Restaurantul Etiquette și de luat masa în Franța

Posted on

 Restaurantul Etiquette și de luat masa în Franța

1. Masa franceză Restaurant de la micul dejun la cină

Francezii iau masa lor în serios, mănâncă în mod corespunzător, la prânz și seara și foarte rar snacking. Acesta poate fi un motiv pentru care femeile franceze reușesc să rețină că zveltete enervant.

 • Hotel Mic dejun: Mic dejun în hoteluri în toată Franța se îmbunătățește rapid, iar cele mai multe hoteluri servi acum mai mult decât oferirea anterioară de doar cafea și cornuri. În hoteluri lanț, și locuri de prețuri medii veți primi un întreg bufet, de multe ori cu un mic dejun gătit adecvat. Dacă nu întregul stil cârnați / bacon / roșii, veți primi ouă fierte (deși ai grijă de ei clocotită le, eu nu pot obține dreptul de sincronizare), mezeluri, șuncă și o întreagă gamă de gemuri.

Amintiți-vă că cele mai multe hoteluri taxa separat pentru micul dejun, așa că, dacă nu vă place aspectul sala de mese sau micul dejun, puteți alege propria cafenea sau bar afara. Dar nu uita-te la prețul pentru micul dejun în hotel; ar putea fi o excelentă alegere bună valoare. Prețurile sunt, de obicei între 12 și 18 de euro.

 • Cafenea / Bar Mic dejun: Dacă sunteți după ceva mai simplu, încercați o cafenea sau bar , care oferă suc proaspăt stors, croissant cu unt și gem; poate un Chocolat pain au , abur cești de cafea sau boluri de ciocolată caldă. Stai pe o terasă de vară și de ceas lumea merge la locul de muncă. Acesta va costa în jur de 10 până la 12 de euro.

În cazul în care nu există cornuri în cafeneaua care le-ați reperat, este perfect normal pentru a merge la un boulangerie sau patiserii și să cumpere propria sa manance cu cafea din nou la acea cafenea te reperat.

 • Pranz: Masa de prânz este o masă importantă la restaurante franceze și bune umple rapid între prânz și 14 cu întârziați găsirea serviciul a terminat. În multe zone rurale, aceasta rămâne principala masa a zilei. Multe restaurante face bine cu valoare prânzuri prețul stabilit astfel încât aceasta ar putea fi timp pentru a încerca unele dintre locurile Michelin din Franța , la o fractiune din costul normal.
 • Dupa – amiaza ceai: Aceasta nu este o masă franceză, dar atât localnici și vizitatori străini au alimentat moda pentru ea. Nu e masa este elaborată în Marea Britanie , ci o afacere mofturos cu cești de porțelan și produse de patiserie ușoare. La Paris, cap pentru unul dintre magazinele de ceai deținute de Mariage Frères, o companie mică încântătoare care funcționează din 1853 , care are mai multe ramuri.
 • Cina: Asteptati -va o masă lungă luat în serios. Restaurantele sunt pline de viață locuri de seara, cu familii și grupuri de prieteni care îndeplinesc și sunt deschise de la 06:30 sau mai multe , de obicei , 7:30. În orașele mici, poate exista doar o singură ședință , iar restaurantul nu va servi dincolo de 21; în orașele mari, ori sunt mai flexibile. Multe restaurante oferă o masă set de care este bine în valoare de vedere. Una dintre preferatele mele este Café des Federațiile în orașul hotărât gastronomic Lyon , în cazul în care în jurul valorii de 27 de euro aduce un platou de patru aperitive cu mezelurilor să moară pentru, un fel de mâncare fierbinte, un platou de brânză și un desert casă.

Sau comanda de la a la carte meniu (carte). Trei cursuri este norma.

 • Snacking : După ce la un moment dat, acest lucru nu a fost un concept francez; în zilele noastre ori s- au schimbat și sunt snacks – uri bune pentru a fi avut.

