Rim Koledar dogodkov – Mesec-Z-mesečni vodič za dogodke v Rimu

Posted on

Rim Koledar dogodkov - Mesec-Z-mesečni vodič za dogodke v Rimu
Turisti lahko najdete dogodke v Rimu vsakem letnem času, saj je vedno nekaj dogaja. Medtem ko je Velika noč je priljubljen čas za turiste, obstaja veliko posvetnih in kulturnih dogodkov, spletke tudi najbolj začinjeno popotnika.

Tukaj je mesec-by-mesečno seznam nekaterih največjih dogodkov v enem izmed najbolj očarljivih mest na svetu.

Januar: Novoletni dan in dan svetega Antona

Novo leto je državni praznik v Italiji. Večina trgovin, muzejev, restavracije in druge storitve bo zaprta, tako da Rimljani lahko izterja od Eve praznovanj novoletnih.

6 januar je Epiphany in Befana. Epiphany je uradno dvanajsti dan božiča in eno, na kateri italijanski otroci praznujejo prihod La Befana, dobra čarovnica. V Vatikanu procesija na stotine ljudi, oblečenih v srednjeveškem kostumu hodi po široki aveniji, ki vodi do Vatikana, izvajanje simbolična darila za papeža, ki pravi, jutranjo maso v baziliki svetega Petra po svetih treh kraljev.

17. januar je svetega Antona dan (Festa di San Antonio Abate). Praznik praznuje zavetnik mesarjev, domačih živali, oblikovalci košarico in grobar. V Rimu, je ta praznik praznovali v cerkvi Sant’Antonio Abate na Esquiline Hill in tradicionalni “blagoslov od zveri”, ki spremlja ta dan poteka v bližini Piazza Sant’Eusebio.

Februar: Začetek Carnevale

Odvisno od datuma velike noči, na začetku Lent in Carnevale se lahko začne že v februar 3. Carnevale in Lentu so med najbolj razburljivih časih, da je v Rimu, saj sta se pred postnem času praznikov (Carnevale) in verske procesije , ki se začne na pepelnično sredo, so del tradicije v prestolnici in Vatikana. Carnevale dogodki v Rimu začetek deset dni pred datumom Carnevale, s številnimi dogodki, ki potekajo na trgu Piazza del Popolo.

Marec: Dan žena in Maratona di Roma

Festa Della Donna ali dan žena se praznuje 8. marca Restavracije v Rimu so običajno posebne menije dan žensk.

Dne 14. marca, znan tudi kot IDE marca, Roman je Obletnico Julius Caesar smrti v rimski forum bližini njegovega kipa.

Velika noč, ki ponavadi pade v marcu ali aprilu, je eden od najbolj obremenjenih obdobjih leta v Rimu in Vatikanu, s številnimi verskimi dogodkov zaznamujejo smrt in vstajenje Jezusa v krščanske cerkve. Dogodki zaključilo z velikonočno mašo na Trgu svetega Petra.

Kasneje marca, letna Maratona di Roma (maraton v Rimu) se odvija v mestu, s tečajem, ki bo tekače mimo najbolj znanih antičnih mestnih spomenikov.

April: Pomlad in Nastanek Rima

Kot noč, dan po veliki noči, La Pasquetta, je tudi državni praznik v Rimu. Številni Rimljani praznovali z enodnevne izlete ali piknike zunaj mesta, in dan se konča z ognjemetom preko reke Tibere.

Festa della Primavera, festival, ki označuje začetek pomladi, vidi Španske stopnice okrašene s stotinami roza azaleje. Sredi aprila, Rimljani označite Settimana della Cultura ali Teden kulture. Nacionalnih muzejev in arheoloških najdišč imajo prost vstop in nekaj spletnih mest, ki običajno ni odprta za javnost, je lahko odprta.

Ustanovitev Rim (Rimski rojstni dan), se praznuje na ali blizu 21. aprila Rimu je dejal, da so ustanovili dvojčkov romul v 753 pred našim štetjem. Posebni dogodki, vključno z gladiatorske zaslonov v Kolosej, so del svečanosti.

In 25. aprila, Rimljani označite dan osvoboditve, je bil dan, Italija osvobojena ob koncu druge svetovne vojne. Spominske slovesnosti potekajo v Quirinale palače in drugih mestih po vsem mestu in državi.

Maj: Praznik dela in italijanska Odpri

Primo Maggio, 1. maj je državni praznik v Italiji označevanje Labor Day, praznovanje delavcev. Tam je koncert v Piazza San Giovanni, in ponavadi, protest shodi kot dobro. Večina spletnih mest in muzejev so zaprta, vendar je dober dan, da se v nekaterih prostem mestih v in okoli mesta.

Nova skupina Švicarska garda je zaprisegel v Vatikanu vsako 6. maj, dan, ki označuje vrečo Rima v 1506. Javnosti se ne povabi k tej slovesnosti, če pa lahko usklajuje voden ogled Vatikana, ki dan , boste morda lahko ujeti na zaprisego.

Enkrat v začetku ali sredi maja, Rim gosti INTERNAZIONALI BNL d’Italia, znan tudi kot italijanski Open, na teniških igriščih na Stadio Olimpico. Ta devet dni, gline sodišče dogodek je največji teniški turnir pred Grand Slam francoski odprti turnir in privablja veliko večjih igralcev tenisa.

