Rome Palatine Hill: The Complete Guide

Posted on

 Rome Palatine Hill: The Complete Guide
Rome Palatijn is één van de beroemde “Seven Hills of Rome” -de heuvels in de buurt van de rivier de Tiber, waar verschillende oude nederzettingen eenmaal ontwikkeld en geleidelijk hun krachten gebundeld om de stad te vormen. The Palatine, een van de heuvels die het dichtst bij de rivier, wordt traditioneel beschouwd als de oprichting plaats van Rome. De legende wil dat het hier in 753 voor Christus dat Romulus, nadat zijn broer, Remus doden, bouwde een verdedigingsmuur, het opzetten van een systeem van de overheid en begon de nederzetting die zou uitgroeien tot de grootste kracht van de oude westerse wereld geworden.

Natuurlijk, noemde hij de stad naar zichzelf.

De Palatijn is een onderdeel van de belangrijkste archeologische gebied van het oude Rome en grenst aan het Colosseum en het Forum Romanum. Toch zijn er veel bezoekers naar Rome te zien alleen het Colosseum en het Forum en sla de Palatijn. Ze missen. De Palatijn is vol fascinerende archeologische opgravingen, en de toelating tot de heuvel is opgenomen in de gecombineerde Forum / Colosseum ticket. Het is altijd veel minder bezocht dan die andere twee sites, dus kan een leuke onderbreking van de drukte aan te bieden.

Hier zijn enkele van de belangrijkste sites op de Palatijn, plus informatie over hoe om te bezoeken.

Hoe kom je aan de Palatijn

De Palatijn is te bereiken vanaf het Forum Romanum, per richting linksaf na de boog van Titus als je eenmaal al het Forum van het Colosseum kant hebt ingevoerd. Als u het Forum van de Via di Fori Imperiali hebt bezocht, zie je de Palatijn dreigende grote over de Forum, voorbij het huis van de Vestaalse maagden. U kunt nemen in de bezienswaardigheden van het forum als je hoofd in de richting van de Palatine-kun je niet echt verdwalen op de weg.

Onze favoriete plek om de Palatijn in te voeren is van de Via di San Gregorio, gelegen net ten zuiden (achter) het Colosseum. Het voordeel van hier invoeren is dat er minder stappen te beklimmen, en, als u uw ticket heeft gekocht bij de Palatine, Colosseum en het Forum, dan kun je deze hier kopen. Er is bijna nooit een lijn, en je hoeft niet te wachten in de zeer lange rij bij het ticket wachtrij Colosseum.

Als je met het openbaar vervoer, de dichtstbijzijnde metrohalte is Colosseo (Colosseum) op de B-Line. De 75 bus rijdt van het station Termini en stopt in de buurt van de Via di San Gregorio ingang. Tot slot, trams 3 en 8 stop aan de oostkant van het Colosseum, een korte wandeling naar de Palatijn ingang.

Hoogtepunten van de Palatijn

Net als veel andere archeologische sites in Rome, de Palatijn was de plaats van constant menselijke activiteit en ontwikkeling gedurende vele eeuwen. Als gevolg hiervan, puin lag een op de top van de andere, en het is vaak moeilijk om een ​​item te vertellen van een ander. Ook, net als veel sites in Rome, een gebrek aan beschrijvende bewegwijzering maakt het moeilijk om te weten wat je zoekt. Als u zeer geïnteresseerd in de Romeinse archeologie, het is de moeite waard om een ​​gids te kopen, of op zijn minst een goede kaart, dat biedt meer informatie op de site.

Anders kun je gewoon wandelen de heuvel op uw gemak, genieten van de groene ruimte en waarderen de uitgestrektheid van de gebouwen daar.

Al slenterend, op zoek naar deze belangrijkste sites op de Palatijn:

