Restavracija Etikete in jedilnice v Franciji

Posted on

 Restavracija Etikete in jedilnice v Franciji

1. Francoski Restavracija Obroki od zajtrka na večerjo

Francoska vzamejo jedilnico resno, pravilno prehranjevanje opoldne in zvečer in zelo redko snacking. To je lahko eden od razlogov, zakaj je francosko ženske uspelo obdržati to nadležno vitkost.

 • Hotel Zajtrk: zajtrk v hotelih po vsej Franciji se izboljšuje hitro in večina hotelov sedaj služi več kot prejšnji ponudbo samo kavo in rogljičke. V verige hotelov, in-srednje ceno krajev, ki jih bomo dobili cel bife, pogosto z ustrezno kuhani zajtrk. Če ne celotnega klobasa / slanino / paradižnikovo slogu, boste dobili kuhana jajca (čeprav pazi jim vrele sami, mi nikoli ne more priti pravi čas), klobase, šunko in celo vrsto marmelade.

Ne pozabite, da večina hotelov zaračuna ločeno za zajtrk, tako da, če vam ni všeč videz jedilnici ali zajtrk, lahko izberete svojo kavarno in bar zunaj. Ampak poglej ceno za zajtrk v vašem hotelu; je lahko odlična izbira dobra vrednost. Cene so običajno med 12 in 18 evrov.

 • Bar / Zajtrk: Če ste po nekaj enostavnejši, poskusite kavarno ali bar, ki ponujajo sveže stisnjen sok, rogljiček z maslom in marmelado; morda bolečina au chocolat , paro skodelici kave ali sklede za vročo čokolado. Sedi na terasi v poletnih mesecih in gledam svet bo šlo. To vas bo stalo okoli 10 do 12 evrov.

Če so v kavarni ni rogljički, ki ste jih opazila, da je povsem normalno, da gredo na BOULANGERIE ali slaščičarni in kupite svoj jesti s kavo nazaj na tej kavarni si opazila.

 • Kosilo: kosilo je pomemben obrok, da so francoski in dobre restavracije izpolnite hitro med poldnevom in 2pm z zamudniki iskanju službe se je končal. V številnih podeželskih območjih, je še vedno glavni obrok dneva. Številne restavracije narediti dober vrednosti set cena kosila , da to morda čas, da poskusite nekaj od Francije Michelin-območij z zvezdico na delček običajne stroške.
 • Popoldanski čaj: To ni francoski obrok, vendar pa sta domačini in tuji obiskovalci so gorivo mode za to. To ni dodelan obrok, da je v Veliki Britaniji, ampak Poslastica afero z porcelana skodelic in lahkih pecivo. V Parizu, glavo za eno od trgovin čaja lasti mariage Frères, čudovito majhno podjetje, ki poteka že od leta 1853, ki ima več podružnic.
 • Večerja: Pričakujte dolg obrok vzeti resno. Restavracije so živahno mesta v večernih urah, z družinami in skupine prijateljev, ki izpolnjujejo in so odprte od 6.30pm pogosteje pa 7.30pm. V majhnih mestih, lahko obstaja samo ena seja v restavraciji ne bo služil dlje 9pm; v velikih mestih, časi so bolj prilagodljivi. Številne restavracije nudijo določeno obrok, ki je tudi vredno preučiti. Eden od mojih priljubljenih je Cafe des zvez v izrazito gurmanski mestu Lyon, kjer okoli 27 evrov prinaša krožnik štirih predjedi z klobas, da umre za, vročo jed, ki je krožnik sira in hišno sladico.

Ali pa da bi iz la carte v meniju (Carte). Trije tečaji je norma.

 • Snacking : Nekoč, to ni bil francoski koncept; danes so se časi spremenili in da obstajajo dobri prigrizki, ki se je.

