Roma Evenimente Calendar – Luna de lună Ghid pentru Evenimente din Roma

Posted on

Roma Evenimente Calendar - Luna de lună Ghid pentru Evenimente din Roma
Turiștii pot găsi evenimente din Roma în orice moment al anului, deoarece există întotdeauna ceva se întâmplă. In timp ce Pastele este un moment popular pentru turisti, există o mulțime de evenimente seculare și culturale să intrige chiar călător cele mai maturate.

Iată o listă lună de lună a unora dintre cele mai mari evenimente din una dintre cele mai captivante orașe din lume.

Ianuarie: ziua de Anul Nou și Ziua Sf. Anton

Ziua de Anul Nou este o sărbătoare națională în Italia. Cele mai multe magazine, muzee, restaurante și alte servicii vor fi închise, astfel încât romanii se pot recupera de la festivități de Anul Nou.

06 ianuarie este Boboteaza si Befana. Boboteaza este oficial a douăsprezecea zi de Crăciun și unul pe care copiii italieni sărbători sosirea La Befana, o vrăjitoare bună. În Vatican o procesiune a sute de oameni îmbrăcați în costum medieval se plimbă de-a lungul bulevard larg care duce la Vatican, care transportă daruri simbolice pentru Papa , care spune că o masă de dimineață în Bazilica San Pietro pentru Boboteaza.

17 ianuarie este Ziua Sfântului Anton (Festa di San Antonio Abate). Sărbătoarea sărbătorește patronul spiritual al măcelărie, animale domestice, factorii de decizie coș și gropari. În Roma, această zi de sărbătoare este celebrată la biserica Sant’Antonio Abate pe Dealul Esquiline și tradiționalul „Binecuvantarea fiarelor“ care însoțește această zi are loc în Piazza Sant’Eusebio din apropiere.

Februarie: Început de Carnevale

În funcție de data Paștelui, începutul Postului Mare și Carnevale poate începe încă din februarie 3. Carnevale și Postul Mare sunt printre cele mai multe ori interesante pentru a fi la Roma, atât ca festivitățile de pre-Postului Mare (Carnevale) și procesiunile religioase , care începe la Ash miercuri, fac parte din tradiția în capitală și Cetatea Vaticanului. evenimente Carnevale din Roma începe cu zece zile înainte de data efectivă Carnevale, cu multe evenimente care au loc în Piazza del Popolo.

Martie: Ziua Femeii și Maratona di Roma

Festa Della Donna sau Ziua Femeii este sărbătorită pe 8 martie Restaurante din Roma au de obicei meniuri speciale Ziua Femeii.

La 14 martie, de asemenea, cunoscut sub numele de idele lui martie, marca Roman aniversarea morții lui Iulius Cezar în Forumul Roman aproape de statuia lui.

Paste, care de obicei se încadrează în martie sau aprilie, este una dintre cele mai aglomerate perioade ale anului în Roma și Vatican, cu multe evenimente religioase, pentru a marca moartea și învierea lui Isus în biserica creștină. Evenimentele culmina cu o masă de Paști în Piața San Pietro.

Apoi, mai târziu, în martie, anual Maratona di Roma (Maratonul de la Roma) are loc în oraș, cu un curs care ia alergatori singur cu cele mai faimoase monumente ale orașului antic.

Aprilie: de primăvară și fondarea Romei

La fel ca Paștele, a doua zi după Paști, La Pasquetta, de asemenea, este o sărbătoare națională în Roma. Mulți romani sărbători cu excursii de o zi sau picnicuri în afara orașului, iar ziua se încheie cu focuri de artificii de peste râul Tibru.

Festa della Primavera, un festival care marchează începutul primăverii, vede Treptele Spaniole decorate cu sute de azalee roz. La mijlocul lunii aprilie, Romani marca della Settimana Cultura sau Săptămâna Culturii. muzee naționale și siturile arheologice au acces liber și unele site-uri în mod normal, nu sunt deschise pentru public poate fi deschis.