 • Imperial Palaces:  Dit uitgestrekte complex omvat de Domus Flavia en het Domus Augustana en was het huis van de Romeinse keizers uit de tijd van Augustus tot de val van de Westerse Rijk in de 5e eeuw na Christus en werd uitgebreid en over het jaar, s en wat gerenoveerd vandaag blijft zijn fragmenten van vijf eeuwen of meer van de bouw. Hoogtepunten zijn onder meer het stadion, die kunnen zijn gebruikt voor paardenrennen of op de eigen tuin van keizer Domitianus en de 3e eeuw Thermen van Septimius Severus, gebouwd tijdens een van de laatste grote uitbreidingen van het Paleis.
 • Zicht op Circus Maximus:  Van het Paleis gebied, kunt u dwalen naar de rand van de Palatijn en kijk naar beneden over de Circus Maximus, de immense parcours onder de Palatijn. Je zal nemen in hetzelfde oordeel van de Romeinse keizers genoten, ze keken wagenrennen en andere bril van deze baars hoog boven de strijd.
 • The Palatine Museum:  Dit kleine museum bevat grote sculpturen, de meeste van hen in fragmenten, gevonden tijdens opgravingen op de Palatijn. Het is vrij in te voeren, de moeite waard voor een korte stop, en er zijn toiletten hier ook.
 • Huizen van Augustus en Livia:  keizer Augustus en zijn vrouw Livia had side-by-side huizen op de Palatijn. Beide werden uitgebreid versierd met fresco’s en mozaïeken, waarvan vele blijven. Bij het Huis van Augustus, kunt u zelfs een eigen studie van de keizer, waar hij schreef zijn autobiografie, de daden van de Goddelijke Augustus,  in 14 AD Bescheiden vent. U kunt een bezoek beide huizen op een combiticket, maar je moet van tevoren reserveren, en de sites te sluiten regelmatig voor conservering en reparaties. Voor meer informatie, bezoek de COOP Culture website .
 • De Romulan Huts:  In de buurt van de huizen van Augustus en Livia, dan heb je een teken wijst naar het zien Casa Romuli . Maak de omweg naar de andere kant van de Palatijn het dichtst bij de rivier, en u kunt zien wat er over is van wat archeologen geloven waar de eerste tekenen van menselijke bewoning op de Palatijn. Zodra eenvoudige waggelen en bekladt hutten bedekt met rieten daken, wat er nu nog zijn na de gaten en stichtingen in de tufsteen bed te snijden. De groep van de woningen is genaamd “The House of Romulus” -hoewel er is geen hard bewijs dat Romulus hier ooit heeft geleefd. Toch, zij vertegenwoordigen een belangrijk stuk van de vroegste ontwikkeling van Rome. Vanuit dit gezichtspunt, dan heb je ook een mooi uitzicht op de koepel van de Sint Peter’s Basilica in de verte.
 • Cryptoporticus:  Deze 130 meter lange overdekte passage werd gebouwd voor de keizers om te reizen van de ene paleis naar het andere in relatieve beslotenheid en veilige tegen weer en would-be moordenaars. De gang bevat een aantal fragmenten van gewelfde plafonds met reliëf (Dit gebeurde niet voor de despotische Caligula, die naar verluidt in deze corridor werd vermoord in 41 AD werken), en, op een warme, zonnige dag in Rome, is er geen koeler plek om te zijn.
 • Tuinen Farnese:  Gebouwd door kardinaal Alessandro Farnese in de jaren 1500, de Tuinen Farnese was de eerste private botanische tuin in Europa. Tot ontzetting van de moderne archeologen, de tuin bestrijkt een groot deel van wat het paleis van Tiberius was en nemen een aantal van de ruïnes. Hoewel het niets in zijn oude glorie, de tuin is nog steeds een mooie plek om rond te lopen, en er zijn tal van schaduwrijke, grasvelden waar u kunt uitrusten en afkoelen. Zorg ervoor dat u eend in de Nymphaeum, een kunstmatige grot gebouwd om eerder Romeinse bouwwerken te roepen. Ook bij de Tuinen Farnese, zijn er verschillende terrassen met uitzicht op het Forum Romanum, het Capitool en daarbuiten. Deze uitkijkpunten bieden een aantal van de meest iconische uitzichten in Rome en zijn niet te missen.

Het plannen van uw bezoek aan de Palatijn

Toelating tot de Palatijn is opgenomen in een gecombineerde ticket naar het Colosseum en het Forum Romanum. Omdat je zeer waarschijnlijk willen deze sites op uw reis naar Rome te bezoeken, raden wij zie je de Palatijn ook. U kunt kaartjes kopen op voorhand van de officiële COOP Cultuur website  of door middel van verschillende externe leveranciers. Tickets zijn € 12 voor volwassenen en gratis voor kinderen onder de 18 jaar. COOP Cultuur rekent € 2 per ticket vergoeding voor online aankopen. Vergeet niet, als je geen tickets op voorhand, kunt u naar de Palatijn ingang aan de Via di San Gregorio en kaartjes kopen met weinig tot geen wachttijden.

Een paar andere tips voor uw bezoek:

 • Dragen goede wandelschoenen.  De grond onder de voeten loopt van verpakte onverharde wegen naar trottoirs cement ongelijke stoeptegels en wegen in de Romeinse tijd. Er zijn ook een trap op verschillende plaatsen. U dient zich in redelijk goede vorm om te wandelen en te dragen stevige, comfortabele wandelschoenen.
 • Breng een fles water. Vooral als u een bezoek in de zomer, zult u loopt onder de hete zon, vaak in gebieden zonder schaduw, dus neem een hervulbare fles water. Er zijn een paar water fonteinen op de Palatijn, waar u uw fles kan vullen, maar er is geen flessen water te koop op de heuvel.
 • Breng een snack of picknick, maar wees discreet. Vooral in de buurt van de Tuinen Farnese, er zijn bankjes en een paar gebieden waar u kunt plop op het gras en eet een broodje je mee hebt gebracht. Echter, niet breng een deken en picknickmand en uitzoeken op loungen voor een paar uur. Picknicken per se is niet toegestaan op de Palatijn, echter, niemand zal u verjagen als je stopt voor een paar minuten voor een snelle hap. Merk op dat er geen eten en drinken verkopen op de Palatijn, dus als je niet beschikt over een snack te brengen, tijd uw bezoek voor vóór of na de lunch.
 • Probeer niet om alle drie de locaties te zien in één dag.  De gecombineerde archeologische gebied van de Palatijn, het Forum Romanum en het Colosseum is uitgestrekte, druk en overweldigend. Probeer niet op te nemen in alle drie de sites in een dag-je zult wind up uitgeput en uiteindelijk zal niet waarderen wat je ziet. Uw ticket is goed voor 24 uur vanaf het moment dat u de eerste attractie te voeren. Dus, als je het Forum en de Palatijn de eerste dag te bezoeken en ingevoerd, bijvoorbeeld, om 10 uur, kunt u het Colosseum zien de volgende dag, zolang u invoeren door 10 uur Wij raden u uw bezoek verdeeld over twee dagen.