Reizen in Londen op openbaar vervoer

Posted on

 Reizen in Londen op openbaar vervoer

De hoofdstad van Groot-Brittannië is een van de meest beroemde steden in de wereld, met een enorm scala aan bezienswaardigheden die door mensen worden herkend uit de hele wereld. Natuurlijk, met meer dan tien miljoen mensen in de regio Groot-Londen, is het geen verrassing dat de stad heeft een belangrijke openbaar vervoer, en deze is voorzien van een verscheidenheid van verschillende transportmiddelen om te helpen de lokale bevolking en bezoekers rond de stad te verkennen. Een van de beste dingen over het reizen in Londen is dat niet alleen kunt u een reis-kaart te gebruiken om zich te verplaatsen, maar u kunt ook elke bankpas of creditcard met contactloze technologie te gebruiken, en het systeem berekent automatisch de goedkoopste tarieven voor u.

Reizen met de Tube

De buis of metro voor internationale bezoekers is een uitgebreid netwerk van voornamelijk ondergrondse lijnen die de Britse hoofdstad doorkruisen, waarbij in alle belangrijke bezienswaardigheden en veel van de voorstedelijke gebieden ook. Hoewel een vrij oud-netwerk dat de stad heeft gediend voor meer dan een eeuw, de treinen zijn heel modern en de ontwikkelingen in de afgelopen jaren hebben ook gezien gsm-signaal ingevoerd om veel van de ondergrondse delen. Het is vermeldenswaard dat als je op reis bent 08:00-10:00 of 16:00 en 18:00 op een weekdag, zal je zelden in staat om een ​​stoel te vinden, tenzij je uit naar de randen van het netwerk, want het is vaak erg druk tijdens de spits.

Londense New Night Tube Dienst

Traditioneel worden de metro in Londen is meestal gesloten rond middernacht, maar een van de interessante ontwikkelingen is de introductie van minder frequente metrotreinen tijdens de nacht. Deze service is begonnen met de Midden- en Victoria lijn in augustus 2016, terwijl wordt aangenomen dat in december 2016 zal er ook ‘s nachts treinen op de Jubilee, Northern en Piccadilly lijnen. Dit is een geweldige optie als u van plan bent om uit het hoofd in de uitgaansgelegenheden in het centrum van Londen, en wil een handige manier van reizen snel terug naar uw hotel op deze belangrijke transportroutes.

Bussen en ‘s nachts bussen in de Britse hoofdstad

Terwijl de Tube is een goede manier om in Londen te krijgen, de alomtegenwoordige rode bussen zijn een ander bekend gezicht in de stad, en er zijn honderden verschillende buslijnen, variërend van korte voorsteden degenen om slagader routes die door de stad reizen. De meeste van deze routes zal op zijn minst een bus om de tien minuten tijdens de drukste perioden, hoewel dit minder vaak buiten de piekuren en in het weekend kan zijn. Nachtbussen worden aangeduid met de letter N voor het nummer van de route, bijvoorbeeld het nummer 8 route wordt de N8. Deze bussen zijn niet zo vaak voor, en alleen de belangrijkste routes zal een nacht-bus, dus zorg ervoor dat je voor uit te gaan dat de gewenste route heeft wel een nachtbus.

De Docklands Light Railway

Presenteren een groot deel van het zuidoosten van de stad, en in het bijzonder het gebied rond de business center op Canary Wharf, de DLR is een lichte spoorwegsysteem dat is geautomatiseerd en werkt zonder drivers en reist voornamelijk boven de grond. Deze lijnen kunnen worden geopend met behulp van dezelfde reis-kaarten als de buis diensten, en ze aan te sluiten op de buis netwerk op de belangrijkste stations van de Bank en Stratford.

Suburban treinen in Londen

Als u van plan bent om verder uit het hoofd van het centrum van de stad in de voorsteden, kan het vaak sneller en handiger om de bovengrondse lijnen, die veel sneller dan de buis treinen rijden over langere afstanden te gebruiken, vooral als je op weg naar Wembley of Crystal Palace. Aparte tarieven zal meestal toe te passen, afhankelijk van de route, en een andere situatie waarin dit van toepassing kan zijn is als je vliegt vanaf Heathrow, met de metro bent u het nemen van een tijdje, met de diensten van de Heathrow Express en Heathrow Connect beide besturingssystemen van het Londense Paddington .

Water Veerdiensten langs de Thames

Een van de mooiste manieren om te reizen rond het centrum van Londen naar de rivier busdienst langs de Thames te gebruiken en deze reist van Woolwich in het Oosten, waar je kunt krijgen bij The O2 Arena, naar Putney in het westen, met zes verschillende lijnen in totaal dienen de verschillende stations langs de weg. Hoewel deze reizen niet zijn opgenomen in de standaard reis-kaart, krijgt u een 1/3 korting op de tarieven ontvangen als u een geldige reispapieren-kaart voor die dag.