Royal Ascot – prav poseben dan na dirkah

Posted on

Royal Ascot - prav poseben dan na dirkah

Če ste se kdaj spraševali, zakaj ga imenujejo konjske dirke šport kraljev , bo dan na Royal Ascot junija bo vse jasno.

5-dnevna dirka izpolnjujejo, v Ascot dirkališče v Berkshire – samo do ceste od kraljičine vikend koplje, Windsor Castle – privablja najboljše in najbolj skrbela konj na svetu. Prihajajo, da tekmujejo za najbogatejše torbice v Veliki Britaniji – v letu 2015 je bila nagrada ocenjena na 5,5 milijona £ – in njihovi lastniki so med najbogatejšimi in najbolj poznanih ljudi na svetu, vključno z sultani in šejki, film danostmi, kapitanov industrije in večina kronanih glav v Evropi.

Toda Royal Ascot je veliko več kot pomemben dogodek v mednarodnem koledarju dirke. To je eden od ključnih družbenih dogodkov zelo socialne pomlad in poletje športne sezone v Angliji (ki vključuje tudi Wimbledon teniški prvenstva in Henley Royal regata). In, seveda, če ste kdaj slišali za Ascot sploh, ste verjetno že veste, da je znan po svojih modnih, zlasti ekstravagantne in včasih grozljiva Ascot klobuki.

Na srečo, za nas ostale, ki nimajo v lasti več milijonov dolarjev žrebcev in niso imeli krono na glavi v zadnjih pomnilnik, Royal Ascot je tudi zelo demokratična afero. Vsakdo, ki lahko dvignejo cene vozovnice – čim manj kot 27 £ za to, kar je znano kot Silver Ring (več o cenah in tirnih področjih kasneje) – in ki lahko združijo obleko, ki ustreza koda obleka je dobrodošla. Čeprav je dirkališče leži na zemljišču, ki pripada Crown Estate, je zaščiten kot javni objekt z aktom Parlamenta iz leta 1813.

Zakaj Royal Ascot?

royal povezave primeru so tako zgodovinsko in sodobno. So že dirke v Ascot že več kot tristo let. Tečaj je bil ustanovljen z Queen Anne leta 1711, ker je imela malo stave na konje in želel zlorabe bližini Windsor, njen najljubši palačo.

V royals so ohranili zanimanje za konje in konjske dirke, odkar in sedanja kraljica Elizabeta ni nobena izjema. Konji iz svojih hlevov redno tekmovati leta 2013, njen konj, Ocena, osvojila Gold Cup – Osrednji dirko Ladies Day. Prihod kraljeve stranke, v svojih odprtih vagonih, na začetku vsak dan Royal Ascot je eden od vrhuncev za gledalce.

Dame dan na Royal Ascot

Velika dirka Royal Ascot je Gold Cup, ravno dirka za štiri-letniki, ki je trajal več kot 200 let. To deluje na Ladies dan, v četrtek v sestane, ko modnih finery skoraj zasenči veliki dirki.

Če se zgodi, da se na Waterloo Station tisti dan, boste videli kraj mrgoli žensk v ekstravagantne klobuke in pisane obleke. Morda boste videli tudi moški v jutranjih plašče in top klobuki. Oblikovalci, zvezdniki in navadni dirka izstopijo tekmujejo Preseči seboj.

Do leta 2012, modnih postal tako nezaslišano, da je dress code kaznuje za goste v Royal Enclosure in tribune. To je določeno minimalno golo meso, skromne dolžine krilo in ustrezne kape. Moški v Royal Enclosure so morali nositi vezi in bodisi jutranje obleke ali obleke z so obvezna telovniki. Zdaj, če obiščete uradno spletno stran Royal Ascot (ki je zelo zabaven, mimogrede), boste našli modne video posnetke in prenesete Royal Ascot slog navodila .

Če želite Pojdi

Vstopnice bodo na voljo na spletni strani Ascot v januarju in priljubljenih dni (Ladies Day četrtek kot tudi v soboto in nedeljo dogodka) se prodajajo zelo hitro. To je navadno mogoče, čeprav bi dobili Silver Ring vstopnice vsaj do konca maja. To so kategorije vstopnic za Royal Ascot:

  • The Royal Enclosure – Vstop je samo povabilo in kandidati morajo imeti sponzorira nekoga, ki je obiskoval Royal Enclosure za najmanj štiri leta. To ohišje je najstrožje oblačenja in moški po navadi nosijo top klobuke ali uradno nacionalno obleko.
  • The Queen Anne ohišja (prej tribune) – Vsakdo lahko kupi vstopnice za Ascot je state-of-the-art tribune (obnovljena po ceni 200million £ med 2004 in 2006). Koda obleka je nekoliko bolj sproščeno, a še vedno precej formalna. Tribuna vstopnic v letu 2016 stal 75 £ na 85 £, odvisno od dneva.
  • Windsor Ohišje (prej Silver Ring) – To je površina na prostem, po stezi iz tribune. Ponuja najboljši pogled Ascot je dramatično tribuni. Ni oblačenja, ampak ljudje ponavadi obleko gor za to priložnost. Vstopnice v letu 2016 gibala med 34 £ na 43 £. Pikniki, odeje in zložljivi stoli so dovoljeni, vendar ne bi bilo Royal Ascot brez nekaj pravil in obstajajo celo pravila, ki veljajo za piknike. Če greste in načrtuje, da bo hrano, preverite pikniku politiko (res), prvi.
  • Vstopnice na spletu prek spletne strani Royal Ascot.