Skip to main content

RER Tog i Paris: Hvad er de, og hvordan man kan tage dem?

RER Tog i Paris: Hvad er de, og hvordan man kan tage dem?

På en første tur til den franske hovedstad, mange besøgende finde sig en smule forvirret af offentlige transportmidler. De ankommer ofte i Paris på Gare du Nord via lufthavnen, på et tog benævnt “RER B”. Dette kan føre dem til at antage, at toget pågældende er en del af byens vigtigste metro network– når det rent faktisk er en del af en separat, regionalt system. Men hvad er forskellen mellem metro og RER- – og hvorfor denne sag for besøgende forsøger at komme rundt i byen på den mest effektive måde?

Hvilke “RER” Means

“RER” er en acronymn til rer , eller regionale Express Network, og henviser til den hurtige transit system, der tjener Paris og de omkringliggende forstæder. RER øjeblikket har fem linjer, AE, og drives af en helt anden virksomhed end metroen i Paris. Af denne grund og et par andre, rejsende ofte finde RER en forvirrende og lidt vanskeligt system til at bruge; men det kan være meget praktisk for at få hurtigt fra den ene side af byen til den anden, eller for at tage dagsture uden for Paris. Lær alt om, hvordan du navigerer RER uden stress eller forvirring ved at læse videre.

Udtale I fransk, er RER udtales “EPJ-EU-EPJ”. Det er lidt tricky for ikke-indfødte franske talere, ganske vist! Du kan føle dig fri til at udtale det som du ville i engelsk, når man behandler transport personale, men være parat til at høre det sagde den franske way– når i Rom, og det hele.

Hvor må de RER Tog og Linjer Go?

RER fem højhastighedsstrækninger shuttle tusindvis af pendlere og turister hver dag til nærliggende destinationer, herunder La Defense Business District; Chateau de Versailles og Disneyland Paris. De er en stor mulighed for dagsture i tæt rækkevidde af Paris.

Derudover RER linje B tjener Paris’ to største lufthavne, Charles de Gaulle (omkring en time nord) og Orly (ca. 30 mn syd fra centrum).

Se vores komplette guide til lufthavnene i Paris for at lære mere om brugen RER som en måde at komme ind i byen og tilbage til lufthavnen ved hjælp af denne form for transport.

Mere om RER og Offentlig transport i Paris

For at undgå unødig stress og sikre, at du får omkring byen som en rigtig professionel, sørg for at have en god håndtag på offentlig transport i den franske hovedstad forud for din næste rejse. Læs følgende ressourcer til at få en fornemmelse af, hvordan byens transportsystemer arbejde, og lære mere om at købe daglige og ugentlige afleveringer passer til dine behov og budget.

  • Sådan Ride RER i Paris
  • Alt om metroen i Paris
  • Paris Metro Billetter: Paris Visite Pass

For endnu mere praktiske oplysninger om besøger byen lys, og tonsvis af tip om hvor gå og hvad at se, samt nyttige primere på parisiske kultur og fransk sprog, se fuldstændig nybegynder guide til Paris.

You may also like