Kje hitro in mimogrede jesti: Obstaja veliko crêperies (mest, ki služijo palačinke), picerije in sendvič palice za hitro jed. Priljubljen je CROQUE-Monsieur ali CROQUE-Madame (opečen sir in šunko sendvič). Zavedajte se, ko bi sendvič, da je verjetno, da bo majhen francoske štruce (dolgo tanko skorjo hlebec), narežemo na pol s sirom in paradižnikom, šunko in sirom, ali karkoli hočeš v notranjosti. Vendar pa ne bo nič masla ali margarine vključeni. Zunaj glavnih področij, vaš Najbolje je, da gredo na lokalno BOULANGERIE (baker) ali patissererie (slaščičarna) in izberite svojo paleto tako slanih in sladkih ponudbe. Če ste lačni, v popoldanskih urah, to, kar francoski vedno počel: nakup francoske štruce, prerežite na pol in dal ploščo na čokolade v notranjosti.

 • In ne pozabil te čudovite zunanje trge  , kjer lahko kupite najboljše lokalnih sestavin, kruh, sire, klobase in klobas in tvorijo velik piknik.
 • Če ste v Parizu in želijo hiter prigrizek ali prevzem proč, poskusite Frenchie Go , ki je v lasti in Gregory Marchand, ki je vrh francoskega kuharja, ki vodi odlično sosednjo restavracijo in vinski bar imenovano Frenchie teči. Ameriški navdih, Frenchie Pojdi je kraj za priljubljene, kot je potegnil svinjsko sendvič, pastrami na rži ali Reuben sendvič. To je ob 9 Rue du Nil, Parizu 2 in najbližje podzemne železnice so Metro 3, 4 postaje na Sentier ali Reaumur Sebastopol. Oglejte si spletno stran (v angleščini) .

2. Izbira svojo restavracijo

Kateri Restavracija izbrati?

Jej, kar so domačini jedo in sledite tem preprostim pravilom.

 • Izogibajte turističnih pasti , kot niste na počitnicah jesti svoje običajne favorite, ampak za eksperimentiranje z novimi jedi in okusov.
 • Big znamenitosti so pogosto obdan z restavracijami, ki so ciljna skupina in jih pogosto ni najboljša izbira. In zagotovo izogniti ulicah, napolnjenimi z restavracijami z zelo podobnimi meniji, ki so videti, kot da si delijo kuhinjo. Te bomo verjetno morali željni natakarji ponujajo najboljše razmerje med ceno, če ste le korak znotraj, monsieur in madame.
 • Pojdi stran od gneče v manjših ulicah , kjer so restavracije, preprosto meni, da se ne laminirane in nima Drečav slike jedi, ki jih ponujajo, in meni v treh različnih jezikih.
 • Poiskati tiste kraje s table , bodisi zunaj ali visi na steni v notranjosti, z jedmi iz dneva kredo in prečrtana, saj so razprodane.
 • Poglej strank – ne izgledajo kot domačini?
 • Francozi imajo stroge ur za jesti, ampak obstaja rešitev, če se znajdete, ki želijo nekaj iz ur. Poglej za veliko Brasserie (samo v večjih mestih vendar). Veliko Brasseries (vendar ne vse od njih, se ne zanašajo na to) bo služil ves dan, čeprav je morda meni omejen. In izbrati restavracijo namesto majhno restavracijo, če je vse, kar želite eno glavno jed; Francozi trdno verjamemo v dobre tri-tečaj obrok in ne bo priljubljen, če ste v restavraciji naročanje samo eno jed.

