Skip to main content

Royal Ascot – Het sociale evenement van het jaar op Ascot Racecourse

Royal Ascot - A Very Special Day at the Races

Als je ooit hebt afgevraagd waarom ze een eerste klas race noemen de sport van koningen , komt een dag in het Royal Ascot in juni alles duidelijk te maken.

De 5-daagse wedstrijd te ontmoeten, bij Ascot Racecourse in Berkshire – net op de weg van de Queen’s weekend graaft, Windsor Castle – trekt de mooiste en goed verzorgd paarden in de wereld. Ze komen om te concurreren voor de rijkste beurzen in Groot-Brittannië – in 2015 het prijzengeld werd geschat op £ 5,5 miljoen – en hun eigenaren behoren tot de rijkste en meest gevierde mensen in de wereld, met inbegrip van sultans en sjeiks, film moguls, captains of industry en het grootste deel van de gekroonde hoofden van Europa.

Maar Royal Ascot is veel meer dan een belangrijke gebeurtenis in de internationale wedstrijdkalender. Het is een van de belangrijkste maatschappelijke gebeurtenissen van Engeland zeer sociaal lente en de zomer sportieve seizoen (dat ook de Wimbledon tennis kampioenschappen en de Henley Royal Regatta). En, natuurlijk, als je ooit hebt gehoord van Ascot helemaal niet, u waarschijnlijk al weet dat het is beroemd om zijn mode, met name de extravagante en soms schandalig Ascot hoeden.

Gelukkig is het voor de rest van ons die niet de eigenaar van multi-miljoen dollar hengsten en hebben geen kronen op ons hoofd gehad in de recente geschiedenis, Royal Ascot is ook een zeer democratisch aangelegenheid. Iedereen die de prijs van een ticket kan verhogen – zo weinig als £ 27 voor wat bekend staat als de Silver Ring (meer over prijzen en track gebieden later) – en wie kan trekken samen een outfit die past bij de dress code is welkom. Hoewel de renbaan zit op land dat behoort tot de Crown Estate, wordt het altijd beschermd als een openbare voorziening door een handeling van het Parlement die teruggaat tot 1813.

Waarom Royal Ascot?

royal aansluitingen van het evenement zijn zowel de historische en hedendaagse. Ze hebben racen op Ascot al meer dan driehonderd jaar. De cursus werd opgericht door Koningin Anne in 1711, omdat ze genoten van een beetje wedden op de paarden en wilde dat de afleiding in de buurt van Windsor, haar favoriete paleis.

De royals hebben interesse in paarden en paardenraces sindsdien onderhouden en de huidige Queen Elizabeth is geen uitzondering. Paarden uit haar stal regelmatig concurreren en in 2013, haar paard, Estimate, won de Gold Cup – het middelpunt race van Ladies Day. De komst van de koninklijke partij, in hun open rijtuigen, aan het begin van elke dag van Royal Ascot is een van de hoogtepunten voor de toeschouwers.

Ladies Day in het Royal Ascot

De grote race van Royal Ascot is de Gold Cup, een vlakke race voor vier-jarigen dat is uitgevoerd voor meer dan 200 jaar. Het draaien op Ladies Day, de donderdag van de ontmoeten, wanneer mode en opsmuk bijna overschaduwen de grote race.

Als je toevallig bij Waterloo Station die dag, dan heb je de plek vol met vrouwen in de extravagante hoeden en kleurrijke jurken te zien. Je zou ook mannen in de ochtend jassen en hoge hoeden. Ontwerpers, beroemdheden en gewone ras gangers concurreren om elkaar te overtreffen.

In 2012, werd mode zo schandalig dat een dress code werd opgelegd voor de gasten in de Royal Enclosure en de tribune. Het opgegeven minimale bloot vlees, bescheiden rok lengtes en passende hoeden. Mannen in de Royal Enclosure nodig waren om de banden en ‘s ochtends ook pakken of pakken dragen met vesten nodig waren. Nu, als je het bezoek de officiële website van Royal Ascot (dat is zeer onderhoudend door de manier), zult u mode video’s en een vondst downloadbare Royal Ascot stijlgids .

Als u zou willen gaan

Tickets beschikbaar komen via de Ascot website in januari en de populaire dagen (Ladies Day donderdag evenals zaterdag en zondag van het evenement) zijn zeer snel uitverkocht. Het is meestal mogelijk, zij het in Silver Ring tickets ten minste tot het einde van mei. Dit zijn de categorieën van tickets voor Royal Ascot:

  • The Royal Enclosure – Entree is slechts door uitnodiging en aanvragers moeten worden gesponsord door iemand die de Royal Enclosure heeft gevolgd gedurende ten minste vier jaar. Deze behuizing heeft de strengste dresscode en mannen dragen meestal hoge hoeden of formele nationale jurk.
  • The Queen Anne Enclosure (voorheen de Grandstand) – Iedereen kan tickets voor het Ascot state-of-the-art tribune (herbouwd aan een prijs van £ 200 miljoen tussen 2004 en 2006) te kopen. De dresscode is een beetje meer ontspannen, maar nog steeds relatief formeel. Grandstand tickets in 2016 kost £ 75 tot £ 85, afhankelijk van de dag.
  • The Windsor Enclosure (Voorheen the Silver Ring) – Dit is een buitenruimte over de baan van de tribune. Het biedt het beste uitzicht van de dramatische tribune Ascot’s. Er is geen dress code, maar mensen meestal kleden voor de gelegenheid. Tickets in 2016 varieerde van £ 34 tot £ 43. Picknicks, dekens en klapstoelen zijn toegestaan, maar het zou niet Royal Ascot zonder een paar regels en er zijn ook regels die gelden voor picknicks. Als je gaat en van plan om voedsel te brengen, controleer de Picnic Policy (echt) eerste.
  • Tickets online via de Royal Ascot website.

You may also like