Skip to main content

RER vlaki v Parizu: kaj so, in kako naj jih vzame?

RER vlaki v Parizu: kaj so, in kako naj jih vzame?

Na prvi izlet v francoski prestolnici, številni obiskovalci znajdejo malo omrežje javnega prevoza zmeden. Pogosto pridejo v Parizu na postaji Gare du Nord preko letališča, na vlaku besedilu “RER B”. To bi lahko privedlo do domnevati, da je vlak v zadevni del glavnega mesta network– metro, v resnici pa je del ločen, regionalnega sistema. Ampak kaj točno je razlika med metro in RER- – in zakaj je to važno za obiskovalce poskuša priti okoli mesta na najbolj učinkovit možen način?

Kaj “RER” Sredstva

“RER” je acronymn za Réseau Express regionalni ali regionalni Express Network, in se nanaša na hitro tranzitnega sistema, ki služi Pariz in okoliških predmestja. RER ima trenutno pet vrstic, AE, in upravlja s popolnoma drugačno družbo, kot pariški metro. Iz tega razloga in nekaj drugih, potniki pogosto RER zmedo in nekoliko težko sistem za uporabo; vendar je lahko zelo priročna za hitro pridobivanje iz ene strani mesta na drugo, ali ob enodnevne izlete izven Pariza. Preberite vse o tem, kako krmariti RER brez stresa in zmede, ki jih nadaljnje branje.

Izgovorjava V francoščini, RER se izgovarja “EZK-EU-EZK”. To je malce zapleteno za tujerodnih francoskih govorcev, seveda! Lahko vas prosimo, da jo izgovori, kot bi v angleščini pri obravnavi prevoza zaposlenih, vendar se pripravljeni slišati je dejal francoski way–, ko je v Rimu, in vse.

Kadar Ali RER vlaki in Lines iti?

pet proge za visoke hitrosti RER je shuttle tisoče vozači in turistov vsak dan do bližnjih destinacij, vključno s poslovne četrti La Defense; Chateau de Versailles, in Disneyland Paris. Oni so odlična možnost za enodnevne izlete v neposredni bližini Pariza.

Poleg tega, RER Line B služi pariških dva glavna letališča, Charles de Gaulle (približno eno uro severno) in Orly (okoli 30 mio južno od centra mesta).

Oglejte si celoten vodnik po pariških letališč, če želite izvedeti več o uporabi RER kot način za pridobivanje v mesto in nazaj na letališče uporabljajo ta način prevoza.

Več o RER in javnega prevoza v Parizu

Da bi se izognili nepotrebnemu stresu in zagotavlja, da boste dobili po mestu kot pravi profesionalec, poskrbite, da boste imeli dober ročaj na javni prevoz v francoski prestolnici pred vaš naslednji potovanje. Preberite naslednje vire, da bi dobili občutek, kako mesta transportni sistemi dela, in izvedeli več o nakupu dnevne in tedenske vozovnice ustreza vašim potrebam in proračunu.

  • Kako Ride Paris rer
  • Vse o pariškega metroja
  • Paris Metro Vstopnice: Pariška Visite Pass

Za še več praktičnih informacij o obisku mesto svetlobe, in ton nasvetov o tem, kam iti in kaj videti, kot tudi koristne primerji na pariški kulturo in francoskem jeziku, glejte priročnik našo celotno začetnik v Pariz.