Reizen in Rome: Gids voor openbaar vervoer

Posted on

 Reizen in Rome: Gids voor openbaar vervoer
Rome heeft een uitgebreid openbaar vervoer systeem dat bestaat uit de metro (metro), bus, tram, en drie voorstedelijke spoorlijnen (FS) die miljoenen passagiers bewegen langs de Italiaanse hoofdstad elk jaar. Een handige en relatief goedkope manier om rond te krijgen, Rome openbaar vervoer, geëxploiteerd door ATAC , zal u verbinding maakt met de meest populaire toeristische de Eeuwige Stad attracties.

Hier is wat u moet weten over het krijgen van rond Rome op het openbaar vervoer.

Hoe te rijden van Rome Openbaar vervoer

Intern transport van Rome maakt het mogelijk de houders van tickets en gaat naar rijden op het gehele transport stad binnen de aangewezen op de gekochte ticket tijd. De methode die u kiest om te gebruiken zal afhangen van waar je naartoe gaat en je timing. Bijvoorbeeld, kunnen de bussen raken in het verkeer, maar hoe sneller rijdende trams reiken niet zo veel belangrijke toeristische gebieden zoals bussen te doen, en de drie-lijn metro misschien ook niet uitgebreid genoeg om je waar je moet zijn . (Lees meer over de specifieke van elke methode hieronder.) Controleer de ATAC website om uw route te plannen.

Methoden voor het Openbaar vervoer

De metro (Metropolitana): Het bestaat uit drie lijnen: A (oranje), B (blauw) en C (geel). Werkend op 60 km (37 mijl) sporen met 73 station stopt de Metro is een efficiënt systeem van treinen die zowel ondergronds (metro) en bovengrondse reizen. Station Termini is de belangrijkste hub Metro met lijnen A en B in snijden.

Commuter treinen (Regionale Staatsspoorwegen of FS): Er zijn ook drie forenzentrein lijnen: Roma-Lido (Ostia), Roma-Giardinetti (een smalspoor, op straat spoorweg), en Roma-Nord (naar afgelegen voorsteden). Commuter lijnen eren Metro / bus / tram tickets, zolang u reist binnen de stadsgrenzen.

Bussen: langzaam bewegende maar regelmatig bussen lagen de meeste grote verkeersaders in Rome en sluit de gebieden die Metro niet bereikt. Om te bepalen welke bushaltes, waar, kijk naar de grote borden bij de bushaltes op de stoep, en vind de buslijn (s) die stopt bij of in de buurt waar je moet gaan. In toenemende mate, een lijst van digitale borden de reeks van bussen gepland om te komen tot een einde, zodat je weet hoe lang je moet wachten voor uw bus.

Het grootste bus depots in het centrum van Rome en de degene die je het meest waarschijnlijk te vertrouwen op voor sightseeing bevinden zich op de Piazza Venezia (met de meeste haltes aan de rechterkant van het Vittoriano monument), in de voorkant van het station Termini. De meeste bussen op weg naar Vaticaanstad stop bij Borgo / Piazza Pia (Castel Sant’Angelo) of bij het Piazza del Risorgimento, in de voorkant van de Vaticaanse Musea.

Trams: Zes tramlijnen lopen over Rome, en ze hebben een zekere ouderwetse charme. Tramhaltes zijn meestal op verhoogde platforms in het midden van de drukke straten, dus zorg ervoor dat gemarkeerde voetgangers oversteekplaatsen gebruiken naar of van deze platforms te krijgen. Ze zijn een beetje mooier en schoner dan bussen, maar deze ga je niet naar het centrum van de stad, en niet rennen in de buurt van alle belangrijke toeristische attracties, dus ze zijn niet de beste keuze voor sightseeing.

Ondanks het feit dat overvol en chronisch achter op schema, voor het grootste deel, Rome bussen, trams en treinen zijn betrouwbaar en zeer efficiënt.

Tickets & Fares

Hoe werkt het: In Rome, je moet een kaartje hebben alvorens aan boord van een openbaar vervoer. Er zijn verschillende plaatsen waar u BIT tickets (kan kopen biglietti ), ook kiosken op stations, in koffiebars, bij tabacchi (tabakswinkels) en kiosken ( edicole ). U kunt ook de regionale en intercity tickets online bij TrenItalia en Italo en bus / tram / sneltram tickets via MyCicero app . Aankopen met een creditcard kunnen worden gemaakt op geautomatiseerde kaartautomaten of online, maar bij het kopen van een enkele reis, is geld nodig.