Fondarea Romei (naștere din Roma) este sărbătorită la sau aproape 21 aprilie Roma, se spune că a fost fondat de gemenii Romulus și Remus în 753 î.Hr.. Evenimente speciale, inclusiv display-uri gladiatorial la Colosseum, fac parte din festivitati.

Și la 25 aprilie, Romani marchează Ziua Eliberării, ziua în Italia, a fost eliberat la sfârșitul anului al doilea război mondial. ceremonii comemorative au avut loc la Palatul Quirinale și în alte locuri din oraș și țară.

Mai: Ziua Muncii și Italian Open

Primo Maggio, 01 mai, este o sărbătoare națională în Italia de marcare Ziua Muncii, celebrarea lucrătorilor. Există un concert în Piazza San Giovanni, și de obicei, de protest mitinguri, de asemenea. Cele mai multe site-uri și muzee sunt închise, dar este o zi buna pentru a lua în unele dintre site-urile în aer liber în și în jurul orașului.

Un nou grup de membri ai gărzii elvețiene depune jurământul la Vatican în fiecare 06 mai, data la care marchează sacul de la Roma în 1506. publicului larg nu este invitat la această ceremonie, dar dacă poate coordona un tur ghidat al Vaticanului în acea zi , ați putea fi capabil de a captura o bucatica de depunerea unui jurământ.

Cândva, la începutul sau la mijlocul lunii mai, Roma găzduiește Internazionali BNL d’Italia, de asemenea, cunoscut sub numele de Italian Open, pe terenurile de tenis de la Stadio Olimpico. Acest eveniment de nouă zile, teren de zgura este cel mai mare turneu de tenis înainte de turneu de Grand Slam Open-ul francez și atrage mulți jucători majori de tenis.

Iunie: Ziua Republicii și Corpus Domini

Ziua Republicii sau Festa della Repubblica este sărbătorită iunie 2. Această mare sărbătoare națională este înrudită cu Independence Days în alte țări, de comemorare data în 1946 că Italia a devenit Republica. O paradă uriașă are loc pe Via dei Fori Imperiali, urmată de muzică în Grădinile Quirinale.

Romani sărbători numeroase sărbători religioase în iunie, inclusiv Corpus Domini, 60 de zile după Duminica Paștelui, Sărbătoarea Sf. Ioan (San Giovanni), la 23 iunie, și Sfinții Petru și Pavel Ziua la 29 iunie.

Iulie: Expo Tevere și Festa dei Noantri

Expoziția de arte și meserii Tevere corecte se extinde de-a lungul malurile Tibrului de Ponte Sant’Angelo la Ponte Cavour, cu alimente artizan standuri de a vinde vinuri, uleiuri de măsline, și oțet. Este programată la începutul anului până la mijlocul lunii iulie și este un loc minunat pentru turisti pentru a cumpăra marfa romane autentice.

Pe parcursul ultimelor două săptămâni ale lunii iulie, Festa dei Noantri (care se traduce ca „Festivalul pentru restul dintre noi“) este sărbătorită, centrată în jurul Sărbătoarea Santa Maria del Carmine. Acest festival foarte local, vede statuia lui Santa Maria, împodobit în podoabe realizate manual, fiind mutat în jurul valorii de la biserică în biserică, în cartierul Trastevere și însoțit de trupe și pelerini religioase.

De-a lungul lunilor iulie și august, vor fi concerte de muzică de la Castel Sant’Angelo și alte locuri în aer liber, inclusiv piețe și parcuri din Roma și băile antice ale Caracalla.

August: Festa Della Madonna Della Neve

Festa della Madonna Della Neve ( „Madonna de zăpadă“) celebrează legenda miraculoasă zăpadă august că a căzut în secolul al 4-lea, semnalând credincioși pentru a construi biserica Santa Maria Maggiore. O reactualizare a evenimentului este realizată cu zăpadă artificială și un sunet special și spectacol de lumini.

Începutul tradițională a vacanței de vară, majoritatea italienilor este Ferragosto, care cade pe sărbătoarea religioasă Adormirea, 15 august Sunt de muzică și dans festivaluri în această zi.

