Rim Dogodki v februarju – kaj se dogaja v Rimu v februarju?

Posted on

Rim Dogodki v februarju - kaj se dogaja v Rimu v februarju?
V lepem Rimu, februar je hladno – povprečna temperatura vzponih so v sredi petdesetih Fahrenheit (13 stopinj Celzija) – in občasno deževno. Toda množice so običajno tanjši, nekaj sončnih dni, lahko izmuznila, in obstaja nekaj pomembnih festivalih, da ogreje srce.

Carnevale (Termini Vary)

Najpomembnejši festival v Rimu, v februarju je osem dni dolg festival imenovan Carnevale. Carnevale je italijansko ime za Mardi Gras, letnega praznovanja prejšnjega Christian Lent. Lent je verska opazovanje, v katerem udeleženci imajo 40 dni postu in molitvi. To obdobje se začne na pepelnično sredo in se konča na velikonočno nedeljo: The run-up na Lentu, je ena velika zabava, še posebej na vikend tik pred  Martedi Grasso , ali Fat torek, zadnji dan svečanosti.

Datumi za Carnevale v Italiji razlikuje glede na uradnem koledarju Vatikan za veliko noč, ampak festival datum je vedno med 3. februarja in marca 9. dogodki potekajo po mestu, ki se začne s parado odpiranja na Via del Corso, polna italijanskih maskiranje maskami in izdelati kostume. Vse glavne piazzas v Rim, Piazza di Spagna, Piazza Navona in Piazza della Repubblica, imajo gledališke in otroških prireditev. Angelski grad ima navadno okrašena umetno drsališče za mid-zimsko drsanje.

Carnevale je tudi izgovor za otroke, da je nagajiv, od dousing prijatelje in odraslih s pest konfeti, celo metanje surova jajca in moko drug na drugega. Videli boste pločnikih posuta z več tisoč majhnih koščkov barvitega konfete.

Dogodki Med Carnevale, in Po

Piazza del Popolo, kjer je nekoč prišlo do ostre riderless konjske dirke, danes ima konj-back kostumih parade med Carnevale, ki se zaključi v konjski razstavi, kjer konjeniški zvezde in njihovi konji opravljajo akrobacije, Dresurni konj, in ples na glasbo. Najdete lahko tudi zgodovinske reprodukcije 16.-17. Stoletja italijanskih iger (v italijanščini), vesel-go-round, lutkovne predstave in počitniških temo sladkarije.

Vse stranke konča Fat torek (znan tudi kot pustni torek ali Mardi Gras). Če ste prebivajo v Rimu na Lentu, boste našli Rim tišje, bolj odsevni mesto. Cerkve postaja raztresene skozi mesto so izbrali Vatikan gostila zbirajo mase vsak dan posta z začetkom ob 7.00. Čeprav ni procesije od cerkve do cerkve, vsaka cerkev ima svoj dan v celotnem obdobju. V velikem tednu, se najlepše cerkve v Rimu izbran za bogoslužje, vključno z Bazilika di Santa Sabina, kjer je papež praznuje pepelnično sredo.

Valentinovo (14. februar)

Valentinovo je praznik dan svetega Valentina (Festa di San Valentino ali La Festa degli Innamoratiju) v Italiji. San Valentino je bil rimski duhovnik, ki je živel v Rimu v 3. stoletju; je bil zgodnji krščanski ki se je poročil krščanske pare v tajnosti in je mučeniško 14. februarja 269. Danes, sodobne Rimljani so praznovali tako, da se med seboj cvetje, čokolade in kartice. Številne restavracije nudijo akciji z romantičnih svečah večerje.

Muzeji in druge zabavne prireditve po mestu imajo pogosto dva-za-enega vhodnih cen, in svetovno znane čokolade Perugina naredi dan izdajo neke Valentinovo svoje čudovito Baci čokolade, ki boste videli naprodaj povsod. Ljubitelji enkrat pritrjena obešanke na rimskem Ponte Milvio in odvrgla ključ za nesmrtne svoje ljubezni. Na žalost, po meri postala preveč priljubljena in mesto vlada je bila prisiljena odrezati na tisoče za obešanke in prepoved prakse. Drugi ljubitelji pozabite, Audrey Hepburn in Gregory Peck v 1953 film rimske počitnice z obiskom filmske lokacije skozi Rim, vključno Španskih stopnic, vodnjaka Trevi, in usta resnice (Bocca della Verita).

Zimske prodaje (Saldi)

Trgovine v Rimu in ostali Italiji imajo ogromne prodaje ali  saldi , dvakrat na leto, pozimi in poleti. Zimske razprodaje začeli januarja in bo trajal do začetka marca, oziroma dokler se pozimi blago razprodan. To je priložnost, da zajamete velike kupčije, predvsem na modnih dodatkov. Lovci bodo našli več cenovno trgovin oblog vseh Via del Corso, srednje- do višjega cenovnega razreda nakupovanje na Via Cola di Rienzo bližini Vatikana, in super-high-end oblikovalec nakupovanje okoli Via Veneto in Španskih stopnic.

Toda ne glede na to, kako elegantna trgovina, vsi se druži z “saldi” znak v januarju, in boste našli ugodne cene, kot trgovci, da bi naredili prostor za spomladanske javnost.