Rijden in Parijs, Frankrijk

Posted on


Net als veel andere grote Europese steden, Parijs herbergt een uitstekend openbaar vervoer systeem. De uitgebreide metro, bus, tram en inter-city trein netwerken kunnen toeristen en inwoners om gemakkelijk rond te krijgen tussen de meeste plaatsen. En terwijl de auto’s nauwelijks uit het straatbeeld verdwenen, heeft de gemeentelijke overheid hard aan gewerkt om mensen te ontmoedigen van het rijden binnen de stadsgrenzen, met name door het openen van meer autovrije zones.

Kortom, de Franse hoofdstad is niets zoals Los Angeles, waarbij rijden praktisch een verplichting, tenzij je bereid bent om twee uur busritten tolereren bent of kan dure taxi veroorloven en ride-aandeel tarieven in de stad. In Parijs, daarentegen, kunt u rond vrij gemakkelijk zonder ooit het nemen van de bestuurdersstoel. En de meeste toeristen, in feite, voorkomen dat je achter het stuur omdat het een stad met een reputatie voor agressieve bestuurders die niet vaak niet volgen van de regels naar de letter.

Natuurlijk, sommigen van jullie misschien nodig hebt of gewoon de voorkeur om te rijden in de stad van het licht, om een ​​of andere reden. Als je dat doet, is het essentieel dat u eerst vertrouwd te raken met de basisprincipes op het rijden in Parijs. Lees verder om alles te weten over de vereisten voor bestuurders, een aantal basisregels van de weg, en tips voor een verblijf veilig.

rijden Eisen

Voordat je naar de straten van Parijs in een motorvoertuig, moet u eerst ervoor zorgen dat u hebt al uw juridische bases gedekt. Nooit achter het stuur voor het controleren of u over alle benodigde documenten en items met u in de auto. In sommige gevallen, bij gebreke aan te tonen dat u deze items kan leiden tot boetes moet je worden getrokken over of bijgestaan ​​door de rechtshandhaving.

Uw essentiële checklist voor het rijden in Parijs

Zorg ervoor dat u de volgende onderdelen bij u voordat u de wegen raken:

 • Een geldig rijbewijs met bijbehorende registratie of een bewijs van eigendom (als de auto is van jou) zijn te allen tijde verplicht. U moet minstens 18 jaar oud zijn om te rijden in Frankrijk. Rijbewijzen zijn niet geldig in Frankrijk, zelfs als een student bestuurder wordt vergezeld van een toezichthoudende volwassene.
 • Een geldig paspoort voor de bestuurder en alle passagiers in de auto reizen.
 • Zorg ervoor dat u de verzekering geldig rijbewijs . Als je een auto huurt, moet deze worden opgenomen in uw huurovereenkomst, maar altijd double-check dat u en al degenen die van plan zijn om de auto te rijden zijn goed verzekerd. Zorg ervoor dat u een bewijs van uw verzekering bij u te houden in de auto.
 • Als u een caravan, boot of ander voertuig achter uw auto bent slepen , moet het licentie-informatie voor uw land van herkomst of een sticker die overeenkomen met de een op de auto zelf te dragen. Bijvoorbeeld, zou een chauffeur uit Groot-Brittannië of uit een ander Europees land een sticker “GB” of de Europese Unie op zowel de auto als het item dat gesleept wordt weergegeven.
 • Een hoge zichtbaarheid, reflecterend vest voor het geval je in een ongeval. Franse wetten zijn relatief streng op dit punt: als u betrokken bent bij een auto-ongeluk of incident dat betekent dat je moet bellen voor hulp aan de kant van de weg, bent u verplicht door de wet op een hoge zichtbaarheid vest te zetten voordat u afsluit de auto-en dus zijn alle passagiers die u transporteren. Als er vier van u met de auto komt, zorg ervoor dat je vier vesten direct beschikbaar. Verhuur bedrijven zal meestal bieden deze, maar zorg ervoor om op voorhand te vragen om ervoor te zorgen u het juiste nummer in de auto.
 • Een gevarendriehoek om te laten zien aan andere bestuurders in het geval u in een ongeval of een verkeersincident dat vereist dat u om te stoppen aan de kant van de weg of snelweg.
 • Een volledige set van vervanging lampen voor kop en staart lichten zijn vereist in het geval van een of meer burn-out in het donker.
 • Als u een bril draagt, moet u een extra paar met u te houden in de auto, in het geval dat uw bril breken of anderszins beschadigd zijn.
 • Als u een auto uit het Verenigd Koninkrijk rijdt, koplamp converters nodig.
 • Als u van plan bent om te rijden in het centrum van Parijs, kunt u een “Crit’Air” badge nodig waaruit blijkt dat uw auto voldoet aan de normen ter bestrijding van verontreiniging afgedwongen in bepaalde gebieden van de stad. Auto met onvoldoende overzicht kan niet kunnen rijden in deze zones, of kan worden beperkt op bepaalde “verontreinigingspiek” uur. Vraag uw autoverhuurbedrijf over deze regeling in geval van twijfel.
 • Een blaastest test voor uw auto. Het hebben van één in het voertuig is technisch nodig is in Frankrijk-hoewel deze regeling wordt niet vaak toegepast. Toch raden wij u aan de wet te volgen in deze zaak als in alle andere.

