Rome Shopping Guide: Van Fashions te Flea Markets

Posted on

 Rome Shopping Guide: Van Fashions te Flea Markets
Winkelen in Rome is fantastisch, het maakt niet uit of u op zoek bent naar haute couture, antiek, of een koopje. Hier volgen een paar ideeën over waar te winkelen in de hoofdstad van Italië.

Winkelen voor High Fashion

Enkele van de grootste namen in de Italiaanse mode-Fendi, Valentino, Bulgari-hagel van Rome en u zult hun flagship stores, evenals boetieks door Prada, Armani, Versace, Ferragamo, Cavalli, Gucci, en vele anderen langs de rooster van straten in de buurt van de Spaanse Trappen.

Via Condotti is de belangrijkste drag van Rome voor haute couture en “ambitieuze” window shopping, hoewel je ook high fashion wenkende van de boetieks aan de Via Borgognona, Via Frattina, Via Sistina, en de Via Bocca de Leone vinden.

Winkelketens en Mainstream Shopping

Als u wilt winkelen waar regelmatig Romeinen winkel, er zijn verschillende goede plekken om te gaan.

Via del Corso, en de straten die vanuit het, is de meest voor de hand liggende winkelgebied. De mijl lange straat die loopt van de Piazza Venezia naar het Piazza del Popolo heeft allerlei winkels, waaronder de Ferrari flagship store, een groot aantal schoenenwinkels, populaire modemerken als Diesel en Benetton, en warenhuizen (Rinascente, COIN).

Een ander gebied populair bij de Romeinen is de Via Cola di Rienzo in de wijk Prati. Deze lange straat ten noorden van het Vaticaan heeft een soortgelijk assortiment van winkels met die op de Via del Corso, maar heeft veel minder toeristen verdringen de trottoirs.

Vlooienmarkten en Antiek

Er zijn verschillende goede outdoor markten, rommelmarkten, en plaatsen om antiek te kopen in Rome. Porta Portese, die actief is op zondag van 07:00 tot 13:00, is de belangrijkste rommelmarkt in Rome en is een van de grootste rommelmarkten in Europa.

Bij Porta Portese, dan heb je alles, van antieke huishoudelijke artikelen aan tweedehands kleding en muziek naar originele kunst, sieraden, posters, meubilair, enz Porta Portese is gelegen aan de zuidkant van de wijk Trastevere.

Nog een rommelmarkt te proberen is de een op de Via Sannio ligt op slechts een paar straten ten zuiden van de basiliek van San Giovanni in Laterano. Deze markt verkoopt voornamelijk kleding en accessoires, met inbegrip van designer knock-offs. Zij is actief in de ochtend van maandag tot zaterdag.

Tip: Het is technisch illegaal om te kopen en te verkopen nagemaakte producten, waaronder designer knock-offs. In feite zou de aankoop van knock-off waren betekenen hoge boetes voor zowel de verkoper en koper.

Terwijl je veel goede antiek in vlooienmarkten Rome kunt vinden, zijn er verschillende straten en wijken die bekend staan ​​om hun antiek verkopers. Via del Babuino, in de buurt van de haute couture winkels rond de Spaanse Trappen, staat bekend om zijn antiek, in het bijzonder antiek meubilair en schilderijen.

Een ongelooflijk pittoreske straat waarop uw antieke boodschappen te doen is de Via Giulia, een straat die net ten westen van Campo de’ Fiori bijna parallel aan de Tiber loopt. U vindt er ook een handvol antiquairs op de wirwar van straten aan de bocht van de Tiber tussen de Via Giulia en de Via del Governo Vecchio.

Een van de makkelijkste manieren om dit antieke wijk te benaderen is door te beginnen in Castel Sant’Angelo en wandelen naar het zuiden op de mooie Ponte Sant’Angelo (Angels’ Bridge).