Restaurant Etiquette and Dining in Frankrijk

Posted on

 Restaurant Etiquette and Dining in Frankrijk

1. Frans Restaurant De maaltijden van ontbijt tot diner

De Fransen nemen hun dineren serieus, goed eten ‘s middags en’ s avonds en zeer zelden snacken. Dat kan een reden zijn waarom Franse vrouwen in slagen om die vervelende slankheid behouden.

 • Hotel Ontbijt: Ontbijt in hotels in heel Frankrijk verbetert snel, en de meeste hotels serveren nu meer dan de vorige generatie van slechts koffie en croissants. In keten hotels, en middellange geprijsde plaatsen je een hele buffet krijgen, vaak met een goed gekookt ontbijt. Als niet de hele worst / spek / tomaat stijl, krijg je gekookte eieren (maar pas op voor jezelf koken van hen, Ik kan nooit de juiste timing), vleeswaren, ham en een hele reeks van jam.

Vergeet niet dat de meeste hotels in rekening gebracht afzonderlijk voor het ontbijt, dus als je niet van het uiterlijk van de eetkamer of het ontbijt, kunt u uw eigen café kiezen of bar buiten. Maar maak je kijken naar de prijs voor het ontbijt in een hotel; het zou een uitstekende goede prijs-kwaliteitsverhouding keuze. Prijzen zijn meestal tussen de 12 en 18 euro.

 • Café / Bar Ontbijt: Als je op zoek bent naar iets eenvoudiger, probeer dan een café of bar met vers geperst sap, croissant met boter en jam; misschien een pain au chocolat , dampende koppen koffie of kommen van warme chocolademelk. Zitten op een terras in de zomer en kijken naar de wereld gaat werken. Het zal u ongeveer 10 tot 12 euro.

Als er geen croissants in het café die je hebt gespot, is het heel normaal om naar een bakker of patisserie en koop uw eigen eten met koffie terug bij dat café kunt gespot.

 • Lunch: Lunch is een belangrijke maaltijd aan de Franse en goede restaurants vullen snel tussen de middag en 14:00 met laatkomers het vinden van de dienst is voltooid. In veel plattelandsgebieden, het blijft de belangrijkste maaltijd van de dag. Veel restaurants doen goede prijs-kwaliteitsverhouding vaste prijs lunches dus dit kan de tijd om een aantal van de Franse Michelin-ster plaatsen om te proberen tegen een fractie van de normale kosten.
 • Afternoon Tea: Dit is niet een Franse maaltijd, maar zowel de inheemse bevolking en buitenlandse bezoekers hebben de mode-aangewakkerd voor. Het is niet de uitgebreide maaltijd is in Groot-Brittannië, maar een sierlijke affaire met porseleinen kopjes en licht gebak. In Parijs, het hoofd voor een van de theehuizen die eigendom zijn van Mariage Frères, een heerlijk klein bedrijf dat al sinds 1853 die meerdere vestigingen heeft.
 • Diner: Verwacht een lang maaltijd serieus genomen. Restaurants zijn drukke plaatsen in de avonden, met gezinnen en groepen van vrienden te ontmoeten en zijn geopend van 6:30 of meer meestal 07:30. In kleine steden, kan er slechts één zitting en het restaurant zal niet dienen na 21:00 zijn; in de grote steden, tijden zijn flexibeler. Veel restaurants bieden een vast menu dat is het overwegen waard. Een van mijn favorieten is het Café des Federations in de uitgesproken gastronomische stad Lyon waar ongeveer 27 euro brengt een schaal van vier starters met charcuterie voor, een warm gerecht, een kaasplankje en een huis dessert te sterven.

Of bestel van de a la carte menu (Carte). Drie gangen is de norm.

 • Snacken : Once upon a time, was dit niet een Franse begrip; tegenwoordig de tijden zijn veranderd en er zijn goede snacks te worden gehouden.

