Restaurant Tipping in Frankrijk en Parijs

Posted on

Restaurant Tipping in Frankrijk en Parijs
Zittend op het terras van een terrasje in Parijs en het genot van een Perrier, of het drinken van een glas wijn tijdens het kijken naar voorbijgangers is een genot veel reizigers zich beloven om te ervaren. Maar dan komt de controle en de vraag die zo beladen met problemen kunnen zijn: om een ​​fooi of niet om een ​​fooi, en hoeveel?

Hier zijn een paar eenvoudige regels te volgen.

Is de rekening van het restaurant all-inclusive?

In tegenstelling tot in Amerika, cafés en restaurants in Parijs en de rest van Frankrijk direct onder andere een 15 procent service charge in uw cheque. Dit is nodig door de Franse wet en tips worden beoordeeld voor fiscale doeleinden.

De 15 procent servicekosten is duidelijk gespecificeerd op uw cheque, op de top van de TVA belasting (een Franse versie van de omzetbelasting). De woorden dienst compris (tip inbegrepen) geven aan dat de tip is reeds opgenomen in het totaal dus te betalen neem een goede blik op de factuur wanneer het aankomt.

Het goede nieuws is dat de prijzen beoordeeld op de menu’s zijn all-inclusive: zij omvatten zowel de 15 procent tip en de omzetbelasting. Er is geen last-minute unholy verrassing toen u krijgt uw cheque. Wat je zag op het menu is wat je krijgt in rekening gebracht, geen verborgen extra’s.

Dus geen extra tips dan?

Nou ja, een kleine extra tip wordt altijd gewaardeerd, natuurlijk. Het is het teken dat u tevreden bent met de manier waarop u werden door uw ober geserveerd (waren garçon in het Frans, uitgesproken als ‘Gar-zoon’ met de ‘on’ klonk als in ‘toeterende’ niet zoals in ‘zoon’). Het is een soort van een ‘Thank You’ noot. Maar vergeet niet dat je niet verplicht hier.

Kleine extra tips worden ook gewaardeerd, omdat ze direct in de zakken van uw ober, in tegenstelling tot de 15 procent tip lading die meestal wordt geteld aan het einde van de dag en verdeeld onder alle obers. In sommige bars, kan de eigenaar zelfs houden het geheel of een deel van de tip lading en u zult niet weten of dat het geval is.

Franse wet vereist niet dat servicekosten worden uitgedeeld aan obers. Dus je ober misschien niet eens zien een dubbeltje van. Maar nogmaals, bedenk dan dat u uw contributie betaald bij het betalen van uw cheque, en je bent niet verplicht om extra tip.

Hoeveel moet de extra tip?

Extra tips kan variëren van een paar cent voor een kopje koffie of een frisdrank, tot 1 tot 5 euro voor een lunch of diner. Een mooie en zeer royale “Thank You” is 5 tot 10 procent van de totale controle maar dit is ongebruikelijk. Maar nogmaals, er is geen verplichting, en geen standvastig regel zo ver als het percentage gaat.

Hoe ga je vragen om de factuur?

Wees niet verlegen over het vragen om de rekening in het Frans zijn. Het is ‘ l’Bovendien, s’il vous plait ‘.

Hoe zit het met kantelen in andere situaties?

Een tip is een waardevolle extra inkomen voor hun begunstigden.

Case in point: taxichauffeurs . De gemiddelde bestuurder in dienst van een taxi bedrijf niet verdienen een groot bedrag. Dit is voor 10 uur van hard werken per dag. Een paar jaar geleden, taxichauffeurs gebruikt voor 14-15 uur per dag, 6 dagen per week te werken voor het opvullen van hun loon. Franse wet verbiedt het nu. Dus tipping ze 5-10 procent van je tarief is royaal.

Het is gebruikelijk om de tip ouvreuse in het Opera House . Een paar euro is prima (het usherettes ook betaald op de verkoop van de avond programma’s). Geef een euro aan de bodes in de bioscoop. Er was een tijd, nog niet zo lang geleden, toen usherettes bij bioscopen in het geheel niet door bioscoopexploitanten werden betaald. Ze leefden op tips alleen. Dit is niet meer het geval is en ze zijn op het salaris, maar meestal niet meer dan het minimumloon.

Twee tot drie euro per zak om uw hotel portier is de norm en een beetje meer als ze zijn zeer aangenaam en behulpzaam.

In sommige dure restaurants, op klassieke concertzalen of disco’s, dames in de lobby meestal zorgen voor uw jassen. Het is gebruikelijk om één euro tip voor elk groot item als je terug komt afhalen van uw bezittingen.

Als u een take- rondleiding in het museum, zou je een paar euro te verlaten om uw gids om hem te bedanken voor het geven van zijn kennis aan u.

Als je op een coach tour en de gids is goed geweest, zal vijf euro een glimlach te brengen.

Opsommen

Dit zijn richtlijnen op basis van aangepaste en ervaring. Toch zijn ze niet strikt worden gevolgd in Frankrijk. Dit advies geldt in Parijs en in andere delen van Frankrijk, waar uw tips een teken van edelmoedigheid van uw kant als de levensstandaard zal worden beschouwd zijn er niet zo hoog als in Parijs.

Dit is wat fooi is echt: een demonstratie van vrijgevigheid, en een manier om de tevredenheid voor de dienst die u zojuist werden verstrekt uit te drukken.

Amerikanen hebben een reputatie van goed kantelen, dus gewoon nog een paar centen of euro en je krijgt een glimlach op uw vrijgevigheid krijgen.