Saint Paul базилика в Рим

Posted on

Базилика Сан Паоло Фуори ле Mure, Папската църква в Рим

 Базилика Сан Паоло Фуори ле Mure, Папската църква в Рим
Базиликата Папале Сан Паоло Фуори ле Mure , или Свети Павел извън стените, е един от най-важните църкви на Рим. Той е един от четирите папски църкви, заедно с базиликата Свети Петър във Ватикана, катедрала Свети Йоан Латерански в Рим, и Санта Мария Маджоре в Рим.

Константин имаше базилика построена над гроба на Свети Павел, белязана от мемориалния камък в римско гробище на два километра извън стените на Рим. Оригиналният базилика е осветена през 324. През годините, базиликата Свети Павел продължава да е популярна дестинация за поклонение и допълнения към сградата, в която най-голямата базилика в Рим, докато изграждането на базиликата Свети Петър в 1626. През 1823 пожар направени разрушена църквата, но веднага бе възстановен в първоначалния си вид с помощта на всички парчета, които са останали непокътнати и са създадени мозайките по фасадата. Около 100 години по-късно, се добавя вход портика със 150 колони.

През 13-ти век, са добавени много произведения на изкуството, включително и на великолепната мозайка работата, която доминира в предната част на църквата над олтара. Най-важната реликва на църквата е част от веригата се смята, че са били използвани от Сейнт Пол, когато той бе хвърлен в затвора в Рим, на дисплея на малък олтар над гроба му.

Веригите, които държаха Saint Paul

Павел пристигнал в Рим през 61AD за съдебния процес, който го осъжда на смърт за това, че един християнин. Той е бил обезглавен някъде между 65 до 67AD. Веригите се смята, че са били използвани, за да се присъединят към Павел до римския войник, който охранява му са станали важна реликва. Други реликви, принадлежащи на църквата, се показват в параклиса на реликви.

Под земята, под олтара, който показва веригите, е мраморна надгробна плоча с надпис Пауло APOSTOLO MART или Апостол Павел мъченик. Надгробният паметник седи над огромен саркофаг. Наскоро отвор е направен под папската олтара да позволи гроба да се види.

Романски Великден свещи Мрамор Скулптура


Създадена през 12 и 13 век от известния римски мраморни скулптори Nicola D’Angelo и Пиетро Vassalletto, огромната изваяната Великден свещ щанда е шедьовър на римски изкуство. Високият мрамор Колоната 5,6-метров е разделен на осем секции, всички декорирани с фигури или показващи библейски сцени или светски сцени и фигури, включително животни и растения.

Също така в църквата е фриз с мозаечни медальони портрети на всички папи. Четири странични параклиса съдържат важни картините.

San Paolo Параклис на реликви и Галерия със снимки


Точно преди входа на галерията със снимки (където не се допускат снимки) е интересен параклиса реликви, който показва някои от реликви, на църквата, които притежават реликви, вариращи от ноктите на костите и черепа фрагменти, най-вече от Светии или бивши папи. Има и парче дърво казва, че е от Санта Кроче, или свещен кръста.

Вътре фотогалерията са картини, показване на църковни одежди и религиозни обекти и копие от 9-ти век Каролингите Библията.

За да видите параклиса реликви и картинна галерия, трябва да си купите билет от biglietteria, билет щанд. Билетът включва и посещение на красивия манастир обител.

Светата обител в базиликата Сан Паоло


Манастирското общност в Сан Паоло датира от края на 6-ти век. Папа Григорий VII (1073-1085) първоначално е бил монах в манастира.

Мозайка работа и богато украсени колони украсяват обител, която може да бъде посетена с входна такса (това включва и картинна галерия и параклиса на реликви). В центъра се намира фонтан, заобиколен от градина и по периметъра е проява на римските саркофази и надгробни фрагменти, открити по време на разкопки около базиликата. Част от изкопна некропол може да се види на основание извън църквата.

Информация за посетители

Saint Paul базиликата е на Via Остиензе около два километра от Porta San Paolo.

  • Как да стигнем там : метролиния B, базиликата Сан Паоло спре или на автобус 271 или 23.
  • Прием : Входът е свободен, но има по един на прием, за да видите галерията със снимки, параклиса на реликви и обител.
  • Аудиоръководства , на английски или италиански, могат да се наемат касата за билети.
  • А магазин за подаръци продава продукти от манастира, книги и религиозни предмети.