Waar kunt u snel en terloops eten: Er zijn tal van crêperies (plaatsen serveren pannenkoeken), pizzeria’s en broodjeszaken voor een snelle gerecht. Een favoriet is een tosti of croque-madame (geroosterde kaas en ham sandwich). Wees u ervan bewust wanneer u een sandwich dat het waarschijnlijk om een kleine stokbrood (lange dunne knapperig brood), in tweeën gesneden met kaas en tomaat, ham en kaas, of wat je wilt binnen te bestellen. Maar er zal geen sprake zijn van boter of margarine inbegrepen. Buiten de belangrijkste gebieden, uw beste inzet is om te gaan naar de lokale boulangerie (bakker) of patissererie (banketbakker) en kies uit hun aanbod van zowel hartige als zoete aanbod. Als je honger hebt in de middag, doen wat de Fransen altijd gebruikt om te doen: koop een stokbrood, snijd het in tweeën en zet een plaat op chocolade binnen.

 • En niet meer aan deze vergeten prachtige outdoor markten  waar u kunt kopen de beste lokale ingrediënten, brood, kaas, worst en vleeswaren en make-up een grote picknick.
 • Als je in Parijs en willen een snelle hap of een take-away, probeer Frenchie to Go , die wordt gerund door Gregory Marchand, een top Franse chef-kok die werkt met de uitstekende aangrenzende restaurant en wijnbar genaamd Frenchie. Amerikaan inspireerde, Frenchie to Go is de plek voor favorieten zoals een draadjesvlees evenals sandwich, pastrami op rogge of een Reuben sandwich. Het is op 9 Rue du Nil, Parijs 2 en de dichtstbijzijnde metro’s zijn Métro 3, 4 haltes bij Sentier of Réaumur Sébastopol. Kijk op de website (in het Engels) .

2. Het kiezen van uw restaurant

Welke Restaurant te kiezen?

Eten wat de lokale bevolking eet en volg deze eenvoudige regels.

 • Vermijd de toeristische vallen als je niet op vakantie om te eten uw gebruikelijke favorieten, maar om te experimenteren met nieuwe gerechten en smaken.
 • Grote attracties zijn vaak omgeven door restaurants die een geboeid publiek te hebben en zijn vaak niet de beste keuzes. En zeker uit de buurt van het vol met restaurants met een zeer gelijkaardig menu’s die eruit zien alsof ze delen een keuken straten te sturen. Ze zullen waarschijnlijk te popelen obers met de beste prijs als je gewoon binnen stap, Monsieur en Madame.
 • Ga weg van de drukte in de kleinere straten waar de restaurants hebben een eenvoudig menu dat niet is gelamineerd en heeft niet opzichtig foto’s van de gerechten die zij aanbieden en een menu in drie verschillende talen.
 • Op zoek gaan naar die plaatsen met schoolborden , buiten of opknoping op de muren binnen, met de gerechten van de dag je kerfstok en stak als ze zijn uitverkocht.
 • Kijk naar de klanten – zien ze eruit lokale bevolking?
 • De Fransen hebben strenge uur voor het eten, maar er is een oplossing als je merkt dat je iets wilt buiten kantooruren. Kijk voor een grote brasserie (alleen in de grotere steden maar). Veel brasseries (maar niet alle van hen, niet vertrouwen op deze) zal dienen gedurende de dag, hoewel het een beperkt menu kan zijn. En kies een brasserie in plaats van een klein restaurant als alles wat je wilt is een hoofdgerecht; de Fransen ervan overtuigd in een goede drie-gangen maaltijd en u zult niet populair zijn als je in een restaurant bestellen van één gerecht.