3. Izbira, kaj jesti in piti

Kateri jedi izbrati

 • To je vedno dobra ideja, da bi se Plat du jour (jed dneva), za glavno jed pri kosilu ali večerji; bo dnevno spreminjajo in se sveže kuhani.
 • Oglejte si lokalne specialitete . Če ste na morju, poskusite lupinarje in ribje jedi, vendar ne pozabite, da so ostrige najbolje, ko tam je “r” v mesecu: od septembra do februarja so top mesecev. Ali pa prosite natakarja, kaj je sveže, lokalno in sezonsko; bi moral biti vesel, da ti povem.
 • Vendar pa je dobra hrana iz svežih sestavin ni zagotovljena. Toliko restavracije so bile ponovno ogrevanje vnaprej pripravljene hrane, ki jih je vlada opravila nekaj o tem. Zakon, sprejet leta 2014, je predstavil nov logotip – oblikovan kot ponev s pokrovom na strehi podobno – da mora vsaka uporablja restavracijo z domačo jed . Če nimajo logotipa; hrana ni domač, ali fait maison . Kaj drugega bi lahko pričakovali od Francije? V letu 2010 je UNESCO razglasil francoski kuhinji za “svetovno nematerialna dediščina”, čast theismajor francoske kulturne prakse. UNESCO delared, da je francoska gastronomija “socialnega meri namenjen praznovanju najpomembnejše trenutke v življenju posameznikov in skupin”.
 • Francoska gastronomija predstavlja 13,5% stroškov tujih turistov , zato je logičen korak za vlado, naj spodbuja najboljše izkušnje.
 • Če imate ljubezen do sira , boste imeli veliko časa v Franciji, kjer je tudi v skromnih restavracijah je cheeseboard jemati resno. Vprašajte natakar pojasniti sirov in svoje nasvete o vrstnem redu, da jih jedo. Začnite z najbolj blago in na koncu z močno.
 • To ni dobro znano dejstvo, ampak za spiranje svoje sire z Claret ali Burgundija, Francozi so zdaj izbrali škotski viski. Tako menijo naslednje, ki jih priporoča Paris Match : 12-letni Glenfiddich z Burgundije kozjim sirom; omejena izdaja 1984 viski iz Jura (£ 750 steklenica) z Salers iz centralnega Francija; Tajvanski Kavalan viski z roquefort, in Jack Daniel je s sirom švicarski Appenzeller. Ali pa samo preveriti, kaj je restavracija nosi in odredi.

Kaj za pitje?

 • Ne bodite zaskrbljeni povedal sommelier, kaj je tvoj cenovni razred je. Najboljši sommelierjev radi izziv najti dobro vino na cenejšega in bo zelo vesel, da priporočijo njihovo izbiro. V Franciji je vedno najbolje, da izberejo lokalna vina, če ste v enem od redkih področij, ki niso vinorodne regije, kot na oddaljenih in podeželskih Auvergne, kjer so vinogradi malo daleč in med in vreme ni najboljše za vino.
 • V Brittany in Normandija poskusite jabolčnik, vendar ne pozabite, da je to lahko precej alkohola.
 • Francija ima ogromno število malih obrtnih pivovarne , še posebej na severu Francije, tako da boste našli restavracije zavzema svojo lokalno pivo piva, vredno vzorčenja v večini primerov.
 • Francoska bo služil vode iz pipe ; zaprosi za bokal d’eau (jug vode).

4. Restavracija Bonton v Franciji, Dos in Donts

Tukaj je nekaj priročnih nasvetov, da se spomnimo, ko jeste v restavracijah v Franciji.

 • Na mizi, počakajte, da nekdo reči, bon apetit pred začetkom. Če nihče ne, si sam rekel, in pridobijo nekaj sloves za svoje znanje francoskih namiznih navad.
 • Ko ne jeste, imejte roke na mizi.
 • Ne jesti samo z vilicami, vendar z vilico v levi in ​​roki in nožem v svoj prav.
 • Če ni stranska plošča (in tam ponavadi ni), nato pa svoj kruh na prtu.
 • Veliko manjših restavracij ne služijo masla s kruhom; boste morali vprašati.
 • Pustite natakar pour vina za vas.
 • Ne vprašajte za pasjo vrečko; to ni vljudno ali običajno, razen če so v ameriško-tematskih restavraciji v glavni regiji.

5. Ob Otroci do restavracije v Franciji

Čeprav Francija se spreminja, je še vedno na splošno velja, da so otroci dobro obnašal v restavracijah. Ti se uporabljajo za dolge menije in so srečni, da tiho sedel s svojimi starši v celotnem obroku.

Nikoli ne bom pozabil ob naši mali sin (takrat starih 9) v restavracijo na enem od naših francoskih potovanj. Bil je v redu, dokler družina z dvema majhnima dekleti hodil. Bil je in nad njihovo mizo v trenutku, jih prosi, da igrajo z njim. Najstarejša deklica ga je pogledal, potem pa dejal v popolni angleščini: “Najprej bom jedel, in potem bom igral.” Sem si mislil, da lahko francoski otroci stari pred svojim časom.