Septembrie: Sagra dell’Uva și Fotbal

Căldura verii începe să dispară în luna septembrie, ceea ce face activități în aer liber un pic mai plăcute și publice locuri un pic mai puțin aglomerat cu turisti. La începutul lunii septembrie, festivalul recoltei cunoscut sub numele de Sagra dell’Uva (Festivalul de struguri) are loc la Bazilica lui Constantin în Forum. În timpul acestei sărbători, romanii sărbători de struguri, un produs alimentar care este o mare parte a agriculturii italiene, cu banițe mari de struguri și vin de vânzare.

Și la începutul lunii septembrie este, de asemenea, începutul de fotbal (fotbal) sezon. Roma are două echipe: AS Roma și SS Lazio, rivali care împărtășesc terenul de joc Stadio Olimpico. Jocurile sunt deținute în zilele de duminică.

La sfârșitul lunii septembrie vede numeroase arte, meserii și antichități târguri peste Roma.

Octombrie: Sărbătoarea Sf. Francisc și Festivalul de Jazz de la Roma

În octombrie, Roma vede arte și evenimente de teatru de multe, împreună cu o sărbătoare religioasă mare. Sărbătoarea Sf. Francisc de Assisi, pe 03 octombrie, 1226 marchează aniversarea morții sfântului umbrian lui. Romani sărbători cu o coroană de pozare în apropiere de Bazilica San Giovanni in Laterano.

Din 1976, Festivalul de Jazz de la Roma a atras unele dintre muzicieni de jazz de top din întreaga lume. Este folosit pentru a avea loc în timpul verii, dar este acum la sfârșitul lunii octombrie, la Auditorium Parco della Musica.

Noiembrie: Ziua Tuturor Sfinților și Festivalul de Europa

La 1 noiembrie, All Saints este o sărbătoare publică, atunci când italienii amintesc pe cei dragi decedate prin vizitarea mormintelor și cimitirelor.

Festivalul Europa al romilor este în curs de desfășurare pe tot parcursul lunii noiembrie. Programul are o mare varietate de artă de performanță, dans contemporan, teatru, muzică și film. Și tânără, dar înfloritoare Festivalul de Film de la Roma Internațional de la mijlocul lunii noiembrie are loc la Auditorium Parco della Musica.

La data de 22 noiembrie, romanii celebra Sărbătoarea Sf. Cecilia Santa Cecilia in Trastevere.

Decembrie: Crăciun și Hannukkah

În timpul Hanukkah, comunitatea evreiască mare din Roma se uite la Piazza Barberini, în cazul în care lumânări pe un menorah gigant sunt aprinse în fiecare seară.

Crăciun la Roma începe la începutul lunii decembrie, ca și piețele de Crăciun începe de vânzare cadouri lucrate manual, artizanat, și tratează. Afișajul nativității în Sala del Bramante lângă Piazza del Popolo are scene Nașterea Domnului din întreaga lume.

Pe 8 decembrie, sărbătoarea Neprihănitei Zămisliri, Papa conduce o caravană de la Vatican la Piazza di Spagna, unde a depune o coroană de flori la Colonna dell’Immacolata în fața Trinita dei Monti Church.

Ajunul Crăciunului este noaptea când se afișează nativității sunt completate în mod tradițional prin adăugarea copilului Isus sau sunt dezvelit, cum ar fi nașterea în mărime naturală, în Piața San Pietro. În ziua de Crăciun, cele mai multe companii sunt închise, dar masa la miezul nopții, la Bazilica San Pietro este o experiență unică romană, chiar și pentru cei care nu sunt creștini practică.

Și, la fel cum este peste tot în lume, ajunul Anului Nou, care coincide cu sărbătoarea Sfântului Silvestru (San Silvestro), este sarbatorit cu multa fanfara din Roma. Piazza del Popolo are cea mai mare sărbătoare a orașului publice, cu muzică, dans și focuri de artificii.