Rules of the Road in Parijs

Rijden regels en voorschriften in Frankrijk mag niet dramatisch afwijken van degene die je gewend bent om naar huis terug te zijn, maar dat betekent niet dat je moet ervan uitgaan met behulp van de wegen er fluitje van een cent zijn. Vertrouwd te maken met de volgende regels van de weg voordat u probeert te rijden.

 • Veiligheidsgordel en autostoelen: De bestuurder en de passagiers in de auto de veiligheidsgordel dragen. Bovendien, kinderen onder de leeftijd van 13 jaar moet ofwel rijden in autostoelen of slijtage seatbelts geschikt is voor hun leeftijd en lengte. Baby’s en kinderen jonger dan of ongeveer een jaar oud moet altijd rijden in naar achteren gerichte autostoelen. Het is de verantwoordelijkheid van de bestuurder om ervoor te zorgen alle passagiers dragen juiste veiligheidsgordels.
 • Kinderen tot 13 mogen niet rijden in de passagiersstoel tenzij beschikbare achterbank ofwel bezet door jonge kinderen of niet zijn uitgerust met geschikte veiligheidsgordels.
 • Alcohol in het bloed: In Frankrijk, het toegestane alcoholgehalte in het bloed voor bestuurders is extreem laag, met 0,02 procent. Wij raden u aan het wiel helemaal niet nemen als je ook maar één drankje hebt verbruikt. Sancties, met inbegrip van boetes en zelfs gevangenisstraf, kunnen ernstig zijn voor bestuurders getrokken over met alcohol niveaus boven het toegestane niveau.
 • Het gebruik van dimlicht en koplampen: Het is aan te raden dat u uw lowbeams (dimlicht) gebruiken zowel overdag als ‘s nachts uur bij het rijden buiten de bebouwde kom. Dit geldt ook voor landelijke wegen en gebieden met weinig licht. U moet nooit gebruik maken van uw hoge balken als er tegemoetkomend verkeer of bij het volgen van een ander voertuig de voet; niet om te dippen / laten zakken in deze situaties kan leiden tot boetes en straffen.
 • Het geven van weg naar rechts verkeer: Het is nog steeds gebruikelijk om manier om verkeer komend van rechts in Frankrijk te geven, zelfs in gevallen waarin dat niet erg duidelijk is gemaakt (zoals bij complexe kruispunten zonder tekenen). Je moet altijd voorrang verlenen aan verkeer van rechts in garages, op de kruisingen waar u een driehoekig bord met een rode rand en wordt gekenmerkt door een zwarte “X”, of op plaatsen waar u een bord net voor het lezen Vous n ‘avez pas la priorite (je hoeft niet de prioriteit hebben). Bij twijfel, geen onnodige risico’s te nemen, en plaats maken voor naderende voertuigen van rechts.
 • Snelheidsbeperkingen: Alle snelheden worden weergegeven in kilometers, dus we raden u aan een goede conversie rekenmachine en wennen aan de gedachte dat de wijze van meten en het inschatten van afstanden. In de bebouwde kom en steden, snelheidsbeperkingen zijn over het algemeen tot 31 mijl per uur / 50 km. Op de meeste snelwegen en snelwegen in de buurt van Parijs, is er over het algemeen een minimale snelheid van 80 km bij gebruik van het inhalen / passerende rijstrook. Als het zicht of de toestand van de wegen zijn slecht (dwz zware mist, overstromingen regen, of sneeuw), wordt de maximumsnelheid automatisch verlaagd tot 50 km / uur op alle wegen.
 • Rotondes / rotondes: Deze kunnen verwarrend en moeilijk te gebruiken zijn; Wees uiterst voorzichtig bij het rijden op deze. De rotondes bij de Arc de Triomphe (aan het eind van de Champs-Elysées en het Place de la Concorde zijn vooral berucht voor agressieve chauffeurs;. Waar mogelijk vermijden Bij het rijden op rotondes in Parijs en Frankrijk, de regel is dat degenen die al op de cirkel hebben het recht van overpad. de cirkels te gaan met de klok mee.
 • Carpoolstroken en afritten: Dit zijn over het algemeen op de uiterst-links op alle Parijse snelwegen, met inbegrip van de ringweg (zie hieronder). Exit rijstroken voor dat zijn uiterst rechts. Vermijd het rijden in de rechter rijstrook, tenzij je exit is binnenkort.
 • De Parijse ringweg / snelweg (Périphérique): Paris is omgeven door een enorme ringweg plaatselijk bekend als la Périphérique. De meeste chauffeurs reizen in of uit Parijs zal niet in staat zijn om het te vermijden, maar het is algemeen bekend stressvol en druk. Het is samengesteld uit vier rijstroken, met de afrit aan de rechterkant. U moet wijken voor auto’s samen te voegen op deze ringweg vanaf de rechterkant. De huidige maximumsnelheid op de ringweg is 70 km / uur of 45 mijl per uur. Zie deze pagina voor een volledig advies over hoe je veilig en verstandige manier te navigeren dit oh-zo-Parijse snelweg.
 • Mobiele telefoons: Cellulaire en mobiele telefoons en andere elektronische apparaten mogen niet worden gebruikt door bestuurders terwijl de auto in beweging is. Hands-free apparaten zijn niet toegestaan, ook niet. Boetes kunnen worden uitgegeven op de plek voor het breken van deze regel.
 • Gas / tankstations: Er zijn veel benzinestations rond de Périphérique (ringweg), maar minder in het centrum van Parijs. Gebruik Google Maps of een andere map app aan degene die het dichtst bij u te vinden. U kunt ook zie deze pagina voor een lijst van benzinestations geopend tijdens de late-night uur in en rond Parijs.
 • Tolwegen: U hoeft niet hebben over het algemeen om tol te betalen bij het rijden in en dichtbij Parijs exclusief. Maar reizen naar of van andere Franse steden zal zeker betekenen dat door een aantal tolwegen te passeren, en vergoedingen kunnen vrij duur zijn. Major debet- en kredietkaarten worden over het algemeen geaccepteerd als betaalmiddel. Zie deze pagina om te berekenen hoeveel u moet betalen op een bepaalde reis .
 • Hoorns en verlichting: Laat uw auto hoorn niet te gebruiken om frustratie te uiten; Het mag alleen worden gebruikt voor andere weggebruikers, voetgangers of fietsers van een gevaar te waarschuwen. Hetzelfde geldt voor knipperende je koplampen: gebruik deze om alleen anderen te waarschuwen.
 • Kijken uit voor fietsers en voetgangers: Zorg ervoor dat fietsers en voetgangers veel ruimte te geven. Ze volgen niet altijd verkeersregels, en in het centrum van Parijs, is het essentieel om naar te kijken voor hen zippen tussen rijstroken en snijden in de voorkant van het verkeer, zelfs als ze niet het recht van overpad te hebben. Kijk uit voor zowel fietsers en voetgangers op drukke kruispunten, en geef ze genoeg ruimte bij het verplaatsen langs hen heen.
 • In geval van een noodsituatie: Als je in een verkeersongeval of vereisen noodhulp, bel 15 (op een Franse cel) of 112 vanuit een niet-Franse telefoon. Je moet op zijn plaats blijven totdat de politie arriveert als je in een auto-ongeluk dat een andere auto en / of enig letsel met zich meebrengt. Zorg er ook voor de namen en kentekens van alle andere mensen en auto’s betrokken bij een ongeval om neer te halen, hoe klein ook.
 • Voor nog meer informatie in het Engels op de Franse verkeersregels en regelgeving , zie deze pagina .

