Rome’s beroemde Trevi-fontein een bezoek aan

Posted on

Rome's beroemde Trevi-fontein een bezoek aan
De Trevifontein of Fontana di Trevi bovenaan de lijst van de meest gevierde fonteinen in Rome, zo niet de wereld. Een iconisch symbool van de stad, het is een top gratis attractie (met uitzondering van de munt die u zou willen gooien in), tekenen naar schatting 1.200 mensen naar de site elk uur.

Ligt in het historische centrum van Rome, de fontein zit op een klein plein in de buurt van de snijpunten van de Via della Stamperia, Via di S. Vincenzo, en de Via del Lavatore. De dichtstbijzijnde metrohalte is Barberini , maar als je wilt naar de Spaanse Trappen te zien, kan je zeker uitstappen bij de Spagna metrohalte en lopen van het Piazza di Spagna naar de fontein in ongeveer 10 minuten.

Geschiedenis van de Trevi-fontein

Gezien het enorme aantal oude structuren in Rome, de Trevifontein is relatief modern in vergelijking. In 1732 paus Clemens XII hield een wedstrijd om een ​​geschikte architect naar de nieuwe terminal fontein voor de Acqua Vergine vak apart: een aquaduct die waren pompen zoet water in Rome sinds 19 voor Christus.

Hoewel Florentijnse kunstenaar Alessandro Galilei won de wedstrijd, werd de opdracht gegund aan lokale architect Nicola Salvi, die onmiddellijk begonnen met de bouw van de enorme barokke fontein. Onder invloed van een Bernini ontwerp dat nooit werd uitgevoerd, werk Salvi’s introduceert een serie van interpretatieve elementen, waaronder massieve zuilen en pilasters, trapsgewijze wateren in een zwembad aan de basis, en een krachtig beeld van Oceanus en zijn schelpvormige wagen getrokken door zeepaardjes en getemd door tritons. Een zolder met balustrade en allegorische figuren zweeft boven een triomfboog, die overvloed, vruchtbaarheid, rijkdom en faciliteiten.

De Trevi-fontein werd uiteindelijk voltooid 1762 door een andere architect, Giovanni Pannini, na de dood van Salvi in ​​1751. Een 17-maand restauratie gefinancierd door modehuis Fendi werd in het najaar van 2015 afgerond, waardoor de fontein terug naar zijn glanzend witte pracht.

Wat te doen bij Trevifontein

Van dag tot na middernacht, duizenden toeristen verdringen rond brede bekken van de Trevi om een ​​glimp van deze fantastische marmeren creatie van meermannen, zeepaardjes, en tumbling zwembaden te vangen, voorgezeten over door Oceanus, de goddelijke personificatie van de zee.

Hier zijn een aantal dingen te doen tijdens het bezoek aan de Trevifontein.

Gooi een muntje in deze fontein. Toeristen bezoeken vaak de Trevi-fontein om deel te nemen aan een ritueel toss. Er wordt gezegd dat als je een muntje gooien in de Trevi-fontein, uw terugkeer naar de Eeuwige Stad is verzekerd. Een tweede munt gelanceerd belooft je liefde te vinden. Een derde wordt verondersteld om het huwelijk te garanderen.

Om dit te doen de munt juist gooien (en dit blijkbaar belangrijk om voor uw geluk te houden), het gezicht uit de buurt van de fontein, houdt de munt in je rechterhand en gooi het over je linker schouder.

Laat u verrassen door deze 18e-eeuwse barokke meesterwerk. Gebeeldhouwd tegen de achtergrond van het Palazzo Poli, deze ontzagwekkende travertijn fontein staat zo’n 85 voet hoog en ongeveer 160 voet breed, morsen bijna 2.900.000 kubieke voet water per dag. Het is geschat dat ongeveer 3.000 euro van de munten uit de fontein worden gewonnen elke dag en gedoneerd aan een goed doel.

Het is gemakkelijk om afgeleid door de drukte en foto ops – maar een paar minuten duren om de details en de omvang van deze monumentale sculpturale fontein bewonderen.

Recall beroemde filmscènes gefilmd bij de fontein. Cinema is zeer goed naar de Trevifontein de jaren heen. Het dienen als decor voor dergelijke klassieke films als Federico Fellini’s La Dolce Vita, Jean Negulesco’s Drie Munten in een fontein , William Wyler Roman Holiday , en zelfs de Julia Roberts hit Eat, Pray, Love , heeft de Fontana di Trevi de dingen die worden Italiaans dromen van gemaakt zijn. Je kunt niet gaan waden in de fontein karakter Anita Ekberg’s heeft in La Dolce Vita (in feite, alsjeblieft niet!), Maar het is nog steeds leuk om de iconische filmische momenten gefilmd hier herbeleven.

Beste tijd om te bezoeken

Natuurlijk, de beste tijd om te bezoeken Trevifontein is wanneer het grote publiek zijn op hun lichtste. Dit betekent dat de middag en de late namiddag te vermijden wanneer het gebied rond de fontein is krap en overbelast Als je er bij schemering kan krijgen, zult u merken dat de avond gloed en de dramatische gevolgen van de verlichting zorgen voor een hemelse en romantische sfeer. Vroeg in de ochtend is ook een geweldige tijd om daar te zijn, omdat het plein is rustig en sereen.

Hoe daar te komen

Locatie: Piazza di Trevi, 00187 Roma

Van het Piazza di Spagna: Hoofd zuidoosten naar de Via di Propaganda en verder op de Via di Sant’Andrea delle Fratte. Sla linksaf op Largo del Nazareno en rechtsaf naar de Via della Panetteria. Op Via della Stamperia rechtsaf en komen op Piazza di Trevi.

Vanaf treinstation Termini: Neem de metro A (rode lijn) naar Barberini station en loop 8 minuten naar Piazza di Trevi.

Visitor’s Tips:

Hou er rekening mee dat het strikt verboden om te zwemmen, bungelen je voeten in het water, eten, of zitten op een deel van het monument. Overtreders zullen overal een boete van € 450 om te zwemmen, en € 240 om op te zitten, klimmen, of picknicken op de fontein.

Toen drukte zijn op hun zwaarste (en overal, echt), houden een oog uit voor zakkenrollers en kruimeldieven – de Trevifontein is Tourist Central.

Attracties in de buurt

Spaanse trappen. Een favoriete plek om een lading opstijgen, Scalinata di Spagna is een schuin trap met 138 treden, afgedekt door Trinità dei Monti kerk. De trap kijken uit op de speelse Fontana della Barcaccia (fontein van de lelijke boot), ontworpen door Pietro Bernini, de vader van Gian Lorenzo Bernini.

Piazza Navona . De thuisbasis van drie indrukwekkende fonteinen, met name Bernini’s Fontein van de Vier Rivieren, deze openbare plein bruist met mensen dag en nacht.

Het Pantheon . Goed bewaard gebleven en prachtig, deze voormalige heidense tempel, gebouwd in de 1e eeuw na Christus, is nu een christelijke kerk. Een technisch hoogstandje, het beschikt over de grootste niet versterkte cement koepel in de wereld.