Rome Evenementen Kalender – Maand-by-Maand Gids voor Evenementen in Rome

Posted on

Rome Evenementen Kalender - Maand-by-Maand Gids voor Evenementen in Rome
Toeristen kunnen de gebeurtenissen in Rome vinden elk moment van het jaar, want er is altijd iets te beleven. Terwijl Pasen is een populaire tijd voor toeristen, zijn er tal van seculiere en culturele evenementen om zelfs de meest doorgewinterde reiziger intrigeren.

Hier is een maand-op-maand lijst van enkele van de grootste evenementen in een van de meest fascinerende steden in de wereld.

Januari: New Year’s Day en St. Anthony’s Day

New Year’s Day is een nationale feestdag in Italië. De meeste winkels, musea, restaurants en andere diensten zullen worden gesloten, zodat de Romeinen kunnen herstellen van New Year’s Eve festiviteiten.

6 januari is Driekoningen en Befana. Epiphany is officieel de twaalfde dag van Kerstmis en één waarop Italiaanse kinderen vieren de komst van La Befana, een goede heks. In Vaticaanstad een stoet van honderden mensen gekleed in middeleeuws kostuum loopt langs de brede laan in de aanloop naar het Vaticaan, het dragen symbolische geschenken voor de paus die een ochtend massa in Saint Peter’s Basilica voor Epiphany zegt.

17 januari is Saint Anthony’s Day (Festa di San Antonio Abate). Het feest viert de patroonheilige van de slagers, huisdieren, mandenmakers, en doodgravers. In Rome wordt dit feest gevierd in de kerk van Sant’Antonio Abate op de Esquilijn en de traditionele “Blessing of the Beasts” die begeleidt deze dag vindt plaats in het nabijgelegen Piazza Sant’Eusebio.

Februari: Begin van Carnevale

Afhankelijk van de datum van Pasen, het begin van de vastentijd en Carnevale kan zo vroeg als februari 3. Carnevale beginnen en Lent behoren tot de meest spannende tijden te worden in Rome, omdat zowel de pre-Lenten festiviteiten (Carnevale) en de religieuze processies , die begint op Aswoensdag, maken deel uit van de traditie in de hoofdstad en Vaticaanstad. Carnevale gebeurtenissen in Rome beginnen tien dagen voor de eigenlijke Carnevale datum, met vele evenementen die plaatsvinden in het Piazza del Popolo.

Maart: Vrouwendag en Maratona di Roma

De Festa Della Donna of Women’s Day wordt gevierd op 8 maart Restaurants in Rome hebben meestal speciale Vrouwendag menu’s.

Op 14 maart, ook wel bekend als de Ides of March, merk Roman’s de verjaardag van de dood van Julius Caesar in het Forum Romanum in de buurt van zijn standbeeld.

Pasen, die meestal valt in maart of april, is een van de drukste tijden van het jaar in Rome en Vaticaanstad, met vele religieuze gebeurtenissen tot de dood en opstanding van Jezus markeren in de christelijke kerk. De gebeurtenissen culmineren met een Easter Mass in het Sint Peter’s.

Later in maart de jaarlijkse Maratona di Roma (Marathon van Rome) vindt plaats in de stad, met een cursus die lopers langs de meest beroemde monumenten van de oude stad neemt.

April: De lente en de stichting van Rome

Zoals Pasen, de dag na Pasen, La Pasquetta, is ook een nationale feestdag in Rome. Veel Romeinen vieren met dagtochten of picknicks buiten de stad, en de dag wordt afgesloten met vuurwerk over de rivier de Tiber.

De Festa della Primavera, een festival dat het begin van de lente markeert, ziet de Spaanse Trappen versierd met honderden roze azalea’s. Medio april, Romeinen markeer de Settimana della Cultura of Week van Cultuur. Nationale musea en archeologische sites hebben gratis toegang en sommige sites normaal gesproken niet toegankelijk voor het publiek geopend zijn.

De stichting van Rome (Rome’s Verjaardag) wordt gevierd op of in de buurt van 21 april Rome wordt gezegd te zijn gesticht door de tweeling Romulus en Remus in 753 voor Christus. Speciale evenementen, waaronder gladiatorial displays in het Colosseum, maken deel uit van de festiviteiten.

En op 25 april, Romeinen markeren Bevrijdingsdag, de dag dat Italië werd bevrijd aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Herdenkingsplechtigheden worden gehouden op de Quirinale Palace en andere plaatsen in de stad en het land.

Mei: Dag van de Arbeid en de Italian Open

Primo Maggio, 1 mei, is een nationale feestdag in Italië markering Labor Day, de viering van de werknemers. Er is een concert in het Piazza San Giovanni, en meestal, protest rally’s als goed. De meeste sites en musea zijn gesloten, maar het is een goede dag om te mogen nemen aan enkele van de open-air locaties in en rond de stad.

Een nieuwe groep Zwitserse Garde is beëdigd bij het Vaticaan elke 6 mei de datum waarop de plundering van Rome in 1506. Het grote publiek is niet uitgenodigd voor deze ceremonie markeert, maar als je een rondleiding van het Vaticaan kan coördineren die dag , kunt u in staat om een ​​glimp van de eedaflegging te vangen.

Ergens in het begin of medio mei, Rome gastheer is van de Internazionali BNL d’Italia, ook bekend als de Italian Open, op de tennisbanen bij Stadio Olimpico. Deze negen dagen, gravel evenement is het grootste tennistoernooi voor de Grand Slam-Franse Open toernooi en trekt veel grote tennissers.

