Royal Aratului Ceremonia – religioase Royal Ritual în Bangkok, Tailanda

Posted on

Regele începe anul de sezon Rice-plantare cu o ceremonie antică

Royal Aratului Ceremonia - religioase Royal Ritual în Bangkok, Tailanda
Royal Aratului Ceremonia datează de peste șapte sute de ani, cu o scurtă întrerupere în secolul al 19 – lea. Prezenta Regele reînviat în 1960, continuând o tradiție îndelungată regală de a asigura succesul sezonului de plantare de orez noul anului.

E mai mult decât o ceremonie religioasă – acest ritual este un eveniment sponsorizat de stat care implică funcționari publici suspus. Secretarul permanent al Ministerului Agriculturii și Cooperativelor preia funcția de Domnul secerișului; patru funcționari unice de sex feminin ministerului, sunt numiți celeste Maidens să-l ajute. (Pentru ultimii ani, Prințul Vajiralongkorn a preluat conducerea în cadrul ceremoniei.)

Cu o jumătate de oameni din Thailanda încă dependente de agricultura pentru a trai, ceremonia Royal Aratului este un eveniment anual important pe care îl onorează legătura dintre regele, guvernul, iar fermierii care susțin țara.

Ritualuri Ceremoniei Regale Aratului

În forma sa actuală, ceremonia este compusă din două ritualuri distincte:

Ceremonia de Cultivand sau Phraraj Pithi Peuj Mongkol . Aici, Domnul secerișului binecuvintează orez nedecorticat, semințe, și elementele ceremoniale care urmează să fie utilizate pentru Ceremonia Aratului a doua zi.

Regele supraveghează această ceremonie, de supraveghere, de asemenea, binecuvântarea Domnului de recoltare și cele patru Fecioarele celeste. El dă, de asemenea, un inel de ceremonial și sabie la Domnul secerișului să folosească în ceremoniile de a doua zi.

Această ceremonie este realizată în Templul lui Buddha de Smarald, în cadrul complexului Grand Palace. (Pentru o privire mai completă la complexul Grand Palace, explorați turul nostru Walking Grand Palace).

Ceremoniei Aratului sau Phraraj Pithi Jarod Phranangkal Raek Na Kwan . A avut loc a doua zi după ceremonia Cultivand, ceremonia Aratului are loc la Sanam Luang, un teren în apropiere de Grand Palace.

Rolul Domnul secerișului

Domnul Secerișului îndeplinește mai multe ritualuri care ar trebui să prevadă condițiile în sezonul de orez să vină. În primul rând, el alege unul dintre cele trei articole de îmbrăcăminte pânză – cel mai lung prezice ploaie puțin pentru sezonul viitor, cel mediu prezice precipitații medii, iar cel mai scurt unul prezice o mulțime de ploaie.

După aceea, Domnul Secerișului inițiază aratul pământului, însoțită de tauri sacru, toboșari, purtători umbrelă și Maidens Cerești purtând coșuri pline cu semințe de orez. După tauri au arat pământul, animalele sunt prezentate cu o gamă de șapte produse alimentare – alegerile lor vor anticipa ce culturile vor fi din belșug pentru sezonul de a veni.

La finalul ceremoniei, Domnul recolta va împrăștia semințe de orez peste brazdele. Oaspeții vor încerca să adune o parte din boabe de orez împrăștiate ca aducător de noroc pe pentru propriile lor recolte înapoi acasă.

Vizionarea Ceremoniei Regale Aratului

Următoarea Royal Aratului Ceremonia va avea loc în data de 9 martie, la Sanam Luang, mare câmp deschis și parada teren lângă Palatul Regal (citit despre atracțiile de top din Bangkok). Ceremonia este deschis publicului, dar se cere tinuta respectuos – aceasta este o ceremonie religioasă, la urma urmei. (Citiți despre dos și nu este de eticheta în Thailanda.)

Turiștii care doresc să vadă ceremonia poate contacta Autoritatea de Turism a Thailandei
, la numărul de telefon +66 (0) 2250 5500, sau prin e – mail la info@tat.or.th .