Restaurantul Tipping în Franța și Paris

Posted on

Restaurantul Tipping în Franța și Paris
Stând la terasa unei cafenele trotuar din Paris și sorbind pe un Perrier sau bea un pahar de vin în timpul vizionării trecătorilor este o plăcere mulți turiști se promit să experimenteze. Dar apoi vine cecul și întrebarea care poate fi atât de plină de dificultăți: să agațe sau nu să agațe, și cât de mult?

Iată câteva reguli simple de urmat.

Este proiectul de lege restaurant all inclusive?

Spre deosebire de America, cafenele și restaurante din Paris și restul Franței includ o taxa de serviciu de 15 la sută în cecul. Acest lucru este cerut de legislația franceză, sfaturi sunt evaluate în scopuri fiscale.

Taxa de serviciu de 15 la sută , este în mod clar detaliate pe cecul, pe partea de sus a taxei TVA (o versiune franceză a taxei de vânzare). Cuvintele compris serviciu (sfat inclus) indică faptul că vârful a fost deja inclus în totalul care urmează să fie plătit astfel încât să ia o privire la proiectul de lege atunci când aceasta ajunge.

Vestea bună este că prețurile evaluat pe meniuri sunt all inclusive: ele includ atât vârful de 15 la sută și taxa de vânzare. Nu există nici un ultim moment surpriza nesfânt, atunci când sunt date cecul. Ce ai văzut pe meniu este ceea ce ai taxat pentru, nici un extra-uri ascunse.

Deci, nici sfaturi suplimentare atunci?

Ei bine, un mic sfat suplimentar este întotdeauna apreciat, desigur. Este semnul că ați fost mulțumit de modul în care a fost servit de chelner dvs. ( garçon în, pronunțat „Gar-fiu“ francez cu „pe“ suna ca în „claxonau“ nu ca în „fiu“). Este un fel de „Thank You“ notă. Dar , amintiți – vă că sunteți sub nici o obligație aici.

sfaturi suplimentare mici sunt de asemenea apreciate pentru că ei merg direct în buzunarele waiter tale, spre deosebire de 15 la suta taxa de sfat, care este, de obicei, a adunat la sfârșitul zilei și împărțit între toți ospătarii. In unele baruri, proprietarul poate păstra chiar totalitatea sau o parte din taxa de vârf și nu va ști dacă e cazul.

legislația franceză nu impune ca tarifele de servicii să fie distribuite chelneri. Deci, chelnerul tău nici măcar nu s-ar putea vedea un ban de ea. Dar, încă o dată, amintiți-vă că ați plătit datoriile dumneavoastră atunci când plătiți cecul, și sunteți sub nici o obligație de a sfat suplimentar.

Cât de mult ar trebui să fie vârful în plus?

sfaturi suplimentare pot varia de la doar câțiva cenți pentru o cafea sau o băutură răcoritoare, la 1 la 5 euro pentru un prânz sau cină. Un frumos și foarte generos „Thank You“ este de 5 până la 10 procente din totalul cecului, deși acest lucru este neobișnuit. Dar, încă o dată, nu există nici o obligație, și nici o regulă statornic în ceea ce privește procentul merge.

Cum ceri factura?

Nu fi timid despre a cere proiectul de lege în franceză. Este ‘ plus l’, s’il vous impleti ‘.

Ce zici de basculare în alte situații?

Un sfat este un venit suplimentar valoros pentru beneficiarii lor.

Cazul de la punctul: șoferii de taxi . Conducătorul auto mediu angajat de o companie de taxi nu câștigă o sumă mare. Acest lucru este de 10 ore de muncă grea pe zi. Acum câțiva ani, șoferii de taxi folosit pentru a lucra 14-15 ore pe zi, 6 zile pe săptămână pentru a pad până salariile lor. Legea franceză interzice acum. Deci , bascularea – le cu 5-10 la suta din tariful este generos.

Se obișnuiește să se agațe plasatoare la Opera . Un cuplu de euro este bine (de usherettes obține , de asemenea plătit pentru vânzările de programe de seară). Dă un euro pentru aprozi la filme. A existat un timp, nu atât de mult timp în urmă, atunci când usherettes la cinematografe nu au fost achitate deloc de către operatorii de teatru. Ei au trăit pe sfaturi numai. Acest lucru nu mai este cazul astăzi și ei sunt pe salariu, dar , de obicei , nu mai mult decât salariul minim.

Două până la trei euro pe punga pentru dvs. portar de hotel este un lucru normal și un pic mai mult în cazul în care acestea sunt foarte plăcut și util.

În unele restaurante scumpe, la sali de concerte clasice sau la discoteci, doamnelor în hol iau, de obicei straturi tale. Se obișnuiește să se agațe un euro pentru fiecare element de mare atunci când reveniți pentru a ridica lucrurile.

Dacă luați un tur cu ghid la muzeu, s-ar putea lăsa un cuplu de euro la ghidul dvs. să – i mulțumesc pentru transmiterea cunoștințelor sale pentru tine.

Dacă sunteți pe un tur cu autocarul și ghidul a fost bun, de cinci euro va aduce un zâmbet.

Rezumând

Acestea sunt linii directoare bazate pe personalizate și experiență. Cu toate acestea, ele nu sunt urmate cu strictețe în Franța. Acest sfat se aplică la Paris, precum și în alte părți ale Franței, în cazul în care sfaturile dvs. va fi considerată un semn de generozitate din partea ta ca standardele de viață nu sunt la fel de mare ca la Paris.

Aceasta este ceea ce este cu adevărat basculare: o demonstrație de generozitate, și o modalitate de a exprima satisfacția pentru serviciul pe care tocmai furnizat.

Americanii au o reputație de basculare bine, așa că trebuie doar să adăugați câțiva cenți sau euro și vei primi un zambet la generozitate.