Junij: Dan republike in Corpus Domini

Dan republike ali Festa della Repubblica je praznoval junija 2. Ta velik državni praznik je podobna Independence Days v drugih državah, v spomin na datum v 1946, da je Italija postala republika. Velika parada je potekala na Via dei Fori Imperiali sledi glasbi v Quirinale Gardens.

Rimljani so praznovali številne verske praznike v juniju, vključno Corpus Domini, 60 dni po velikonočno nedeljo, na praznik svetega Janeza (San Giovanni) na 23. junij, in svetnikov Petra in Pavla dan 29. junija.

Julij: Expo Tevere in Festa dei Noantri

Expo TEVERE umetnosti in obrti poštene razteza ob bregovih Tibere od Ponte Sant’Angelo do Ponte Cavour, s obrtnika hrano stoji za prodajo vina, oljčnega olja in kisa. To je predviden v začetku leta do sredine julija in je odličen kraj za turiste za nakup pristne rimske izdelki.

V zadnjih dveh tednih julija Festa dei Noantri (ki prevaja kot “Festival za nas ostale”) je praznoval, centered okoli praznik Santa Maria del Carmine. To je zelo lokalna festival vidi kip Santa Maria, krasijo za ročno finery, se premakne okoli od cerkve do cerkve v soseski Trastevere in skupaj s trakovi in ​​verskih romarjev.

Skozi julija in avgusta, bodo koncerti na Castel Sant’Angelo in drugih zunanjih prizoriščih, vključno s trgov in parkov Rima in starodavne kopeli v Caracalla.

Avgust: Festa Della Madonna Della Neve

Festa della Madonna Della Neve ( “Madonna v snegu”) praznuje legendo o čudežnem snega avgusta, ki je padla v 4. stoletju, signalne zvesti zgraditi cerkev Santa Maria Maggiore. Ponovna uzakonitev primeru se izvede z umetnim snegom in poseben zvok in light show.

Tradicionalni začetek poletnih počitnic za večino Italijanov je ferragosto, ki pade na verski praznik Marijinega vnebovzetja, avgust 15. Obstajajo plesnih in glasbenih festivalov na ta dan.

September: Sagra dell’Uva in nogomet

Poletna vročina začne popuščati v septembru, kar aktivnosti na prostem, malo bolj prijetno in javnih mestih malo manj natrpan s turisti. V začetku septembra, je festival pridelek znan kot Sagra dell’Uva (Festival grozdja) je potekala v baziliki Konstantina v foruma. Med te počitnice, Rimljani praznovali grozdja, živilo, ki je velik del italijanskega kmetijstva, z velikimi mernikov grozdja in vina, ki so naprodaj.

In začetek septembra, je tudi začetek nogometnega (nogomet) sezone. Rim ima dve skupini: AS Roma in SS Lazio, tekmeca, ki delijo na Stadio Olimpico igrajo polje. Igre potekajo ob nedeljah.

Konec septembra vidi številne umetnosti, obrti in starine sejmih po Rimu.

Oktober: Dan svetega Frančiška in Rim Jazz festival

V oktobru, Rim vidi veliko umetnost in gledališke dogodke, skupaj z eno veliko versko praznovanje. Praznik svetega Frančiška Asiškega, na oktober 3, mineva 1226 let od smrti umbrijskega svetnikove. Rimljani so praznovali z vencem-o v bližini bazilike San Giovanni in Laterano.

Od leta 1976, je Jazz festival Rim privabil nekaj najboljših jazz glasbenikov iz vsega sveta. Včasih bo potekal poleti, vendar je zdaj konec oktobra, v Avditorij Parco Della Musica.

November: Vsi sveti in Europa festival

Na 1. november, dan spomina na mrtve je državni praznik, ko so Italijani spominjajo svojih preminulih svojcev, z obiskom grobov in pokopališča.

Europa Festival romske poteka ves mesec november. Program ima široko paleto performansa, sodobnega plesa, gledališča, glasbe in filma. In mladi, a uspešno Mednarodni Rimski filmski festival sredi novembra poteka v Auditorium Parco Della Musica.

Na november 22, Rimljani praznovali praznik sv Cecilije v Santa Cecilia v Trastevere.

December: Božič in Hannukkah

Med Hanukkah, Rimu velika judovska skupnost pogled na Piazza Barberini, kjer so sveče na velikanski Menorah osvetljeno vsak večer.

Božič v Rimu se začne v začetku decembra, kot božični trgi začeli s prodajo ročno izdelanih daril, obrti, in vesti. Zaslon jaslice v Sala del Bramante v bližini Piazza del Popolo ima jaslice z vsega sveta.

Na december 8, praznik Brezmadežnega spočetja, papež vodi karavano iz Vatikana na Piazza di Spagna, kjer je položil venec na Colonna dell’Immacolata pred Trinita dei Monti cerkev.

Božični večer je večer, ko so Rojstvo zasloni tradicionalno zaključili z dodajanjem otroka Jezusa ali so razkrila, kot so naravni velikosti rojstva na Trgu svetega Petra. Na božični dan, večina podjetij so zaprta, vendar polnočnica na Bazilika svetega Petra je edinstven Roman izkušnja, tudi za tiste, ki ne trenira kristjani.

In tako kot je po vsem svetu, silvestrovanje, ki sovpada s praznikom sv Sylvester (San Silvestro), ki je praznoval z veliko fanfare v Rimu. Piazza del Popolo je največji v mestu javno praznovanje z glasbo, plesom in ognjemet.