3. Kiezen wat te eten en te drinken

Welke gerechten naar keuze

 • Het is altijd een goed idee om het te nemen plat du jour (dagschotel) voor het hoofdgerecht tijdens de lunch of diner; het zal dagelijks veranderen en worden vers bereid.
 • Check out de lokale specialiteiten . Als je bij de zee, probeer de schelpdieren en visgerechten, maar vergeet niet dat oesters zijn het best wanneer er een ‘r’ in de maand: september-februari zijn de top maanden. Of gewoon vragen de ober wat verse, lokale en seizoensgebonden is; hij moet blij zijn om u te vertellen.
 • Echter, lekker eten met verse ingrediënten niet gegarandeerd. Zo veel restaurants zijn opnieuw verwarming pre-bereide gerechten dat de overheid iets aan gedaan heeft. Een wet die in 2014 heeft een nieuw logo geïntroduceerd – in de vorm van een pan met een dak-achtige deksel – die moeten worden gebruikt door een restaurant met een zelfgemaakt gerecht . Als ze niet het logo te hebben; het eten is niet zelfgemaakte of fait maison . Wat anders zou je verwachten van Frankrijk? In 2010 verklaarde UNESCO Franse keuken een ‘wereld immaterieel erfgoed’, ter ere van theismajor Franse culturele praktijk. UNESCO delared dat de Franse gastronomie is een “sociaal aangepaste gericht op het vieren van de belangrijkste momenten in het leven van individuen en groepen”.
 • Franse gastronomie vertegenwoordigt 13,5% van de uitgaven van buitenlandse toeristen , dus het is een logische stap voor de overheid om de beste ervaring te bevorderen.
 • Als u een liefde van kaas , heb je een geweldige tijd in Frankrijk, waar zelfs in bescheiden restaurants de kaasplank wordt serieus genomen te hebben. Vraag het bedienend personeel om de kazen uit te leggen en nemen hun advies over de volgorde van het eten van hen. Begin met de mildste en eindigen met de sterken.
 • Het is niet een bekend feit, maar in plaats van het wegspoelen van hun kazen met claret of Bourgondië, de Fransen zijn nu kiezen voor Scotch whisky. Dus rekening houden met de volgende, aanbevolen door Paris Match : 12-jaar oude Glenfiddich met Burgundy geitenkaas; limited edition 1984 whisky uit de Jura (£ 750 per fles) met Salers, van het centrum van Frankrijk; Taiwanese Kavalan whisky met Roquefort, en Jack Daniel’s met Zwitserse Appenzeller kaas. Of kijk gewoon wat het restaurant draagt en bestel dat.

Wat te drinken?

 • Niet bezorgd over het vertellen van de sommelier wat uw zijn prijsklasse is. De beste sommeliers hou van de uitdaging van het vinden van een goed glas wijn bij de goedkopere einde en zal heel blij om hun keuze te bevelen zijn. In Frankrijk is het altijd het beste om de lokale wijnen te kiezen, tenzij u zich in een van de weinige gebieden die niet wijnbouwgebieden als de afgelegen en landelijke Auvergne, waar de wijngaarden zijn er maar weinig tussen en het weer is niet het beste voor wijn zijn.
 • In Bretagne en Normandië probeer de cider, maar vergeet niet dat het heel alcoholist kan zijn.
 • Frankrijk heeft een enorm aantal kleine ambachtelijke brouwerijen , met name in het noorden van Frankrijk, dus je zult vinden restaurants opkomen voor hun lokale brouwsel van bier, de moeite waard bemonstering in de meeste gevallen.
 • De Fransen zullen serveren kraan water ; vragen om een karaf d’eau (kruik water).

4. Restaurant Etiquette in Frankrijk, de do’s en don’ts

Hier zijn een paar handige tips om te onthouden wanneer u in restaurants in Frankrijk te eten.

 • Aan tafel, wachten tot iemand te zeggen bon apetit alvorens te beginnen. Als niemand doet, zeg nou zelf en krijgen sommige kudos voor uw kennis van het Frans tafel gewoonten.
 • Als hij niet eten, houd je handen op de tafel.
 • Eet niet alleen met een vork, maar met de vork in uw linkerhand en met de hand en het mes in je rechterhand.
 • Als er geen kant bord (en er is meestal niet), dan zet je brood op het tafelkleed.
 • Veel kleinere restaurants niet boter met brood te dienen; je zal moeten vragen.
 • Laat de ober aan de wijn giet voor u.
 • Niet vragen om een ​​doggy bag; het is niet beleefd of gebruikelijke beschouwd, tenzij je in een Amerikaans-themarestaurant in een groot resort.

5. Rekening Kinderen aan restaurants in Frankrijk

Hoewel Frankrijk is aan het veranderen, het is nog steeds het algemeen geldt dat de kinderen goed gedragen in restaurants. Ze worden gebruikt om de lange menu’s en zijn blij om rustig te zitten met hun ouders de hele maaltijd.

Ik zal nooit vergeten het nemen van onze kleine zoon (toen de leeftijd van 9) naar een restaurant op één van onze Franse reizen. Hij was prima totdat een gezin met twee kleine meisjes liepen in. Hij was op en over hun tafel in een flits, hen te vragen om met hem te spelen. Het oudste meisje keek hem aan en zei toen in perfect Engels: “Eerst zal ik eet en dan zal ik spelen.” Ik wist dat de Franse kinderen oud voor hun tijd kunnen zijn.