În cazul în care să mănânce repede și la întâmplare: Exista o multime de crêperies (locuri care servesc clatite), pizzerii și baruri de tip sandwich pentru un fel de mâncare rapidă. Un favorit este un Croque-monsieur sau Croque-madame (prăjită brânză și șuncă tip sandwich). Fiți conștienți atunci când , pentru un sandwich , care este probabil să fie o baghetă mică (pâine lung și subțire cruste), tăiate în jumătate cu brânză și roșii, șuncă și brânză, sau orice altceva doriți în interior. Dar nu va exista nici un unt sau margarina incluse. In afara de principalele zone, cel mai bun pariu este de a merge la nivel local Boulangerie (brutar) sau patissererie (magazin tort) și alege din gama lor de oferte atât sărate și dulci. Dacă ți se face foame în după – amiaza, face ceea ce francezii întotdeauna folosit pentru a face: a cumpăra o baghetă, se taie în jumătate și a pus o placa pe ciocolata in interior.

 • Și nu a uitat aceste piețe minunate în aer liber  unde poti cumpara cele mai bune ingrediente locale, pâine, brânzeturi, cârnați și mezeluri și constituie un mare picnic.
 • Dacă vă aflați în Paris și doriți o gustare rapidă sau un fast -, încercați Frenchie to Go , care este deținută și condusă de Gregory Marchand, un bucătar francez de top care conduce restaurant și bar de vin adiacent excelent numit Frenchie. American inspirat, Frenchie to Go este locul de favorite , cum ar fi un sandwich tras de carne de porc, pastramă de secară sau un sandwich Reuben. Este la 9 Rue du Nil, Paris 2 și cele mai apropiate metrourile sunt Métro 3, 4 opriri la Sentier sau Réaumur Sébastopol. Check out site – ul (în limba engleză) .

2. Alegerea restaurantului

Ce restaurant pentru a alege?

Mananca ce localnicii mânca și să urmeze aceste reguli simple.

 • Evitați capcanele turistice , deoarece nu sunt în vacanță pentru a mânca favorite de obicei, dar pentru a experimenta cu noi feluri de mâncare și gusturi.
 • Atracții mari sunt adesea înconjurat de restaurante care au un public captiv și de multe ori nu sunt cele mai bune alegeri. Și cu siguranță orienteze clar de străzi pline de restaurante cu meniuri foarte similare , care arată ca și cum acestea au o bucătărie. Ei vor avea , probabil , chelneri dornici care oferă cea mai bună valoare dacă doar pas în interiorul, monsieur și Madame.
 • Pleacă de mulțimile pe străzi mai mici , în cazul în care restaurantele au un meniu simplu , care nu este laminat și nu are poze bătător la ochi de feluri de mâncare pe care le oferă și un meniu în trei limbi diferite.
 • Cauta acele locuri cu table , fie în afara sau agățat pe pereții interiori, cu feluri de mâncare zilei chalked și barată în care acestea sunt vândute.
 • Uită – te la clientela – arată ele localnici?
 • Francezii au ore stricte pentru a mânca , dar există o soluție , dacă vă aflați doresc ceva de ore. Uita – te pentru o mare braserie (numai în orașele mari și orașe cu toate acestea). Multe braserii (nu , dar toate acestea, nu se bazează pe acest lucru) va servi pe tot parcursul zilei, deși acesta poate fi un meniu restrâns. Și pentru a alege un braserie , mai degrabă decât un mic restaurant , dacă tot ce doriți este un fel de mâncare principal; francezii cred cu tărie într – o bună masă cu trei feluri de mâncare și nu va fi popular dacă sunteți într – un restaurant de comanda doar un singur fel de mancare.

