Skip to main content

Sådan ændres og bruge penge i Singapore

Sådan ændres og bruge penge i Singapore

Den lille nationalstat af Singapore typografier sig selv det Schweiz af Sydøstasien, på grund af sin stabile og veludviklet banksystem, lav statslig korruption, og en høj levestandard. Singapore penge underbygger alt dette, at skabe en af ​​de mest stabile og pålidelige valutaer i regionen.

Besøgende vil have noget problem at ændre deres amerikanske dollars for singaporeanske valuta i nogen af ​​de mange moneychangers eller banker på hele øen. Lavere forventninger simpelthen ikke gælder – Singapore er et grundigt moderniseret nation, og besøgende kan forvente at spille efter de samme penge regler som de ville i London eller New York.

Dette er gode nyheder for rejsende, der ønsker at udforske Singapores varieret shopping scene og skattefri detail situationen ; de fleste butikker tager plastik og god, hårde kontanter med ingen problemer overhovedet.

Lovligt betalingsmiddel i Singapore

Den Singapore-dollar (SGD, kendt på gaden som “sing-dollar”) er Singapores officielle enhed af valuta. Papir noter udstedes i $ 2, $ 5, $ 10, og $ 50 (mindre almindeligt set er $ 100, 500 $, $ 1.000 og $ 10.000 regninger). Mønter kommer i 5 cent, 10 cent, 20 cent, 50 cent og $ 1 trosretninger.

Den Brunei dollar er også lovligt betalingsmiddel i Singapore på en 1: 1 valutakurs, på grund af en aftale mellem de to små sydøstasiatiske nationer.

Nogle butikscentre og hoteller acceptere dollar, australske dollars, japanske yen og britiske pund. Mange butikker vil acceptere disse trosretninger, herunder rejsechecks, på et lidt lavere sats sammenlignet med dem af moneychangers.

Ændring af penge i Singapore: moneychangers & Banker

Singapore er en stor asiatisk finansiel hub, så det har en fuldt udviklet bank- og udveksling system. Penge kan ændres i banker og autoriserede moneychangers overalt i bystaten.

Licensed penge omskiftere kan findes på Singapore Changi Airpor t, Orchard Road indkøbscentre , Central Business District nær rådhuset og andre store områder af handel (Little India og Chinatown, blandt andre). Kig efter en “Licenseret Money Changer” tegn til at være sikker på hurtig og ærlig service.

Moneychangers’ valutakurser er konkurrencedygtige med de banker (endnu bedre, fordi moneychangers ikke opkræver gebyrer). Mange moneychangers sælge mange andre valutaer udover Singapore dollars, men du bør spørge først.

Bankerne vil også ændre dine dollars til lokal valuta. Der er en bank på hvert hjørne for at gøre forretninger med, selv om bankerne kan opkræve et fast gebyr på SGD3.00 per transaktion.

Banker har åbent fra 09:30 til 15:00 på hverdage, og fra 09:30 til 11:30 om lørdagen.

Pengeautomater i Singapore

Automatiske pengeautomater (ATM) er placeret over bystaten – hver bank, MRT station, eller indkøbscenter har sin egen. Maskiner med en Plus eller Cirrus tegn vil lade dig hæve penge ved hjælp af din egen hæveautomaten. De fleste maskiner tillader Visa eller Mastercard hævninger.

Kreditkort

Større kreditkort accepteres islandwide. Tillæg om kreditkort køb er ikke tilladt, og nogen butikker, der forsøger at påtvinge man skal indberettes til kreditkortselskab involveret:

Tipping

Der er ingen grund til at tippe i Singapore. Den praksis frarådes i Changi Airport og forventes ikke på virksomheder, hvor en 10% gebyr er gældende (læs: de fleste hoteller og restauranter). Ikke engang taxachauffører, hawker centre , og kaffebarer forventer tip.

Sådan Gør din penge gå videre i Singapore

Singapores ry som Sydøstasiens dyreste land er næppe velfortjent; mens det er helt sikkert dyrere at besøge end Kuala Lumpur eller Yangon, kan du følge visse tommelfingerregler for at sikre, at du ikke vil gå fallit, når du besøger Lion By:

Spis på hawker centre. Med en billig hawker center på næsten hvert gadehjørne , har du ingen undskyldning for at spise på dyre restauranter i Singapore. Hawker måltider koste så lidt som SGD 5 per hjælpe.

Tag offentlig transport. Grøft Uber for en EZ-Link-kort , der giver dig adgang til Singapores super-effektive offentlige transportsystem. One EZ-Link-kort butikker billetpris for både MRT og busser.

Bo i et vandrehjem eller budget hotel. Vi får det: du ønsker at bo midt i handlingen, så du foretrækker at bestille en Orchard Road og Marina Bay hotelværelse hvis det er muligt. Men hvis du ønsker at spinke og spare, skal du prøve en af Singapores budget hoteller stedet, centreret omkring etniske enklaver som Chinatown eller Kampong Glam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *