Rome maart: Evenementen en Festivals

Posted on

 Rome maart: Evenementen en Festivals

Maart is een goed moment om Rome te bezoeken. Het weer is over het algemeen koel en mild en je kunt vinden van goede vliegticket en hotel deals. De stad zal druk rechts rond Pasen (op jaar wanneer Pasen valt maart), maar in het algemeen, zijn er minder bezoekers in maart. Er zijn ook enkele leuke, interessante en “alleen in Rome” evenementen en festivals die plaatsvinden in Rome in maart tot hier zijn enkele van de meest populaire.

Carnivale

Afhankelijk van of Pasen valt in maart of april, kan de pre-Lenten festival van Carnivale plaatsvinden in begin maart. De festiviteiten piek in het weekend voor de laatste dag van Carnivale, dat is Vette Dinsdag of Vastenavond. Er zijn parades en hippische shows op de Piazza del Popolo, en je zult zien van Rome trottoirs bedekt met papier confetti gegooid door groepen van schoolkinderen. Meer onstuimige jongeren kunnen aangaan in de straat gevechten met behulp van rauwe eieren en bloem – dus zorg ervoor dat uit de buurt van de lijn van het vuur te sturen!

Internationale Vrouwendag (Festa della Donna)

8 maart is het Internationale Vrouwendag de hele wereld, of Festa della Donna in Italië. Mannen brengen de vrouwen in hun leven trossen van geurende gele mimosa bloemen en groepen vrouwen meestal uit eten gaan samen. Als je in Rome op deze dag en je hebt een bepaald restaurant in het achterhoofd, is het een goed idee om een ​​reservering te maken van tevoren. Musea en monumenten bieden soms gratis of tegen verlaagde prijs, de toegang tot vrouwen op 8 maart.

Festa van Santa Francesca Romana – Blessing of the Cars

Op 9 maart, Romeinen rijden naar Piazzale del Colosseo in de buurt van de kerk van Santa Francesca Romana, waar ze hun auto’s hebben gezegend. Francesca was een heilige die in de 14e eeuw leefde. Ze is de patroonheilige van de automobilisten omdat, zoals de legende gaat, zou een engel de weg voor Francesca licht als ze liep, om haar te beschermen.

Herdenking van de dood van Julius Caesar

Op 15 maart, ook wel bekend als de Ides van maart, de dag dat Julius Caesar werd vermoord, wordt zijn dood herdacht in de buurt van zijn standbeeld in het Forum Romanum. Mensen vertrekken ook bloemen bij de Tempel van Caesar in het Forum.

St. Patrick’s Day in Rome

Ja, Saint Patrick’s Day in Italië is een ding. Hoewel niet op grote schaal gevierd in de stad, Rome heeft een eerlijke aantal Ierse expats en Ierse bars waar u Ierse muziek en eten vinden. De  Scholars Lounge Irish Pub  is er live muziek met Guinness en typisch Ierse gerechten op 16 maart en 17. De twee  Druids Ierse pubs  hebben live Ierse muziek en beloven een Saint Patrick’s Day partij. Finnegan’s Irish Pub  zegt dat het enige Ierse eigendom pub van Rome.

Palmzondag

Als u een bezoek aan Rome in maart en gebeuren er tijdens Pasen zijn, je bent in voor een van de meest unieke Romeinse ervaringen een toerist kan ervaren. Heilige Week, de dagen in de aanloop naar Goede Vrijdag en Paaszondag, is een van de drukste en meest levendige tijden van het jaar naar Rome en Vaticaanstad, en met goede reden te bezoeken.

Pasen Week begint op Palmzondag met een speciale mis gezegd door de paus op het Sint Peter’s. De zegen van de Palms, de processie, en de massa worden gehouden in de ochtend, meestal vanaf 9:30. Het is gratis bij te wonen, maar is erg druk, dus plan om vroeg te komen.

Goede Vrijdag

Op Goede Vrijdag is er een pauselijke mis in 17:00 in Saint Peter’s Basilica. In de avond het ritueel van de staties van de kruisweg, of de  Via Crucis , speelt zich af in de buurt van Rome Colosseum, meestal vanaf 21:15. De stations van de Via Crucis werden in het Colosseum geplaatst in 1744 door paus Benedictus XIV en de bronzen kruis in het Colosseum werd opgericht in 2000, het jubileumjaar.

Op Goede Vrijdag, een groot kruis met brandende fakkels verlicht de hemel als de stations van het kruis zijn beschreven in verschillende talen. Aan het einde, de paus geeft een zegen. Dit is een zeer ontroerende en populaire processie. Als je gaat, verwachten grote drukte en zich bewust zijn van de mogelijkheid van zakkenrollers, zoals u zou doen in een zeer drukke toeristische plaats.

Paaszondag

Pasen, of Pasqua , is de tweede alleen voor Kerstmis als de belangrijkste religieuze vakantie in het Vaticaan en in heel Italië. De paus zegt Paaszondag heilige mis op het Sint Peter’s, meestal vanaf 10:15. Dit is een andere populaire en zeer drukke evenement. De toegang is gratis, maar tickets zijn vereist en moet worden aangevraagd via de pauselijke publiek Website .

‘S middags de paus geeft het bericht en zegen van Pasen in de centrale loggia van de Sint Peter’s.

Rome Marathon

De jaarlijkse  Maratona di Roma vindt plaats in eind maart of begin april. Het is een kans voor hardlopers te nemen in de bezienswaardigheden van Rome op een 26,2-mijl koers die slingert zich langs alle van de belangrijkste monumenten van de stad. Zoals vele straten naar beneden om het verkeer gesloten zijn tijdens de marathon, bezoekers een pauze van het verkeer en de kans aan te moedigen lopers krijgt ook.

La Festa di San Giuseppe (Father’s Day)

La Festa di San Giuseppe (Saint Joseph, Mary’s echtgenoot) 19 maart, is ook bekend als Vaderdag in Italië. De dag, die wordt gebruikt om een ​​nationale feestdag is, wordt traditioneel gevierd met vreugdevuren en soms optochten met scènes uit het leven van Sint-Jozef. Kinderen geschenken te geven aan hun vaders op San Giuseppe Day en zeppole, gefrituurde neerlegt ballen vergelijkbaar met donuts, worden traditioneel gegeten.

Zomertijd

Hoewel het niet een festival of evenement, is het belangrijk om te weten dat de laatste zondag van maart (of de zaterdagavond ervoor) markeert het begin van de zomertijd in Europa. Klokken zijn ingeschakeld een uur terug. Merk op dat deze datum is later dan de tijd verandering in de VS en andere delen van de wereld, dus hou dat in gedachten wanneer je vrienden en geliefden belt terug naar huis of uw vluchten plannen.