Hoe te gebruiken: Op de Metro, wordt het ticket ingebracht in geautomatiseerde ticket barrières bij het betreden en verlaten. Bussen, trams en moet forenzenspoor passagiers hun valideren in een van de gele kaartjesautomaten in het voertuig. Voordat je op een trein, dan heb je groene validatie machines in de buurt van spoor ingang vinden. De meeste operators vandaag accepteren contactloze betalingen op smartphones, dus in dit geval, is er geen noodzaak om te valideren. Maar niet uw papieren ticket stempel kan resulteren in een boete van € 55 en hoger.

Fares:  Rides op al het openbaar vervoer in Rome kost € 1,50. Kinderen onder de 10 jaar rijden gratis, mits onder begeleiding van een volwassene.

Discount Fares: korting OV-kaarten worden aanbevolen voor de bezoekers, die een betere waarde dan betalen als je gaat. Aankoop passeert bij automaten in een metrostation, tabak winkel of kiosk. Er is een manier om tickets via SMS (tekst verzonden naar uw smartphone) kopen, maar tenzij je een Italiaans telefoonnummer, hebben we deze optie niet aanraden. Roma 24H (1 dag) kost € 7; Roma 48H (2 dagen) is € 12,50; en Roma 72H (3 dagen) gaat voor € 18. Er is ook een weekkaart (CIS) voor € 24 (goed voor 7 kalenderdagen).

Essentiële informatie over het openbaar vervoer in Rome

 • Openingstijden: Bussen, trams en treinen werken dagelijks van 5:30 uur tot middernacht, met een beperkte nachtbus service beschikbaar. De metro is geopend 5:30-23:30, van maandag tot vrijdag en zondag (tot 01:30 op zaterdag).
 • Key Routes: Enkele belangrijke buslijnen voor toeristen: 40 (St Peter’s), 60 (Colosseum), 62 (Spaanse Trappen), 64 (Vatican), 81 (Circus Maximus), H en Tram 8 (Trastevere).
 • Dienst Alerts: Zoals elke grote stad, service onderbrekingen gebeuren. In Italië is het heel goed mogelijk om een algemeen of transport staking (ervaren sciopero ) tijdens uw verblijf. Bijgewerkte nieuws te krijgen over dreigende verstoringen naar MIT.gov .
 • Transfers:  Tickets voor de metro en FS treinen zijn alleen goed voor een enkele rit, maar bussen en trams laat je zo vaak over te dragen als je wilt in een periode van 100 minuten.

Andere Transit Opties

De meeste van de belangrijkste toeristische attracties bevinden zich in het historische centrum, maar een aantal belangrijke bezienswaardigheden, zoals pauselijke paleizen, tuinen, catacomben, parken en meren zijn verder weg. Veel kan worden bereikt door middel van een combinatie van de metro en / of bus, maar anderen zijn moeilijker te bereiken. Hier zijn een paar alternatieve doorvoer opties die u moet weten over.

Scooters for Hire

Voor degenen die op zoek zijn naar een leuke en eenvoudige manier om rond Rome, Scooterino is een app die een bestuurder en een extra helm om u op te halen-gewoon hop op de rug en ze zullen u waar u heen wilt gaan stuurt. Er zijn ook verschillende bedrijven in de stad die elektrische fietsen, elektrische scooters, gas aangedreven scooters en vintage Vespa’s te huur aanbieden, ook.

Als u het huren van een gemotoriseerde scooter ( motorino ) om jezelf te besturen, moet u een geldig rijbewijs (geen speciale vergunning nodig is voor maximaal 125cc) te hebben. Gezien hectisch en vaak snel rijdend verkeer en onverschrokken bestuurders van Rome, raden wij u hebben stevige ervaring de exploitatie van een motorfiets. Let op: het dragen van een helm is wettelijk verplicht.

bikes verhuur

U kunt door menskracht aangedreven racefietsen, mountainbikes, trekkingfietsen, E-bikes, snelheid fietsen en tandem fietsen huren. Overweeg deelname aan een fietstocht om het meeste uit van de ervaring.

Taxis

De officiële taxi’s van Rome zijn wit, hebben een “taxi” teken op het dak en hun licentie nummer op de deuren. Je kunt niet een taxi hagel op de straat, maar onder zijn andere manieren om een ​​taxi in Rome:

 • Ga naar een van de aangewezen taxistandplaatsen verspreid over de stad. U zult gelederen vinden buiten stations, op grote pleinen, en rond populaire toeristische bezienswaardigheden.
 • Een taxi bestellen via de telefoon direct van het taxibedrijf.
 • Schik een pick-up met MyTaxi app . Het werkt veel op Uber in dat je in een verzoek en uw locatie en stuurt het dichtstbijzijnde taxi naar u ophalen.