Juni: Dag van de Republiek en Corpus Domini

Dag van de Republiek of Festa della Repubblica wordt gevierd juni 2. Deze grote nationale feestdag is verwant aan Independence Days in andere landen, ter herdenking van de datum in 1946 dat Italië werd een republiek. Een enorme optocht wordt gehouden op de Via dei Fori Imperiali, gevolgd door muziek in de Quirinale Gardens.

Romeinen vieren tal van religieuze feestdagen in juni, met inbegrip van Corpus Domini, 60 dagen na Pasen zondag, het feest van St. John (San Giovanni) op ​​23 juni, en Heiligen Peter en Paul Day op 29 juni.

Juli: Expo Tevere en Festa dei Noantri

De Expo Tevere ambachtenbeurs strekt zich uit langs de oevers van de Tiber van Ponte Sant’Angelo naar Ponte Cavour, met ambachtelijke voedselproducenten staat aan wijnen, olijfolie en azijn te verkopen. Het is gepland in het begin tot midden juli en is een geweldige plek voor toeristen om authentieke Romeinse waren te kopen.

Tijdens de laatste twee weken van juli, is het Festa dei Noantri (wat zich vertaalt als “Festival voor de rest van ons”) gevierd, gecentreerd rond het feest van Santa Maria del Carmine. Deze zeer lokaal festival ziet het standbeeld van Santa Maria, versierd in handgemaakte opsmuk, wordt verplaatst van kerk naar kerk in de wijk Trastevere en vergezeld van bands en religieuze pelgrims.

Gedurende de maanden juli en augustus zal er muziek concerten in het Castel Sant’Angelo en andere outdoor locaties, zoals pleinen en parken van Rome en de oude Thermen van Caracalla.

Augustus: Festa della Madonna Della Neve

De Festa della Madonna Della Neve ( “Madonna van de sneeuw”) viert de legende van de wonderbaarlijke augustus sneeuw die viel in de 4e eeuw, het signaleren van de trouw aan de kerk van Santa Maria Maggiore te bouwen. Een re-enactment van het evenement wordt uitgevoerd met kunstmatige sneeuw en een speciale klank- en lichtspel uitgevoerd.

Het traditionele begin van de zomervakantie voor de meeste Italianen is Ferragosto, die op de religieuze feestdag van de Maria-Hemelvaart valt, augustus 15. Er zijn dans en muziek festivals op deze dag.

September: Sagra dell’Uva en Football

De zomerse hitte begint af te nemen in september, het maken van activiteiten in de buitenlucht een beetje aangenamer en openbare plaatsen een beetje minder druk met toeristen. In het begin van september, wordt het oogstfeest bekend als de Sagra dell’Uva (Festival van de Druif) gehouden in de Basiliek van Constantijn in het Forum. Tijdens deze vakantie, Romeinen vieren de druif, een levensmiddel dat is een groot deel van de Italiaanse landbouw, met grote bushels van druiven en wijn te koop.

En begin september is ook het begin van het voetbal (soccer) seizoen. Rome heeft twee teams: AS Roma en SS Lazio, rivalen die het speelveld Stadio Olimpico te delen. Games worden gehouden op zondag.

Eind september ziet tal van kunst, ambacht en antiekbeurzen over Rome.

Oktober: Feest van St. Franciscus en Rome Jazz Festival

In oktober, Rome ziet veel kunst en theater evenementen, samen met een groot religieus feest. Het feest van de heilige Franciscus van Assisi, op 3 oktober markeert de 1226 verjaardag van de dood van de Umbrische heilige. Romeinen vieren met een krans leggen in de buurt van de basiliek van San Giovanni in Laterano.

Sinds 1976 is De Rome Jazz Festival enkele van de beste jazz muzikanten aangetrokken uit de hele wereld. Het gebruikt te worden gehouden tijdens de zomer, maar is nu eind oktober, in het Auditorium Parco della Musica.

November: Allerheiligen en Europa Festival

Op 1 november, Allerheiligen is een feestdag toen Italianen herinneren aan hun overleden dierbaren door een bezoek te graven en begraafplaatsen.

De Roma Europa Festival is aan de gang in de hele maand november. Het programma heeft een breed scala van performance art, hedendaagse dans, theater, muziek en film. En de jonge maar bloeiende Internationaal Filmfestival van Rome medio november vindt plaats in het Auditorium Parco della Musica.

Op 22 november Romeinen vieren het feest van St. Cecilia Santa Cecilia in Trastevere.

December: Kerstmis en Hannukkah

Tijdens Chanoeka, grote joodse gemeenschap van Rome te kijken naar de Piazza Barberini, waar de kaarsen op een gigantische menora elke avond verlicht.

Kerstmis in Rome begint in begin december, als kerstmarkten beginnen met de verkoop handgemaakte geschenken, ambachten en lekkernijen. De nativityvertoning in Sala del Bramante de buurt van Piazza del Popolo beschikt over kerststallen uit de hele wereld.

Op 8 december, het feest van de Onbevlekte Ontvangenis, de paus leidt een caravan van het Vaticaan naar het Piazza di Spagna, waar hij legt een krans bij het Colonna dell’Immacolata in de voorkant van Trinita dei Monti kerk.

Kerstavond is de nacht, wanneer geboorte displays van oudsher worden aangevuld met de baby Jesus of worden onthuld, zoals de levensgrote kerststal op het Sint Peter’s. Op eerste kerstdag, de meeste bedrijven zijn gesloten, maar nachtmis bij St. Peter’s Basilica is een unieke Romeinse ervaring, zelfs voor degenen die niet beoefenen christenen.

En net zoals het is over de hele wereld, New Year’s Eve, die samenvalt met het feest van Sint Sylvester (San Silvestro), wordt gevierd met veel tamtam in Rome. Piazza del Popolo heeft grootste openbare viering in de stad met muziek, dans en vuurwerk.