Rom i Marts: Arrangementer og festivaler

Posted on

 Rom i Marts: Arrangementer og festivaler

Marts er et godt tidspunkt at besøge Rom. Vejret er generelt kølig og mild, og du kan finde gode flybillet og hotel omhandler. Byen vil blive overfyldt lige omkring påske (på år, hvor påsken falder i marts), men generelt er der færre besøgende i marts. Der er også nogle sjove, interessante og “kun i Rom” arrangementer og festivaler, der finder sted i Rom i Marts-her er nogle af de mest populære.

Carnivale

Afhængigt af, om påsken falder i marts eller april, kan den præ-Lenten festival af Carnivale finde sted i begyndelsen af ​​marts. Festlighederne toppe weekenden før den sidste dag i Carnivale, hvilket er fedt tirsdag eller fastelavn. Der er parader og hestesport shows på Piazza del Popolo, og du vil finde Roms fortove dækket med papir konfetti kastet af grupper af skolebørn. Mere uregerlige unge kan engagere sig i gadekampe hjælp rå æg og mel – så sørg for at styre fri af skudlinien!

Kvindernes Internationale Kampdag (Festa della Donna)

Marts 8 er kvindernes internationale kampdag på verdensplan, eller Festa della Donna i Italien. Mænd sætter kvinderne i deres liv klaser af duftende gule mimoser blomster, og grupper af kvinder plejer at gå ud til middag sammen. Hvis du er i Rom på denne dag, og du har en bestemt restaurant i tankerne, er det en god idé at foretage en reservation på forhånd. Museer og steder tider tilbyde gratis eller til nedsat pris, optagelse til kvinder den 8. marts.

Festa Santa Francesca Romana – Velsignelse af de biler

Den 9. marts, romerne køre til Piazzale del Colosseo nær kirken Santa Francesca Romana, hvor de har deres biler velsignet. Francesca var en helgen, der levede i det 14. århundrede. Hun er skytshelgen for bil-chauffører på grund, da legenden siger, ville en engel lyse vejen før Francesca da hun gik, for at beskytte hende.

Mindehøjtidelighed af Julius Cæsars Død

Den 15. marts også kendt som Ides af marts, dagen Julius Cæsar blev myrdet, er hans død mindes i nærheden af ​​hans statue i Forum Romanum. Folk forlader også blomster på templet Cæsar i Forum.

St. Patricks Day i Rom

Ja, Sankt Patricks Day i Italien er en ting. Selvom det ikke er vidt berømt i byen, Rom har et rimeligt antal irske expats og irske barer, hvor du finder irsk musik og mad. Den  Scholars Lounge Irish Pub  har levende musik med Guinness og typiske irske retter den 16. marts og 17. De to  Druids irske Pubs  har levende irsk musik og lover en Sankt Patricks Day fest. Finnegans Irish Pub  siger, det er Roms eneste irsk ejede pub.

Palmesøndag

Hvis du besøger Rom i marts og tilfældigvis der i påsken, du er i for en af ​​de mest enestående romerske erfaringer en turist kan opleve. Holy Week, dagene op til Langfredag ​​og Påskesøndag, er en af ​​de travleste og mest livlige tidspunkter af året at besøge Rom og Vatikanstaten, og med god grund.

Påske Ugen begynder Palmesøndag med en speciel messe sagt af paven i Peterspladsen. Velsignelse af Palms, processionen, og masse afholdes om morgenen, som regel starter ved 09:30. Det er gratis at deltage, men får meget overfyldt, så planlægger at ankomme tidligt.

God fredag

Langfredag er der en pavelig masse på 5:00 i Peterskirken. Om aftenen den rituelle af stationer i den Kors eller  Via Crucis , er vedtaget i nærheden af Roms Colosseum, normalt starter ved 21:15. Stationerne af Via Crucis blev placeret på Colosseum i 1744 af Pave Benedict XIV og bronze krydsning Colosseum blev opført i 2000, Jubilee år.

Langfredag, en kæmpe kors med brændende fakler lyser himlen som stationerne i korset er beskrevet på flere sprog. I slutningen, Paven giver en velsignelse. Dette er en meget bevægende og populær procession. Hvis du går, forventer store skarer og være opmærksom på muligheden for pluk-lommer, som du ville gøre i enhver meget overfyldt turist sted.

påskesøndag

Påske, eller Pasqua , er kun overgået jul som den vigtigste religiøse ferie i Vatikanet og i hele Italien. Paven siger påskesøndag hellige messe i Peterspladsen, som regel starter ved 10:15. Dette er en anden populær og meget overfyldt begivenhed. Der er gratis adgang, men billetter er påkrævet og skal bestilles gennem pavelige Audience hjemmesiden .

Ved middagstid Paven giver påske budskab og velsignelse i den centrale loggia af Peterskirken.

Rom Marathon

Den årlige  maratona di Roma finder sted i slutningen af marts eller begyndelsen af april. Det er en chance for løbere at tage i seværdigheder i Rom på en 26,2-mile kursus, som snor sig forbi alle byens vigtigste monumenter. Som mange gader er lukket ned for trafik i løbet maraton, besøgende får også en pause fra trafik køretøj og chancen for at heppe på løberne.

La Festa di San Giuseppe (Fars dag)

La Festa di San Giuseppe (Saint Joseph, Marias mand), den 19. marts, er også kendt som Fars dag i Italien. Den dag, der plejede at være en national helligdag, er traditionelt fejres med bål og undertiden festspil med scener fra livet i Saint Joseph. Børn giver gaver til deres fædre på San Giuseppe Day og Zeppole, dyb-stegt dej bolde ligner donuts, er traditionelt spises.

Sommertid

Selvom det ikke er en festival eller begivenhed, er det vigtigt at vide, at den sidste søndag i marts (eller lørdag aften før) markerer begyndelsen på sommertid i Europa. Ure er slået tilbage en time. Bemærk, at denne dato er senere end den tid ændring i USA og andre dele af verden, så holder det i tankerne, når du ringer venner og kære derhjemme eller planlægge dit fly.