Skip to main content

RER Treinen in Parijs: wat zijn ze, en hoe je Take Them?

RER Treinen in Parijs: wat zijn ze, en hoe je Take Them?

Op een eerste reis naar de Franse hoofdstad, veel bezoekers vinden zichzelf een beetje in de war door het openbaar vervoer. Ze komen vaak in Parijs bij het Gare du Nord station via de luchthaven, op een aangeduid als de “RER B” trein. Dit kan ertoe leiden dat ze gaan ervan uit dat de trein in kwestie maakt deel uit van de belangrijkste metro network– van de stad terwijl het in feite is een deel van een aparte, regionaal systeem. Maar wat is nu precies het verschil tussen de metro en de RER- – en waarom is het zo belangrijk voor bezoekers proberen om de stad te krijgen in de meest efficiënte manier mogelijk?

Wat “RER” Means

“RER” is een acroniem voor het Réseau Express Régional , of Regional Express Netwerk, en verwijst naar de snelle doorvoer systeem dat Parijs en de omliggende voorsteden worden geserveerd. De RER heeft op dit moment vijf lijnen, AE, en wordt beheerd door een heel ander bedrijf dan de Parijse metro. Om deze reden en een paar anderen, reizigers vaak de RER een verwarrende en enigszins moeilijk systeem te gebruiken; maar het kan erg handig om snel van de ene kant van de stad naar de andere, of voor het maken van uitstapjes buiten Parijs zijn. Leer alles over hoe u de RER te navigeren zonder stress of verwarring door verder te lezen.

Uitspraak In het Frans, RER wordt uitgesproken als “EPD-EU-EPD”. Het is een beetje lastig voor anderstaligen Franstaligen, toegegeven! U kunt vrij om het uit te spreken als je zou in het Engels bij de aanpak van transport personeel voelt, maar wees bereid om te horen, zei de Franse way– wanneer je in Rome, en alles.

Waar komen de RER-treinen en lijnen Go?

De RER vijf hogesnelheidslijnen shuttle duizenden pendelaars en toeristen per dag naar de nabijgelegen bestemmingen, zoals het La Defense Business District; het kasteel van Versailles en Disneyland Parijs. Ze zijn een geweldige optie voor dagtochten in handbereik van Parijs.

Daarnaast is de RER lijn B heeft twee belangrijkste luchthavens van Parijs, Charles de Gaulle (ongeveer een uur ten noorden) en Orly (ongeveer 30 minuten ten zuiden van het centrum van de stad).

Zie onze complete gids voor de luchthavens van Parijs om meer te leren over het gebruik van de RER als een manier om in de stad en terug naar de luchthaven met behulp van deze wijze van vervoer.

Meer over de RER en het openbaar vervoer in Parijs

Om onnodige stress te vermijden en ervoor zorgen dat u rond de stad als een echte pro, zorg ervoor dat je een goede grip op het openbaar vervoer in de Franse hoofdstad voorsprong op uw volgende reis. Lees de volgende bronnen om een ​​gevoel van hoe het transport systemen werken van de stad te krijgen, en meer informatie over het dagelijks kopen en weekskipassen afgestemd op uw wensen en budget.

  • Hoe te rijden de Parijse RER
  • All About de metro van Parijs
  • Metro Paris Tickets: The Paris Visite Pass

Voor nog meer praktische informatie over een bezoek aan de stad van het licht, en tal van tips over waar te gaan en wat te zien, evenals nuttige primers op de Parijse cultuur en de Franse taal, zie gids ons complete beginners naar Parijs.

You may also like