Rim marca: Dogodki in festivali

Posted on

 Rim marca: Dogodki in festivali

Marca je pravi čas za obisk Rima. Vreme je na splošno kul in blage in jih lahko našli dobre letalske vozovnice in hotelske ponudbe. Mesto bo gneča prav okrog velike noči (v letih, ko je Velika noč je v marcu), ampak na splošno, je manj obiskovalcev v marcu. Obstajajo tudi nekateri zabavno, zanimivo in “samo v Rimu” dogodkov in festivalov, ki se odvijajo v Rimu marec tu so nekatere od najbolj priljubljenih.

Carnivale

Odvisno od tega, ali Velika noč je v marcu ali aprilu, lahko pre-postna festival Carnivale potekala v začetku marca. Na svečanosti najvišjo vikend pred zadnjim dnem Carnivale, ki je Fat torek ali pustni torek. Obstajajo parade in konjeniške prireditve na trgu Piazza del Popolo, in boste našli pločnikih Rim je prekrita s papirnatimi konfeti po skupinah šolskih otrok vrže. Več razposajeno mladi lahko sodelujejo v uličnih bojih uporabo surova jajca in moko – tako se prepričajte, da izogibati linije požara!

Mednarodni dan žensk (Festa della Donna)

8. marec je mednarodni dan žensk po vsem svetu, ali Festa della Donna v Italiji. Moški bi ženske v svoje življenje šopke po dišečih rumenih mimoze cvetje in skupine žensk ponavadi gredo ven na večerjo skupaj. Če ste v Rimu, na ta dan in imate posebno restavracijo v mislih, da je dobra ideja, da rezervirati vnaprej. Muzeji in strani včasih ponujajo brezplačno ali po znižani ceni sprejem do žensk na 8. marec.

Festa Santa Francesca Romana – blagoslov avtomobilov

9. marca, Rimljani vožnjo do Piazzale del Colosseo bližini cerkev Santa Francesca Romana, kjer so blagoslovil svoje avtomobile. Francesca je bil svetnik, ki je živel v 14. stoletju. Ona je zavetnik avtomobilskih voznikov, saj, kot pravi legenda, da je angel svetlobe cesto pred Francesca, ko je hodil, da jo zaščitijo.

Spominska slovesnost ob smrti Julija Cezarja je

Dne 15. marca, znan tudi kot IDE marca, dneva, Julij Cezar je bil umorjen, je njegova smrt spominjajo ob njegovem kipu v rimski forum. Ljudje tudi pustite cvetje v tempelj Cezarja v foruma.

Dan svetega Patrika v Rimu

Ja, dan svetega Patrika v Italiji je stvar. Čeprav ni splošno praznoval v mestu Rim je pošteno število irskih izseljenci in irskih barih, kjer boste našli irsko glasbo in hrano. Znanstveniki Lounge Irish Pub  ima živo glasbo z Guinness in tipične irske jedi na 16. marec in 17. Dva  Druidi Irski pubi  imajo živo irsko glasbo in obljubljajo svetega Patrika dan zabavo. Irish Pub Finnegan je  pravi, da je samo pivnica lasti Irski Rima.

cvetna nedelja

Če obiščete Rim marca in se zgodi, da je med veliko nočjo, ste v za eno od najbolj edinstveno rimskih izkušenj turistično lahko izkušnje. Sveti teden, dnevi, ki vodijo do velikega petka in velikonočno nedeljo, je eden izmed najbolj delavnih in najbolj živahnih obdobjih leta za obisk Rim in Vatikan, in to z dobrim razlogom.

Velikonočni teden se začne na cvetno nedeljo s posebno maša omenjeni papež na Trgu svetega Petra. Blagoslov od Palms, procesije in masa so potekala v dopoldanskem času, ponavadi se začne ob 9:30. To je prost, da se udeležijo, vendar postane zelo natrpan, tako da načrtujejo, da pridejo zgodaj.

Dober petek

Na veliki petek je papeška maša ob 5. uri v Svetega Petra bazilike. V večernih urah ritual križevega pota ali  Via Crucis , ki je sprejet v bližini Rima Kolosej, ponavadi se začne ob 9.15 uri. Postaje Via Crucis so bili dani na Koloseja leta 1744, ki ga je papež Benedikt XIV in bron križ v Koloseju je bila zgrajena leta 2000, v jubilejnem letu.

Na veliki petek, velik križ z baklami osvetli nebo, kot so Križev pot je opisana v več jezikih. Na koncu je papež daje blagoslov. To je zelo ganljiv in priljubljena procesija. Če greste, pričakujejo velike množice in se zavedajo možnosti, pick-žepov, kot bi to v vsakem zelo gneča turističnem mestu.

velikonočna nedelja

Velikonočni ali Pasqua , je samo še božič kot najpomembnejši verski praznik v Vatikanu in v vseh Italiji. Papež pravi, da velikonočno nedeljsko sveto mašo na Trgu svetega Petra, ponavadi se začne ob 10:15 uri. To je še en priljubljen in zelo natrpan dogodek. Vstop je prost, vendar karte so potrebna in je treba zahtevati prek papeške Audience spletni strani .

Opoldne je papež daje sporočilo velikonočni in blagoslov v osrednjem ložo bazilike svetega Petra.

Rim maraton

Letna  Maratona di Roma poteka konec marca ali v začetku aprila. To je priložnost za tekače, da se v znamenitosti v Rimu na 26,2 milj tečajem, ki se vije mimo vseh najpomembnejših mestnih spomenikov. Ker so številne ceste zaprli za promet v času maratona, obiskovalci pa si tudi odmor od prometa vozil in priložnost, da navijanja na tekačev.

La Festa di San Giuseppe (Dan očetov)

La Festa di San Giuseppe (Sveti Jožef, Marijin mož), 19. marec je znan tudi kot Očetovski dan v Italiji. Dan, ki se uporablja, da je državni praznik, ki se tradicionalno praznuje s kresovi in ​​včasih pageants s prizori iz življenja svetega Jožefa. Otroci obdarujemo svojih očetov na San Giuseppe dan in zeppole, globoko ocvrte hlebčki podobne krofe, so tradicionalno jedo.

Poletni čas

Čeprav to ni festival ali dogodek, je pomembno vedeti, da je zadnjo nedeljo v marcu (ali soboto zvečer pred) označuje začetek poletni čas v Evropi. Ure se izkazalo za eno uro nazaj. Upoštevajte, da je ta datum poznejši od časovne spremembe v ZDA in drugod po svetu, tako da se vodijo v mislih, ko kličeš prijatelje in ljubljene doma ali načrtovanje letov.