Rome Events in februari – Wat gebeurt er in Rome in februari?

Posted on

Rome Events in februari - Wat gebeurt er in Rome in februari?
In mooie Rome, Februari is koud – de gemiddelde temperatuur hoogtepunten zijn in het midden van de jaren vijftig Fahrenheit (13 graden Celsius) – en af ​​en toe regen. Maar drukte zijn meestal dunner, een paar zonnige dagen kan sluipen, en er zijn een paar belangrijke festivals om uw hart te verwarmen.

Carnevale (data variëren)

De belangrijkste festival in Rome in februari is het acht dagen durende festival genaamd Carnevale. Carnevale is de Italiaanse naam voor Mardi Gras, de jaarlijkse viering voorafgaande christelijke vastentijd. Lent is een religieuze observatie, waarbij de deelnemers te houden 40 dagen van vasten en gebed. Deze termijn begint op Aswoensdag en eindigt op Paaszondag: De aanloop naar Lent is een groot feest, met name in het weekend net voor  Martedi grasso of Vette Dinsdag, de laatste dag van de festiviteiten.

Data voor Carnevale in Italië variëren met de officiële Vaticaanse kalender voor Pasen, maar het festival begindatum is altijd tussen 3 februari en maart 9. evenementen worden gehouden door de hele stad, te beginnen met de opening parade op de Via del Corso, vol met Italiaanse maskerademaskers en uitgebreide kostuums. Alle grote pleinen in Rome-Piazza di Spagna, Piazza Navona en de Piazza della Repubblica-hold theatrale en kinderen evenementen. Castel Sant’Angelo heeft meestal een versierde kunstijsbaan voor mid-winter schaatsen.

Carnevale is ook een excuus voor kinderen om ondeugend, van dousing vrienden en volwassenen met handenvol confetti, tot zelfs het gooien van rauwe eieren en bloem naar elkaar. U zult zien trottoirs bezaaid met duizenden kleine stukjes van kleurrijke confetti.

Gebeurtenissen tijdens Carnevale-en After

De Piazza del Popolo, waar de felle riderless paardenrennen eenmaal heeft plaatsgevonden, wordt tegenwoordig te paard, gekostumeerde parades tijdens Carnevale, culminerend in een paardenshow, waar paardensport sterren en hun paarden te voeren acrobatiek, dressuur, en dansen op muziek. U vindt er ook historische reproducties van 16e-17e-eeuwse Italiaanse speelt (in het Italiaans), een merry-go-round, poppenkast, en snoep vakantie-thema.

Alle partijen eindigt op Vette Dinsdag (ook bekend als Vastenavond of Mardi Gras). Als je verblijft in Rome voor de vastentijd, zult u Rome vindt een rustigere, meer reflectieve plaats. Station kerken verspreid door de stad zijn geselecteerd door het Vaticaan samenkomen massa’s te hosten op elke dag van de vasten vanaf 07:00. Hoewel er geen processies van kerk naar kerk, elke kerk heeft zijn eigen dag gedurende de gehele periode. Tijdens de Goede Week, worden de mooiste kerken in Rome geselecteerd voor de eredienst, met inbegrip van de Basilica di Santa Sabina, waar de paus viert Aswoensdag.

Valentijnsdag (14 februari)

Valentijnsdag is de feestdag van Sint Valentijn (Festa di San Valentino of La Festa degli Innamorati) in Italië. San Valentino was een Romeinse priester die in de 3e eeuw in Rome leefde; hij een vroegchristelijke die christelijke koppels in het geheim getrouwd en gemarteld werd op 14 februari 269. Vandaag was, modern Romeinen vieren door het geven elkaar bloemen, chocolade, en kaarten. Veel restaurants bieden specials met romantische diners bij kaarslicht.

Musea en andere entertainment evenementen rond de stad hebben vaak twee-voor-één invoerprijzen, en de wereld-beroemde chocolatier Perugina maakt een Valentijnsdag editie van hun fantastische Baci chocolade, die zie je overal te koop. Lovers eens bevestigd hangsloten naar Rome Ponte Milvio en gooide de sleutel om hun liefde te vereeuwigen. Helaas, werd het de gewoonte te populair en het stadsbestuur werd gedwongen om duizenden van de hangsloten af ​​te snijden en het verbod op de praktijk. Andere liefhebbers herinneren Audrey Hepburn en Gregory Peck in de 1953 film Roman Holiday door een bezoek aan de film locaties in Rome zoals de Spaanse Trappen, de Trevi-fontein, en de Mond van de Waarheid (Bocca della Verita).

Winter Sales (Saldi)

Winkels in Rome en de rest van Italië houden enorme verkoop of  Saldi , twee keer per jaar, in de winter en de zomer. Sales winter start in januari en duren tot begin maart, of tot de winter merchandise is uitverkocht. Dit is een kans om opscheppen enorme koopjes, met name op mode en accessoires. Koopjesjagers zullen meer betaalbare winkels langs alle van de Via del Corso, mid-tot high-end winkels aan de Via Cola di Rienzo in de buurt van het Vaticaan, en super-high-end designer winkels rond de Via Veneto en de Spaanse Trappen te vinden.

Maar ongeacht hoe chic de winkel, iedereen rondhangt de “saldi” teken in januari, en kunt u prachtige prijzen te vinden als handelaren om ruimte te maken voor de lente releases.