Taxi tarieven zijn als volgt : € 2,80 (per km) 07:00-22:00 Op zon- en feestdagen: € 4. ‘S Nachts 10:00-05:30, € 5,80. Als vertrek je bent vanaf het centraal station Termini, is er een € 2 toeslag, plus een € 1 vergoeding per stuk bagage die moet gaan in de kofferbak. Fares beginnen wanneer je in of op het moment dat u belt voor een (niet wanneer het aankomt).

Ride Sharing Apps

In Rome, is Uber alleen toegestaan ​​zijn UberX en UberPOOL (van) te exploiteren. Drivers zijn verplicht om een ​​town car NCC licentie, waardoor het aanzienlijk duurder dan het gebruik van taxi’s.

Autoverhuur

Tenzij je van plan bent om te rijden van Rome naar andere bestemmingen die niet verbonden zijn door het nationale spoorwegnet, raden wij u voorkomen dat het rijden in Rome. Niet alleen is het duur (gas kosten zoveel als 2 € per liter, gelijk aan ongeveer $ 8 per gallon), maar parkeren op straat is schaars, de stad is vol met slecht aangegeven, one-way straten en verkeersboetes kunnen steil zijn.

Om een ​​auto te huren in Italië moet je meer dan 21 jaar oud zijn en een rijbewijs hebben gehouden voor minstens een jaar. Als een bezoek van buiten de EU, kan u gevraagd worden om een ​​internationaal rijbewijs (IDP), die u moet aanvragen voordat u naar huis verlaten hebben. Neem contact op met uw lokale automobielclub voor meer informatie.

Reizen naar Rome Vanaf het vliegveld

Er zijn twee luchthavens die grootstedelijk gebied van Rome en de omliggende regio’s van Lazio, Umbrië en Toscane te dienen. Luchthaven Fiumicino (FCO), ook bekend als Leonardo da Vinci luchthaven, is een grote, internationale hub bediend door long-haul vluchten. De tweede is de luchthaven Ciampino (CIO), die meestal wordt bediend door budget luchtvaartmaatschappijen die vliegen van en naar steden in heel Italië en Europa.

Vervoer naar de luchthaven met de trein en de bus te nemen reizigers naar een van Rome’s twee grote treinstations: Roma Termini (in het historische centrum) en Roma Tiburtina (net buiten de muren). De beide stations hebben transit zones aan te sluiten op de belangrijkste bestemmingen in Rome.

De luchthaven Fiumicino: Gelegen op 31 km (22 mijl) van het centrum van Rome, de makkelijkste en snelste manier om het centraal station Roma Termini te krijgen, is door het nemen van de Leonardo Express, een directe pendeltrein. Uitgaande van de luchthaven station elke 20 minuten of zo, de trein kost € 14 enkele reis. Een aantal busbedrijven bieden een voordelige optie in de stad, met tarieven rond de € 6-7 voor de 45 minuten durende reis. Als u liever een taxi te nemen, ze rekenen een vast tarief van € 48 (tot ergens in de Aurelian muren), maar kan bagage en extra passagier toeslagen toe te voegen.

De luchthaven Ciampino: Deze luchthaven, 15 km (9 mijl) van het centrum van Rome, biedt verschillende stad overdracht opties, maar er is geen directe treinverbinding. Bussen naar de luchthaven worden bediend door Cotral , Terravision , Roma Airport Bus , en Sit , met attracties kost tussen € 6 en € 7. De reis duurt ongeveer 30-40 minuten, afhankelijk van de verkeersdrukte. De prijs voor een taxi flat-rate (overal binnen de Aureliaanse muren) is € 30, die niet is opgenomen bagage en extra passagier kosten.

Toegankelijkheid van openbaar vervoer van Rome

 • Metro Lijn A heeft de meeste diensten voor gehandicapte ruiters, met 39 treinen bieden van voorzieningen voor rolstoelen, samen met luidspreker stop alarmen en automatische deuropener systemen. Vele haltes zijn voorzien van liften en / of aanpassingen voor blinden en slechtzienden.
 • Er zijn bussen voor gehandicapte passagiers circuleren alle belangrijke stedelijke lijnen echter momenteel niet alle registers toegankelijk vanwege problemen hoogte beteugelen.
 • Tramlijn 8 (Casaletto – Torre Argentina) is volledig toegankelijk. Voor meer informatie ga naar ATAC website ‘s.

Extra Tips voor Krijgen rond Rome

 • Wees op uw hoede voor zakkenrollers op de overvolle metro’s en bussen.
 • Maak gebruik van navigatie-apps zoals Google maps en Mouversi .
 • Accepteer nooit een rit van een bestuurder die niet in een erkende, witte taxi.
 • Rome is een stad op loopafstand van de belangrijkste attracties te voet bereikbaar.