 • Eet in openlucht restaurants of op terrassen , zowel open-air of gesloten in de winter; het is een geweldige afleiding voor kinderen.
 • Veel restaurants nu doen een speciaal menu Kid’s tegen een vaste prijs, die is een stuk boven het gemiddelde u vinden in andere landen. Maar als uw kind doet geen zin dit, dan vragen om een halve portie van een gerecht in het hoofdmenu; de meeste restaurants zijn blij te verplichten.
 • U zult merken dat de kinderen houden van de gewoonte om het brood op het tafelkleed als er geen zijplaat (die gebruikelijk is in de meeste restaurants, met uitzondering van de high-end).
 • Kinderen zijn goed in gerechten die hen intrigeren. Ik versteld van mijn kleine zoon, die vrij kieskeurig thuis was was, maar het eten van wat hij wist van een definitieve lijst met favorieten. Slakken duurde een lange tijd – de knoflook smaak is overweldigend voor jonge fijnproevers, hoewel het uiterlijk van de slak houders en de kunst van het uitkiezen van het vlees hem naar binnen gefascineerd. “Bah”, was zijn eerste reactie, dan “Wacht maar tot ik vertel mijn vrienden op school”, gevolgd vrij snel.
 • We waren aan de noordkust van Frankrijk, toen hij voor het eerst aten mosselen . Hij zag de mensen op de tafel naast het oppakken van de eerste mossel, vervolgens met behulp van de shell te nemen en eet de rest, het gebruik ervan als een kruising tussen een mes en een lepel. Hij heeft nooit meer achterom gekeken. Natuurlijk het hielp dat mosselen meestal gegeten met een perfecte Franse frietjes.
 • En kikkerbillen het deel kijken, maar smaken net als kip. Ze zijn moeilijk om te eten en zijn aan het verdwijnen uit vele menu’s, maar het verhaal terug naar huis is de moeite waard om een gooi naar hen als u over deze Franse specialiteit.
 • Probeer niet foie gras en truffels op uw kind; het zal niet werken en het is verschrikkelijk duur!
 • Terwijl sommige families nemen hun kinderen om te eten later dan 19:30; als je niet gewend bent om dit, eten in een brasserie waar heerlijke gerechten geserveerd op alle uren.
 • Wat te drinken . Als u een koolzuurhoudende drank koopt zult u het duur vinden. Dus ga de Franse traditionele route: vraag om een gratis karaf d’eau (kruik kraan water) en un sirop (siroop). Terwijl de volwassenen de Franse siropen pretty sweet zou kunnen vinden, kinderen houden van hen en de Fransen zijn opgevoed op hen. Er is een grote verscheidenheid om uit te kiezen en je zou kunnen krijgen overweldigd door de keuze (snel gegeven door een vaak druk ober). Dus check out op voorhand wat uw kind leuk vindt. Grenadine en munt? Kers? Framboos? De keuze is eindeloos.

6. Tipping in het Frans Restaurants

 • Fooi in restaurants wordt geregeld in Frankrijk met 15% opgenomen in het wetsvoorstel . Dienst compris (inbegrepen) wordt afgedrukt op de factuur, samen met de TVA (Franse BTW). Dit wordt gedaan voor de overheid fiscale doeleinden, en in een goed restaurant, zal de tips worden doorgegeven aan het personeel. Als u denkt dat de service is goed geweest, dan laat ongeveer 5% extra in contanten. De trend om een extra fooi te geven, is echter verdwenen en hoewel Franse bedienend personeel goed worden betaald, het is niet een groot salaris en velen van hen vertrouwen op deze extra inkomsten. Dus wees gul!
 • In cafés en bars , het is altijd gebruikelijk om een paar munten te verlaten. Je bent waarschijnlijk in contanten te betalen toch, dus afgerond naar de dichtstbijzijnde euro en als je gul voelt, voeg dan de andere.
 • Van alle nationaliteiten een bezoek aan Frankrijk , hebben de Amerikanen altijd de hoogste kippers, gevolgd door al de Duitsers, Brazilianen, Spanjaarden, Russen, Britten, Fransen (weg naar beneden in de lijst, voor schande!). Maar als Franse klanten de neiging om de meest onbeschofte en het minst behulpzaam toen ze in een restaurant, misschien wel de dienst volgt pak? De Italianen komen in een niet zeer respectabele laatste.