 • Jejte v prostem restavracijah ali na terasah , bodisi na prostem, ali zaprta v zimskem času; to je velik moteča za otroke.
 • Številne restavracije zdaj narediti tudi posebno meni Kid je po fiksni ceni, ki je zmanjšanje nad povprečjem boste našli tudi v drugih državah. Toda, če vaš otrok ne fancy to, nato pa zaprositi za del pol leta jed na glavnem meniju; Večina restavracij z veseljem obvezujejo.
 • Boste ugotovili, da otroci radi navado dajanje kruha na prtu , če ni stranska plošča (ki je običajna v večini restavracij, razen visoko koncu).
 • Otroci so dobri jedi, ki jih vzbudi. Bil sem presenečen, mojega malega sina, ki je bil precej sitna doma, le jesti tisto, kar je vedel, je določen seznam favoritov. Polži so dolgo časa – česen okus je prepričljivo za mlade nepce, čeprav videz lupine polžev in umetnost pobiral meso, ga v notranjosti očaran. “Fuj” je bil njegov prvi odziv, potem pa “Samo počakaj, sem povedal moji prijatelji v šoli”, sledi zelo hitro.
 • Bili smo na severni obali Francije, ko je prvič jedla školjke . Videl je ljudi na naslednjo tabelo pobral prvo školjko, nato pa z lupino vzeti ven in jesti preostanek, ki ga uporabljajo, kot križanec med nožem in žlico. On ni nikoli pogledal nazaj. Seveda je pomagal, da so školjke običajno jedo z odlično pomfri.
 • In žabji kraki, poglej del, vendar je okus tako kot piščanec. So sitna, da bi jedli in izginjajo off veliko menijev, ampak zgodba domov je vredno zabodel na njih, če ste naleteli na ta francosko specialiteto.
 • Ne poskušajte foie gras ali tartufe na otroka; to ne bo delovalo, in to je strašno drago!
 • Medtem ko nekatere družine sprejemajo svoje otroke, da bi jedli večerjo najpozneje 7.30pm; če se ne uporabljajo za to, jedli v Brasserie, ki služi hrano ob vseh urah.
 • Kaj piti . Če kupite gazirane pijače boste našli to drago. Torej dol francoski tradicionalno pot: zaprosi za brezplačno bokal d’eau (jug vode iz pipe) in un sirop (sirup). Medtem ko bi odrasli našli francoski sirupi zelo sladka, otroci jih imajo radi in Francozi so bile vložene na njih. Obstaja veliko različnih, da izberejo in dobili boste morda preobremenjeni z izbiro (hitro, izdane s strani pogosto zaseden natakar). Torej preverite vnaprej, kaj vaš otrok rad. Grenadine in mete? Cherry? Maline? Izbira je neskončna.

6. Tipping v francoskih restavracij

 • Odlaganje v restavracijah je urejeno v Franciji s 15% vključenih v račun . Storitev compris (za storitve), bo natisnjeno na računu, skupaj s TVA (francoski prometnega davka). To se naredi za vlado davčne namene, in v dobri restavraciji, bodo nasveti se prenese na osebje. Če menite, da je storitev je bil dober, nato pa pustimo približno 5% doplačilo v gotovini. Trend, da zapustijo dodaten nasvet, pa je izginil, in čeprav so francoski natakar ustrezno plačani, da to ni veliko plačo in mnogi od njih se zanašajo na ta dodatni dohodek. Zato bodite velikodušni!
 • V kavarnah in barih , da je vedno v navadi, da pustite nekaj kovancev. Verjetno plačuje v gotovini ali tako, tako zaokrožiti na najbližji euro in če ste občutek radodaren, nato dodamo drugo.
 • Od vseh narodnosti, ki obiskujejo Francijo , so se Američani že od nekdaj najvišje prekucniki, sledijo jim Nemci, Brazilci, Španci, Rusi, britanski, francoski (pot navzdol seznam za sram!). Ampak kot francoski kupci so ponavadi rudest in najmanj sprejem, ko so v restavraciji, morda služba sledi obleka? Italijani prihajajo v ne zelo ugleden zadnji.