3. Alegerea ce să mănânce și să bea

Ce feluri de mâncare Alege

 • Este întotdeauna o idee bună de a lua platfoarme du jour (vasul zilei) pentru cursul principal , la masa de prânz sau cină; se va schimba zilnic și să fie proaspăt gătite.
 • Check out specialități locale . Dacă sunteți la mare, încercați crustacee și pește, amintiți – vă că , deși stridii sunt cel mai bine atunci când există un „r“ în luna: septembrie-februarie sunt primele luni. Sau pur și simplu întrebați chelnerul ce este în stare proaspătă, locale și de sezon; el ar trebui să fie încântat să – ți spun.
 • Cu toate acestea, mâncare bună folosind ingrediente proaspete nu este garantată. Deci , mai multe restaurante au fost re-încălzirea alimentelor pe care guvernul a făcut ceva despre ea pre-preparat. O lege adoptată în 2014 a introdus un nou logo – în formă ca o cratiță cu un capac de acoperiș cum ar fi – care trebuie să fie utilizat de orice restaurant care servește un fel de mâncare de casă . În cazul în care nu au logo – ul; produsele alimentare nu este home – made sau fait maison . Ce altceva te-ai aștepta de la Franța? În 2010 , UNESCO a declarat bucătăria franceză un „patrimoniu imaterial mondial“, în onoarea theismajor practica culturală franceză. UNESCO delared că gastronomia franceză este un „obicei social care vizează celebrarea cele mai importante momente din viața indivizilor și a grupurilor“.
 • Gastronomia franceză reprezintă 13,5% din cheltuielile turistilor straini , deci este un pas logic pentru ca guvernul să încurajeze cea mai bună experiență.
 • Dacă aveți o dragoste de brânză , veți avea o mare de timp în Franța , în cazul în care chiar și în restaurante modeste cheeseboard este luată în serios. Întrebați personalul de așteptare pentru a explica brânzeturi și să ia sfatul lor pe ordinea de a le manca. Începeți cu cele mai blande si termina cu cei puternici.
 • Nu este un fapt bine – cunoscut, dar în loc de spălare a brânzeturilor lor cu vin roșu sau Burgundia, francezii aleg acum scotch whisky. Deci , ia în considerare următoarele, recomandate de Paris Match : 12 de ani Glenfiddich cu branza de capra Burgundiei; ediție limitată 1984 whisky din Jura (£ 750 o sticlă) cu Salers, din centrul Franței; Whisky din Taiwan Kavalan cu Roquefort, și Jack Daniel cu brânză elvețiană Appenzeller. Sau doar să verificați ce poartă restaurant și comanda asta.

Ce să bea?

 • Nu fi îngrijorat de a spune somelierul ceea ce dvs. gama de preț este. Cele mai bune somelieri place provocarea de a găsi un vin bun la sfârșitul anului mai ieftin și va fi destul de fericit pentru a recomanda alegerea lor. În Franța este întotdeauna cel mai bine pentru a alege vinurile locale , dacă nu sunteți într – una dintre puținele domenii care nu sunt regiuni viticole precum Auvergne la distanță și rurale , unde viile sunt rare , iar vremea nu este cel mai bun pentru vin.
 • În Bretania și Normandia încercați cidrul, amintiți – vă că , deși acesta poate fi destul de alcoolic.
 • Franța are un număr enorm de fabrici de bere ambarcațiuni mici , în special în nordul Franței, astfel încât veți găsi restaurante championing pentru prepararea cafelei lor locale de bere, bine în valoare de prelevare de probe , în cele mai multe cazuri.
 • Francezii vor servi apa de la robinet ; cere o carafă d’eau (cana de apa).

4. Restaurantul Etiquette în Franța, Dos și Donts

Iată câteva sfaturi utile pentru a vă amintiți, atunci când mânca în restaurante din Franța.

 • La masă, așteptați pentru cineva să spună bon APETIT înainte de a începe. Dacă nimeni nu face, voi spune și să câștige niște felicitări pentru cunoștințele de obiceiurile de masă franceze.
 • Atunci când nu mănâncă, ține mâinile pe masă.
 • Nu mânca doar cu o furculiță, dar cu furca din stânga și mâna și cuțitul în dreapta.
 • Dacă nu există nici o placă laterală (și există, de obicei, nu este), apoi pune pâinea pe fata de masa.
 • Multe restaurante mai mici nu servesc unt cu pâine; va trebui să întreb.
 • Lăsați chelnerul să toarne vinul pentru tine.
 • Nu cere un sac cățeluș; nu este considerat politicos sau de obicei, dacă nu sunteți într-un restaurant american cu tematică într-o stațiune majoră.

5. Luarea copiilor la restaurante din Franța

Deși Franța se schimbă, în general, este încă adevărat că copiii se comportă bine în restaurante. Acestea sunt utilizate pentru meniuri lungi și sunt fericit să stea liniștit cu părinții lor pe tot parcursul mesei.

Nu voi uita niciodată luând fiul nostru mic (pe atunci în vârstă de 9), la un restaurant de pe una din călătoriile noastre franceze. El a fost bine până când o familie cu doua fete mici, a intrat. El a fost și la masa într-un fulger, cerându-le să se joace cu el. Cea mai veche fetiță se uită la el, apoi a spus în limba engleză perfectă: „În primul rând, voi mânca și apoi voi juca.“ M-am gândit că copiii francezi pot fi vechi înainte de timpul lor.

