Roma, din martie: Evenimente și Festivaluri

Posted on

 Roma, din martie: Evenimente și Festivaluri

Martie este o mare de timp pentru a vizita Roma. Vremea este, în general rece și ușoară și puteți găsi bune biletul de avion si oferte de hotel. Orașul va fi aglomerat chiar în jurul Paștelui (pe ani, când Paștele cade în martie), dar, în general, sunt mai puțini vizitatori în luna martie. Există, de asemenea, unele amuzante, interesante și „numai la Roma“ evenimente și festivaluri care au loc la Roma, în perioada martie-aici sunt unele dintre cele mai populare.

Carnivale

În funcție de faptul dacă Paștele cade în martie sau aprilie, pre-Postului Mare Festivalul CARNIVALE poate avea loc la începutul lunii martie. Festivitățile de vârf în week-end înainte de ultima zi a Carnivale, care este Fat marți sau Lăsata Secului. Există parade și spectacole ecvestre la Piazza del Popolo, și veți găsi trotuarele din Roma acoperite cu confetti de hârtie aruncate de grupuri de copii de școală. Mai multe tineri nebunaticii se pot angaja în lupte de stradă, folosind ouă crude și făină – astfel încât să fie sigur să orienteze clar de linia de foc!

Ziua Internațională a Femeii (Festa della Donna)

08 martie este Ziua Internațională a Femeii în întreaga lume, sau Festa della Donna în Italia. Bărbații aduc femeile în viața lor buchete de flori parfumate galben Mimosa, și grupuri de femei, de obicei, du-te la cină împreună. Dacă sunteți în Roma, în această zi și aveți un restaurant în minte, este o idee bună pentru a face o rezervare în avans. Muzeele și site-uri oferă, uneori, acces gratuit sau la preț redus la femei, la 8 martie.

Festa Santa Francesca Romana – Sfințirea Cars

La 9 martie, romanii conduce la Piazzale del Colosseo lângă biserica Santa Francesca Romana, unde au binecuvântat mașinile lor. Francesca a fost un sfânt care a trăit în secolul al 14-lea. Ea este patroana șoferilor de automobile, deoarece, după cum spune legenda, un înger va lumina drumul înainte de Francesca în timp ce mergea, să o protejeze.

Comemorarea Moartea lui Iulius Caesar

La data de 15 martie, de asemenea, cunoscut sub numele de idele lui martie, ziua Iulius Cezar a fost asasinat, moartea sa este pomenit aproape de statuia lui în Forumul Roman. Oamenii lăsa, de asemenea flori la Templul lui Cezar în Forum.

Ziua Sf. Patrick din Roma

Da, Ziua Sfântului Patrick în Italia este un lucru. Deși nu este larg celebrată în oraș, Roma are un număr destul de expati irlandezi și barurile irlandeze în cazul în care veți găsi muzică irlandeză și produse alimentare. Oamenii de știință Lounge Irish Pub  are muzică live cu Guinness și feluri de mâncare tipic irlandeze la 16 martie și 17. Cele două  Druids Irish pub – uri  au muzică irlandeză live și promit petrecere de Ziua Sfântului Patrick. Irish Pub lui Finnegan  spune că doar pub irlandez deținut din Roma.

Florii

Dacă vizitați Roma, în martie și se întâmplă să fie acolo în timpul Paștelui, sunteți într-una dintre experiențele cele mai unic romane un turist poate experimenta. Săptămâna Sfântă, zilele care au dus la bun vineri și Duminica Paștelui, este una dintre cele mai aglomerate și mai pline de viață perioade ale anului pentru a vizita Roma și Vatican, și pe bună dreptate.

Săptămâna Paștelui începe în Duminica Floriilor, cu o specială Sfânta Liturghie de către Papa în Piața San Pietro. Binecuvantarea Palms, procesiunea și masa sunt ținute în dimineața, de obicei, începând de la ora 9:30. Este liber să participe, dar devine foarte aglomerat, astfel încât planul să ajungă mai devreme.

Vinerea Mare

Vineri bun există o Liturghie papală la 17 , în Bazilica San Pietro. În seara zilei ritualul Căii Crucii, sau  Via Crucis , este adoptată în apropierea Colosseum din Roma, de obicei , începând de la 21:15. Stațiile de Via Crucis au fost plasate la Colosseum în anul 1744 de către Papa Benedict al XIV – lea și crucea de bronz în Colosseum a fost ridicat în anul 2000, anul jubiliar.

Pe bună vineri, o cruce uriasa cu torțe ardere lumini pe cer ca stațiile de cruce sunt descrise în mai multe limbi. La final, Papa dă o binecuvântare. Aceasta este o procesiune foarte emoționantă și popular. Dacă te duci, se așteaptă mulțimi mari și să fie conștienți de posibilitatea de pick-buzunare, la fel ca in orice loc turistic foarte aglomerat.

Duminica Paștelui

Paste, sau Pasqua , este al doilea numai la Crăciun , ca fiind cea mai importantă sărbătoare religioasă la Vatican și în toată Italia. Papa spune Duminica Paștelui Sfânta Liturghie în Piața San Pietro, de obicei , începând de la 10:15. Acesta este un alt eveniment popular și foarte aglomerat. Intrarea este liberă, dar biletele sunt necesare și trebuie să fie solicitate prin intermediul publicului site – ului papal .

La prânz Papa dă mesajul de Paște și binecuvântarea în loggia central al Bazilicii Sfântul Petru.

maratonul de la Roma

Anual  Maratona di Roma are loc la sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie. Este o șansă pentru alergători să ia în obiectivele turistice din Roma , pe un curs de 26,2 mile care șerpuiește trecut toate de cele mai importante monumente ale orașului. Ca multe străzi sunt închise traficului în timpul maratonului, vizitatorii primi , de asemenea , o pauză de la traficul de vehicule și șansa de a ridica moralul pe alergători.

La Festa di San Giuseppe (Ziua Tatălui)

La Festa di San Giuseppe (Saint Joseph, soțul Mariei), 19 martie este, de asemenea, cunoscut sub numele de Ziua Tatălui în Italia. A doua zi, care folosit pentru a fi o sărbătoare națională, este sărbătorită în mod tradițional cu focuri de tabără și, uneori, concursuri cu scene din viata Sfantului Iosif. Copiii dau daruri părinților lor de pe San Giuseppe Ziua și zeppola, bile aluat prăjit în ulei similare cu gogoși, sunt consumate în mod tradițional.

Ora de vară

Deși nu este un festival sau un eveniment, este important să se știe că ultima duminică a lunii martie (sau sâmbătă seara, înainte) marchează începutul orei de economii în Europa. Ceasuri sunt întoarse înapoi cu o oră. Rețineți că această dată este mai târziu de schimbarea de timp în SUA și în alte părți ale lumii, astfel încât să păstreze în minte atunci când suni prietenii și cei dragi înapoi acasă sau programarea zborurilor dumneavoastră.