Parkeerplaats in Parijs

Een van de redenen waarom de meeste mensen vermijden rijden in het centrum van Parijs is dat parkeren is notoir moeilijk te vinden. In de meeste wijken, zijn beschikbare plaatsen vaak al genomen op de straat, en wanneer ze beschikbaar zijn, zul je moeten betalen om ze te gebruiken, behalve tijdens bepaalde uren.

Gelukkig zijn er ook tal van ondergrondse garages in de stad , gemakkelijk herkenbaar door “P” tekenen tegen de blauwe achtergrond. Om te betalen voor het parkeren in een ondergrondse garage, neem een kaartje uit de automaat wanneer u binnenkomt. Je zult moeten betalen (met contant geld of pinpas) wanneer u de partij te verlaten. De meeste van deze garages rekenen op uurbasis; sommige lading gebaseerd op een vast halve of hele dag kosten.

U kunt een kaart van parkeergarages in populaire toeristische gebieden en drukke winkelstraten rond de stad te zien hier .

Voor meer informatie over parkeren in de Franse hoofdstad, waaronder een gids voor kleuren, de huidige straat parkeertarieven en uren, typische parkeerborden en wat ze betekenen in bedwang te houden, zie deze pagina op de Parijse website van het toeristenbureau .

Mocht U Huur een auto in Paris?

Hoewel veel toeristen vindt het handiger om gewoon vertrouwen op de lokale openbaar vervoer en een snelle, betrouwbare treinen van Frankrijk, zullen anderen moeten overwegen het huren van een auto om rond te krijgen. Een paar keer wanneer je moet overwegen het huren van een auto in Paris:

 • U of uw medereizigers een beperkte mobiliteit
 • U bent van plan om meerdere dagtochten buiten de stad (het railsysteem kan je naar verschillende plekken waar je zou willen bezoeken, maar als je een heleboel spullen of liever flexibiliteit wat betreft de timing en uw verblijfplaats te zijn, wilt u misschien rijden)
 • Je verblijft in een afgelegen voorstad van Parijs

Zie onze volledige advies over de vraag of het de moeite waard de tijd en geld om een ​​auto te huren in Parijs