih koles in tuk-tuks pomaga ohranjati vedrino.

Railay je svetovno znani plezanje destinacija, pa tudi, če vam je ljubše, noge na tleh lahko uživate impresivno pokrajino in eno od najmehkejših peščenih plaž na Tajskem!

Kaj pričakovati

Boste našli sproščeno, otok vibe v Railay kjer plezalci in backpackers zmešamo z daytrippers in celo luksuznih potnikov. Za razliko od Phuketa ali Koh Phi Phi, ni veliko nočno življenje v Railay prihranite nekaj Bob Marley barih in občasno zabavo s požarno predstavo.

Ker ni pomol ali pomol, morajo biti vsi materiali se vnese Railay s čolnom in nato izvajajo na kopnem. Cene hrane, alkohola, cigaret, in toaletni so nekoliko višje kot v sosednjih otokov.

usmerjenost

Railay, Tajska, je pogosto zamenjamo za kot otok, pa je pravzaprav polotok ločen od kopnega neprehodne gore. Polotok je razdeljen na Railay vzhod – kjer čolni prišli iz Krabi in večina proizvodi so na voljo – in bolj luksuzno Railay Zahodu, ki prevladujejo upscale krajev. Poti povezati obe strani z le 10 minut hoje.

Proračun nastanitev lahko najdete na oddaljenih mestih Railay vzhodu; Izvaljen luksuznih bungalovov zdaj zasedajo večino plaž in centra polotoka. Slavni Rayavadee Resort – edina možnost za Phra Nang Beach – stroški več kot 600 US $ na noč v času glavne sezone!

Nahaja se severno od Railay West, Ton Sai Bay je raj za ultra-nizkoproračunske potnikov in resnih plezalce. Zaliv je mogoče doseči le z dolgega repa ladjo ob plimi ali preko 25-minutni džungli žoga, ki je lahko težko narediti s prtljago.

Railay plaže

  • Railay vzhod: Ne bodi žalosten, ko ste prvič prišli na Railay vzhodu, najgrši plaži v Railay. Extreme spremembe tide in-smeti posuta mangrove da plaži zelo neprivlačen za kopanje.
  • Railay West: Plitva voda in dostojno pesek da Railay West dobra za družine. Severni del plaže je bolje za plavanje z manj kamenja. Railay West je odličen kraj ujeti sončni zahod, zlasti ker se spreminja svetloba se odbija od okoliških pečine.
  • Phra Nang Beach: Nahaja se v jugozahodnem kotu Railay, Phra Nang je zagotovo najboljše plaže na polotoku in ena izmed boljših plaž na Tajskem. Beli praškasti pesek, čista voda, in spektakularno pokrajino žrebanje v množice v visoki sezoni. Si lahko ogledate plezalce neposredno na plaži. Plaža se nadaljuje v desno okoli 90 stopinj ovinka a, kjer dolg odsek peska zagotavlja malo zasebnosti.

Plezanje v Railay

Če še nikoli niste povzpela prej, Railay je eden izmed najboljših in najcenejših krajev, da to storijo. Številne plezalne šole bo absolutne začetnike za dan varne plezanja. poldnevni tečaji (približno US $ 30), so odličen način, da preizkusite svoje roke na razburljiv šport – in so dovolj izčrpati večino začetnike. Dobro usposobljeni inštruktorji varne opreme; vzpenja začeti enostavno nato postopoma povečanje v težavah.

Izkušeni plezalci lahko izkoristijo več kot 700 vijačnih poti vzdolž apnenca in morske pečine, od enostavno več glasom nočne more. Boste tudi našli tehnično balvanskem plezanju v mehkem pesku ob morju, ali resnično drzni lahko poskusite globoko vodo soloing – plezanje brez vrvi – končal s padcem v morje!

Čevlji, lahko vrvi in ​​opreme v najem iz plezalne šole. Če ste navajeni na sistem ocenjevanja, ki se uporablja v ZDA (na primer, 5.8), ki jih bodo želeli kupiti plezalni vodnik ali govoriti na šoli: Railay uporablja francoski sistem ocenjevanja (npr 6a).

Kako do Railay, Tajska

Čeprav Railay tehnično ni otok, tam dobili po kopnem, je nemogoče. Namesto, morate vzeti minibus ali čoln na Ao Nang – najbližjo točko na celini – nato prenesemo v majhno, dolgega repa čoln za 20-minutni prevoz do Railay Beach.

Pričakujte za vas in vaše prtljage zmoči, ko je morje groba. Ni pomol v Railay; boste morali splezati iz čolna v plitvo vodo, na kopnem hodi.

Plovila kroži v sezoni (od novembra do aprila) med Ao Nang in vseh glavnih destinacij, kot so Koh Lanta, Koh Phi Phi, Phuket, in Chao Fa pomola v Krabi Town.