Restavracija Tipping v Franciji in Parizu

Posted on

Restavracija Tipping v Franciji in Parizu
Sedenje na terasi na pločniku kavarni v Parizu in srkanje na Perrier, ali pitje kozarec vina med gledanjem mimoidočih je veselje, mnogi potniki sami obljubljajo, da bodo imeli. Potem pa pride na pregled in na vprašanje, ki je lahko tako prežeta s težavami: nagniti ali ne tip, in koliko?

Tukaj je nekaj preprostih pravil, ki sledijo.

Restavracija je zakon all-inclusive?

Za razliko v Ameriki, kavarne in restavracije v Parizu in ostali Franciji neposredno vključujejo stroške 15 odstotkov storitev v vašem ček. To je zahteva po francoskem pravu, kot so nasveti oceniti za davčne namene.

Naboj Storitev 15 odstotkov je jasno razčlenjena na svoj ček, na vrhu davka TVA (francosko različico prometnega davka). Besede compris storitev (tip vključen), kažejo, da je konica že vključeni v skupno jih je treba plačati, tako da dober pogled na zakon, ko prispe.

Dobra novica je, da so cene ocenjeno na menijih all-inclusive: vključujejo tako 15 odstotkov konico in prometnega davka. Ni zadnjem trenutku brezbožno presenečenje, ko ste prejeli ček. Kaj ste videli na meni je to, kar se zaračuna, brez skritih statistov.

Torej nobenih dodatnih nasvetov, potem?

No, malo ekstra tip vedno cenjeno, seveda. To je znak, da ste bili zadovoljni s tem, kako si je služil vaš natakar ( Garçon v francoskem, izgovarja “Gar-sin” z “on” je zvenel kot v “honking” ni všeč v “sin”). To je neke vrste “Hvala” zapis. Ampak ne pozabite, da ste ni zavezan tukaj.

Majhni dodatni nasveti so cenjeni tudi zato, ker gredo neposredno v žepe svojega natakarja je, za razliko od pristojbine za konice 15 odstotkov, ki je običajno precej velik up ob koncu dneva in razdeljeno med vsemi natakarji. V nekaterih barih, lahko lastnik tudi vodi celoten ali del dajatev konico in ne boste vedeli, če je temu tako.

Francoska zakonodaja ne zahteva, da se stroški storitev razdeli natakarjev. Torej vaš natakar morda celo videli niti centa od tega. Ampak še enkrat, ne pozabite, da ste ga plačali svoje dolgove pri plačevanju ček, in ste nobene obveznosti do dodatnega konico.

Koliko bi morala dodatno tip je?

Dodatne nasvete lahko segajo od le nekaj centov za kavo ali brezalkoholno pijačo, za od 1 do 5 evrov za kosilo ali večerjo. Lepo in zelo radodaren “Thank You” je od 5 do 10 odstotkov celotnega pregleda, čeprav je to nenavadno. Ampak še enkrat, ne obstaja obveznost, in ne trdno pravilo, kolikor odstotek gre.

Kako lahko prosim za račun?

Ne bodite sramežljivi o prosi za račun v francoščini. To je ” l’dodatek, s’il vous plait “.

Kaj pa odlaganje v drugih primerih?

Namig je dragocen dodaten dohodek za svoje upravičence.

Zadeva točke: taksisti . Povprečni voznik zaposlen v kabini družbe ne zaslužijo veliko. To je za 10 ur trdega dela na dan. Pred nekaj leti, kabine vozniki delal 14-15 ur na dan, 6 dni na teden pad svoje plače. Francoski zakon je zdaj prepoveduje. Torej jim odlaganje 5-10 odstotkov svojega fare je radodaren.

V navadi je, da tip hosteso v operi . Nekaj evrov je v redu (v usherettes dobil tudi plačan od prodaje večernih programov). Daj evra do vratarje v filmih. Ni bilo časa, ne tako dolgo nazaj, ko usherettes v kinematografih niso bili plačani na vseh operaterjev gledališče. Živeli so samo na nasvete. To ni več tudi danes in so na plače, vendar običajno ne več od minimalne plače.

Dva do tri evrov na vrečko na vaši hotelski porter je normo in malo več, če so zelo prijetno in koristno.

V nekaterih dragih restavracijah, na klasične koncerte dvoranah ali na diskoteke, dame v preddverju ponavadi poskrbel za vaše plašče. V navadi je, da tip en evro za vsako veliko točko, ko prideš nazaj, da poberem svoje stvari.

Če ste vzeli voden ogled v muzeju, lahko pustite nekaj evrov, da vaš vodnik se mu zahvalil za posredovanje svoje znanje z vami.

Če ste na avtobusni turneji in vodnik je bil dober, bo pet evrov prinese nasmeh.

seštejemo

To so smernice, ki temeljijo na meri in izkušenj. Še niso strogo sledijo v Franciji. Ta nasvet velja v Parizu, pa tudi v drugih delih Francije, kjer se bodo vaši nasveti obravnavanem oznako velikodušnosti na vaši strani kot življenjski standard pa niso tako visoke kot v Parizu.

To je tisto, kar odlaganje res: predstavitev velikodušnosti, in način, kako izraziti zadovoljstvo za storitev, ki jo je bilo samo določeno.

Američani imajo ugled in odlaganje, tako da samo dodati nekaj centov ali evrov, in boste dobili nasmeh na vaši velikodušnosti.