 • Mănâncă în restaurante în aer liber sau pe terase , fie în aer liber sau închise în timpul iernii; este o distragere a atenției mare pentru copii.
 • Multe restaurante face acum un special meniu copil , la un preț fix , care este o reducere peste media veți găsi în alte țări. Dar , în cazul în care copilul dumneavoastră nu fantezie acest lucru, atunci cere o porțiune de jumătate de un fel de mâncare în meniul principal; cele mai multe restaurante sunt fericit pentru a obliga.
 • Vei găsi că copiii place obiceiul de a pune pâinea pe masă în cazul în care nu există nici o placă laterală (care este comună în cele mai multe restaurante, cu excepția capătul ridicat).
 • Copiii sunt bune la feluri de mâncare care îi intrigă. Am fost uimit de fiul meu mic , care a fost destul de agitat acasă, mânca doar ceea ce el știa dintr – o listă definită de favorite. Melcii a luat o lungă perioadă de timp – gustul de usturoi este copleșitoare pentru tineri cerul gurii, deși aspectul de cochilii de melci și arta de a alege din carne îl fascina înăuntru. „Yuck“ a fost prima lui reactie, apoi „Doar așteptați până când le spun prietenilor mei de la școală“ , urmat destul de rapid.
 • Am fost pe coasta de nord a Franței , când a mâncat prima midii . El a văzut oamenii de pe masa de lângă ridicarea primei midii, apoi folosind shell – ul pentru a scoate și să mănânce restul, folosindu – l ca o încrucișare între un cuțit și o lingură. El nu a uitat înapoi. Desigur, a ajutat ca midii sunt de obicei consumate cu cartofi prăjiți perfecte.
 • Și picioarele de broască uite partea, dar un gust la fel ca și carnea de pui. Ele sunt agitati să mănânce și dispar de pe mai multe meniuri, dar povestea înapoi acasă este bine în valoare de o lovitură de cuțit la ei dacă întâlniți această specialitate franceză.
 • Nu încercați foie gras sau trufe pe copilul; nu va funcționa și e groaznic de scump!
 • În timp ce unele familii ia lor copii să mănânce cina mai târziu de 7:30; dacă nu ești folosit pentru acest lucru, într – o braserie mânca care servește mâncare la orice oră.
 • Ce să bea . Dacă cumpărați o băutură acidulată veți găsi scump. Deci , du – te în jos ruta tradițională franceză: cere un drum liber d’eau carafă (cana de apa de la robinet) și sirop ONU (sirop). În timp ce adulții s – ar putea găsi siropurile franceze destul de dulce, copiii le iubesc și francezii au fost aduși pe ele. Există o mare varietate de a alege și s-ar putea obține copleșit de alegerea (dat rapid de un chelner de multe ori ocupat). Deci , a verifica afară dinainte ce copilul îi place. Grenadine si menta? Cireașă? Zmeură? Alegerea este fără sfârșit.

6. Tipping în restaurante cu specific franțuzesc

 • Tipping în restaurante este reglementată în Franța , cu 15% , incluse în proiectul de lege . Serviciul compris (serviciu inclus) va fi imprimat pe factură, împreună cu TVA – (franceză impozitul pe vânzări). Acest lucru se face în scopuri fiscale guvernamentale, și într – un restaurant bun, vârfurile vor fi transmise personalului. Dacă credeți că serviciul a fost bun, apoi se lasă în jur de 5% în plus în numerar. Tendința de a părăsi un sfat în plus, cu toate acestea, este de dispariție și , deși personalul de așteptare franceză sunt plătite în mod corespunzător, nu este un salariu mare și multe dintre ele se bazează pe acest venit suplimentar. Deci , să fie generos!
 • În cafenele și baruri , este întotdeauna obișnuiește să se lase câteva monede. Tu probabil de plată în numerar , oricum, așa că rotunji la cel mai apropiat euro și dacă te simți generos, apoi se adauga o alta.
 • Dintre toate naționalitățile care vizitează Franța , americanii au fost întotdeauna cele mai mari tippers, urmați de germani, brazilienii, spanioli, ruși, britanic, francez (modul în jos lista, de rușine!). Dar , clienții francezi ca tind sa fie mai rudimentară și cel acomodarea atunci când acestea sunt într – un restaurant, probabil , serviciul îl urmează? Italienii vin într – un trecut nu foarte respectabil.