Skip to main content

Rojstni dan Kraljev v Tajska: Pomembne informacije O praznik

Rojstni dan Kraljev v Tajska: Pomembne informacije O praznik
Sedaj praznuje vsako leto 28. julija, dan Kraljeva na Tajskem je letna domoljubni praznik. Ognjemet in dejanja dobro delo ob tej priložnosti.

Kralj Bhumibol Adulyadej Tajsko je najdlje vladajoči monarh in na svetu najdlje vladajoča vodja države pred smrtjo 13. oktobra, 2016. Bil je zelo ljubljeni ga mnogi na Tajskem. Njegov rojstni dan, 5. december je še vedno praznuje kot dan Očeta na Tajskem.

King Maha Vajiralongkorn nasledil svojega očeta kot kralj Tajske 1. decembra 2016. Kralj je za rojstni dan praznik Tajske se je nato spremenila v 28. julija.

Od vseh velikih festivalih na Tajskem , se je kraljevi rojstni dan nekdaj pomembno tajski ljudi. Videti podpornike s solzami Endearment na slovesnosti ni neobičajno. Včasih podobe kralja na televizijskih zaslonih povzroči, da ljudje dajo svoje glave na pločniku.

Kako je kralj tajskega Birthday Slovesnost

Mnogi zagovorniki odločijo, da nosijo rumene barve – barvo, povezane z ponedeljkih, dan v tednu so se rodili tako kralj Bhumibol in King Maha Vajiralongkorn.

Zgodaj zjutraj, bo vbogajme dati menihov; templji bo še posebej zaseden. Ulice so zaprta; glasbene in kulturne prireditve potekajo na odrih v mestih, in posebni trgi pop up. Ognjemeti kaže so potekala v Bangkoku. Nekateri ljudje odločijo, da imajo sveče v čast kralja. Včasih so bele zastave zamahnil s spevi za “naj živi kralj!”

Do svojih zadnjih letih, bi se kralj Bhumibol da redek pojav in skozi Bangkoka v koloni vozil. Z zdravje slabša v preteklih letih, kralj Bhumibol večino svojega časa preživel na poletni palači v Hua Hin. Ljudje bi se zbrali zunaj palače v večernih urah, da imajo sveče in čast kralja. Turisti so vabljeni, da se pridružijo in sodelujejo tako dolgo, kot so spoštljivi. Očitno je, da to ni čas, da bi razgrajali ali šalijo.

Če Kraljeva Praznovanje rojstnega dne 28. julija se zgodi, da bo konec tedna, je naslednji ponedeljek običajno jemlje kot praznik z veliko ljudi, danih prostega časa za delo.

Stari datum za kralja rojstni dan praznovanja tajskega še vedno velja za očetovski dan. Otroci po vsem Tajskem bodo spoštovale svoje očete 5. decembra.

Kralj Bhumibol Tajske

Bhumibol Adulyadej, zadnji kralj na Tajskem, je najdlje vladajoči monarh na svetu, kot tudi z najdaljšim stažem vodja države, vse do svoje smrti 13. oktobra, 2016 je kralj Bhumibol rodil leta 1927 in prevzel prestol na starost 18. 9. junija, 1946. je odločilo že več kot 70 let.

Za let, Forbes našteti tajsko monarhijo kot najbogatejši na svetu. Skozi svojo dolgo vladavino, kralj Bhumibol naredila veliko za izboljšanje vsakdanjega življenja za ljudi tajske. On je celo imela več okoljskih patentov, vključno s tistimi za obdelavo odpadne vode in Sejanje oblakov, da bi dež!

V skladu s tradicijo za kralji Chakri dinastije, je Bhumibol Adulyadej znan tudi kot Rama IX. Rama je bil avatar boga Višnuja v hindujski prepričanja.

Uporablja se samo v uradnih dokumentih, celoten naslov za kralja Bhumibol Adulyadej je “Phra Bat Somdet Phra Paraminthra Maha Bhumibol Adulyadej Mahitalathibet Ramathibodi Chakkrinaruebodin Sayamminthrathirat Borommanatthabophit” – zalogaja!

Neznano, da veliko ljudi, je bil kralj Bhumibol dejansko rojen v Cambridgeu, Massachusetts, njegov oče pa je študiral na Harvardu. Kralj je pogosto upodobljen ki ima kamero in je rad črno-bele fotografije. Igral saksofon, pisal knjige, si slike, vložena patentov, in užival vrtnarjenje.

Kralj Bhumibol je nasledil princ Vajiralongkorn, njegov edini sin.

Potovalne Premisleki za kraljevi rojstni dan

Številne ulice se lahko zapre v Bangkoku, ki prevoz bolj zahtevna. Banke, vladne službe, in nekatera podjetja bo zaprta. Ker je praznik, je temačen priložnost in zelo posebna, da tajski ljudi, bi morali obiskovalci miren in spoštljiv pri obredih. Stati in biti tiho, ko je Tajska himna igrala vsak dan ob 8. uri in 6. uro

Grand Palace, eden izmed glavnih znamenitosti v Bangkoku, se lahko zaključi 28. julija za kraljevi rojstni dan in 5. decembra za Očetovski dan. Lahko pokličete +66 2 623 5500 ext. 3100 za potrditev.

Alkohol ni mogoče zakonito kupili na Kraljevi Birthday počitnice.

Leše majesté Tajskem

Nespoštovanje kralj Tajske ali kraljevo družino je resen prekršek na Tajskem; je uradno nezakonito in dosledno izvajati.

Ljudje so bili aretirani, ker govorim negativno o kraljevi družini. Tudi šalijo ali kritiziral kraljevo družino na socialnih medijev, je nezakonita. Tisti, obsojeni so prejeli zelo dolge zaporne kazni za to – turisti niso izvzeti.

Ker vse tajska valuta je portret kralja, stopil na ali poškodovanje denar je resno kaznivo dejanje – ne stori tega!

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *