Reizen in Italië in het openbaar vervoer

Posted on

 Reizen in Italië in het openbaar vervoer
Terwijl Italië het huis van de beroemde auto-fabrikanten zoals Ferrari en Maserati, iedereen die heeft gehad om te rijden en parkeren in een van de steden van het land mag niet te enthousiast over het hebben van de ervaring herbeleven kan zijn. Het openbaar vervoer in Italië is heel goed, en is voorzien van treinen, bussen en veerdiensten langs de kust, en het is zeker het overwegen waard als u op zoek bent naar een iets minder stressvol vakantie-ervaring. Hier is een blik op het Italiaanse openbaar vervoer, en een paar ideeën over hoe u uw reis te plannen, zonder dat achter het stuur van een auto te krijgen.

Hogesnelheidstreinen in Italië

Gedurende vele jaren had de Italiaanse spoorwegen een slechte reputatie voor hun kwaliteit en tijdwaarneming, maar aanzienlijke investeringen in de infrastructuur en de treinen ten dienste van de land betekent nu dat de meeste ritten in tussen de grote steden kan worden ingevuld op high-speed treinen die sneller dan vliegen zijn . Als je op een budget dan kunt u nog steeds reizen op de lokale treinen die een beetje meer tijd zal vergen, maar op voorhand gereserveerd zo veel mogelijk, en het gebruik van online boekingssystemen kunnen meestal zak u een stoel op een van de high-speed diensten een zeer redelijke prijs.

Als je gaat op een van de langere reizen, zoals Milaan naar Rome of reizen tussen Rome en Sicilië, het bereik van de sleeper treinen zijn veilig en comfortabel, en goed overwegen waard als een alternatief voor het nemen van een vlucht en het betalen voor een extra nacht accommodatie.

The Local Train Network

Terwijl ze niet zo snel kan zijn als de hogesnelheidstreinen, het grote aantal zijlijnen en diensten die kriskras door het land dekken de meeste plaatsen en zijn betaalbaar, en je zal meestal gewoon een kaartje kopen op het station en hop op de trein. In tegenstelling tot de hogesnelheidstreinen, zult u geen bedenkingen over deze diensten te vinden, en je kan niet altijd een zitplaats tijdens de spits diensten. Echter, de prijzen zijn goedkoop, maar alleen niet vergeten om ervoor te zorgen dat u uw kaartje af te stempelen voordat je op de trein, via een van de self-service machines op het platform.

U kunt ook tickets waarmee u onbeperkt reizen per trein in een bepaalde regio, die kan een zeer betaalbare manier om rond te krijgen als je verblijft in een bepaald gebied aan te schaffen.

Bussen in Italië

De bus-netwerk in Italië is er een die snel groeit, met name de lange afstand busdiensten met bedrijven die coach routes bieden in vele landen zoals Megabus en Flixbus beginnen te lange afstand tarieven te bieden in Italië. Lokale bussen kunnen een beetje een mysterie, maar uw plaatselijke VVV zal doorgaans in staat zijn om u te helpen een bepaalde bus of een route te vinden. Tickets zijn te koop van de winkels of geautomatiseerde kaartautomaten op het busstation en worden gevalideerd zodra je op de bus, terwijl er een paar inspecteurs die wel komen rond om kaartjes te controleren.

Boten En Ferry Routes in Italië

De Middellandse Zee en de Adriatische Zee bieden veel ferry routes naar de buurlanden, terwijl er zijn ook tal van diensten die reizen naar de Italiaanse eilanden zoals Sardinië en Sicilië, met de drukste van deze diensten die vanuit Genua, Livorno en Napels. Er zijn verschillende online diensten die u toelaten om de verschillende routes te zoeken, met de Traghetti website die een nuttige bron voor dit doel. Met verschillende grote meren in het land, vindt u ook een aantal lokale diensten die vaak zijn erg populair onder toeristen die genieten van het uitzicht, met het Lago Maggiore, het Comomeer, het Gardameer en het Iseomeer onder degenen met ferry routes.

Metro Networks In Italian Cities

Terwijl Rome en Milaan hebben de grootste metro-netwerken in het hele land, een aantal steden hebben een geïntegreerd openbaar vervoer systeem om mensen te helpen rond, met Turijn, Napels en Genua ook met metro-systemen. Bussen en trams ook bijdragen aan deze systemen, en één van de belangrijkste voordelen is dat de meeste steden zal toestaan ​​om een ​​ticket die gebruikt kunnen worden voor verschillende diensten te kopen. De meesten zullen u vragen om uw kaartje af te stempelen, dus zorg ervoor dat u kijken op hoe dit te doen, en te voorkomen dat lastige gesprekken met de lokale controleurs.