Rome Evenementen en Festivals in augustus

Posted on

Rome Evenementen en Festivals in augustus
De steden in Italië in augustus meestal leeg te laten lopen als bewoners het hoofd voor koelere temperaturen langs de kusten. Rome is niet anders, maar er is nog veel te doen voor toeristen een bezoek aan Rome in augustus.

De zomermaanden zie de zwaarste toeristische verkeer in Rome en andere delen van Italië. Op hetzelfde moment, de Romeinen het hoofd buiten de stad, wat betekent dat je kunt minder drukte in de restaurants en bars tegenkomen, hoewel attracties zal waarschijnlijk nog steeds bezig zijn. Als u uw zinnen gezet op een diner in een bepaald restaurant, kijk vooruit om te zien of het is geopend – vele vestigingen sluiten voor alle of een deel van de maand augustus.

Wees voorbereid op warm, zonnig weer in Rome in augustus. Draag een hervulbare fles water mee te vullen bij een van de vele van de stad Nasoni , of gratis openbaar drinken fonteinen. Draag een zonnehoed en zonnecrème, en neem regelmatig een pauze om af te koelen in de schaduw.

Hier zijn de top evenementen die plaatsvinden in Rome tijdens de maand augustus:

Ferragosto in Rome

15 augustus Ferragosto (Maria-Hemelvaart), is een nationale feestdag, zo veel bedrijven en winkels in Rome en andere delen van het land worden gesloten, met name de grotere steden.

Het traditionele hoogtepunt van de zomervakantie voor de meeste Italianen, Ferragosto, die op de religieuze feestdag van Maria-Hemelvaart valt, is de tijd waarin veel Romeinen naar het strand of de bergen voor een paar weken van ontspanning, weg van de stress van de stad. Voor degenen die verblijven in de stad, zijn er dans en muziek festivals en in het algemeen een feestelijke stemming in de avond.

Religieuze Festivals in Rome in augustus

De Festa della Madonna della Neve wordt gevierd op 5 augustus Het Feest van de “Madonna van de Sneeuw” viert de wonderbaarlijke augustus sneeuw die viel in de 4e eeuw, waardoor de gelovigen signalering naar de kerk van Santa Maria Maggiore te bouwen. Een re-enactment van het evenement wordt uitgevoerd met kunstmatige sneeuw en een speciale klank- en lichtspel uitgevoerd.

Opera in de Thermen van Caracalla

Van half juli tot begin augustus, van Rome operagezelschap, het Teatro dell’Opera di Roma, ensceneert optredens in het suggestieve ruïnes van de Thermen van Caracalla. Het is een betoverende omgeving, en een open-air prestaties hier is een must-see evenement voor operaliefhebbers. Bekijk het complete seizoen schema op het Teatro dell’Opera di Roma website.

Lungo il Tevere Roma

Van juni tot en met augustus, de oever van de Tiber, of Tiber River in het centrum van Rome is ingenomen met een pop-up dorp bars, restaurants, winkels en amusement. Called Lungo il Tevere ( “langs de Tiber”), het evenement zorgt voor een leuke manier om een augustus avond door te brengen. Er is heel vaak live muziek en geïmproviseerde straat optredens.

Live muziek en Open-Air Cinema

Outdoor muziek en andere optredens gebeuren tijdens de zomer in Rome. Estate Romana heeft een volledige, leuke kalender van de zomer optredens en evenementen, met inbegrip van open-air filmvertoningen over de stad. Op Castel Sant’ Angelo je muziek en optredens in de avonden vinden tot half augustus.

Op Tiber Eiland in het midden van de rivier de Tiber, L’Isola del Cinema houdt open-air vertoningen van recente en uitstekende internationale en Italiaanse films.

De concerten vinden plaats in de pleinen en parken van Rome, zijn de oevers van de Tiber bekleed met kraampjes, en Shakespeare speelt (in het Italiaans) worden uitgevoerd in het Globe Theatre in Villa Borghese.