Saint Paul basiliek in Rome

Posted on

Basilica San Paolo Fuori le Mure, Pauselijke kerk in Rome

 Basilica San Paolo Fuori le Mure, Pauselijke kerk in Rome
Basilica Papale San Paolo Fuori le Mure of Sint Paulus buiten de Muren, is een van de belangrijkste kerken van Rome. Het is één van de vier pauselijke kerken samen met Saint Peter’s Basiliek in Vaticaanstad, de kathedraal van Sint Jan van Lateranen in Rome, en de Basilica di Santa Maria Maggiore in Rome.

Constantijn had een basiliek boven het graf van Saint Paul gebouwd, gekenmerkt door een gedenksteen in een Romeinse begraafplaats twee kilometer buiten de muren van Rome. De originele basiliek werd ingewijd in 324. Door de jaren heen, de basiliek van Sint-Paulus bleven een populair bedevaartsoord bestemming en toevoegingen aan het gebouw maakte het de grootste basiliek in Rome tot de bouw van de Sint Peter’s in 1626. In 1823 een brand vernietigde de kerk, maar het was onmiddellijk gereconstrueerd in zijn oorspronkelijke vorm met behulp van alle stukken die intact gebleven en de mozaïeken op de gevel werden gecreëerd. Ongeveer 100 jaar later, de entree portiek met 150 kolommen werd toegevoegd.

In de 13e eeuw werden veel kunstwerken toegevoegd, waaronder het prachtige mozaïek dat de voorkant van de kerk domineert boven het altaar. belangrijkste overblijfsel van de kerk is een stukje van de keten van mening te zijn gebruikt door Saint Paul, toen hij gevangen zat in Rome, te zien op een klein altaar boven zijn graf.

De ketens die Held Saint Paul

Paul kwam in Rome in 61AD voor de proef, die hem ter dood veroordeeld omdat hij een christen. Hij werd ooit onthoofd tussen 65 tot 67AD. De kettingen van mening te zijn gebruikt om Paulus mee te doen met de Romeinse soldaat die bewaakt hem een ​​belangrijke relikwie geworden. Andere overblijfselen die behoren tot de kerk worden weergegeven in de kapel van Relics.

Onder de grond, onder het altaar, dat de ketens weergeeft, is een marmeren grafsteen met het opschrift PAULO APOSTOLO MART of apostel Paulus martelaar. De grafsteen bevindt zich boven een enorme sarcofaag. Onlangs werd een opening onder het pauselijk altaar getroffen om het graf te bezien.

Romaanse Pasen Kaars Marble Sculpture


Gemaakt in de 12e en 13e eeuw door de beroemde Romeinse marmeren beeldhouwers Nicola D’Angelo en Pietro Vassalletto, de enorme gebeeldhouwde Pasen kandelaar is een meesterwerk van de Romaanse kunst. De 5,6-meter hoge marmeren zuil is verdeeld in acht secties, allemaal ingericht met cijfers ofwel tonen Bijbelse taferelen of seculier scènes en cijfers met inbegrip van dieren en planten.

Ook binnen de kerk is een fries met mozaïek medaillon portretten van de pausen. Vier zijkapellen bevatten belangrijke kunstwerken.

San Paolo Kapel van relikwieën en Picture Gallery


Vlak voor de ingang van de fotogalerij (waar de foto’s niet zijn toegestaan) is de interessante kapel van Relikwieën dat sommige van relikwieën van de kerk met overblijfselen variërend van nagels aan het bot en de schedel fragmenten, vooral uit Saints of voormalige pausen weergeeft. Er is ook een stuk hout bovengenoemd om van Santa Croce, of heilige kruis.

In de Picture Gallery zijn schilderijen, een weergave van liturgische gewaden en religieuze voorwerpen, en een kopie van de 9e eeuw Karolingische Bijbel.

Om de kapel van Relics en Picture Gallery te zien, moet u een kaartje kopen bij de biglietteria, loket. Het ticket bevat ook een bezoek aan het prachtige klooster kloostergang.

Het klooster bij Basilica San Paolo


De monastieke gemeenschap in San Paolo dateert uit de late 6e eeuw. Paus Gregorius VII (1073-1085) was oorspronkelijk een monnik in het klooster.

Mozaïek werk en sierlijke zuilen sieren het klooster, die bezocht kunnen worden met een toegangsprijs (dat ook de Picture Gallery en kapel van Relics). In het centrum is een fontein, omgeven door een tuin en rond de omtrek is een weergave van Romeinse sarcofagen en grafsteen fragmenten gevonden tijdens opgravingen in de buurt van de basiliek. Een deel van een opgegraven necropolis kan worden gezien op het terrein buiten de kerk.

bezoekersgegevens

Saint Paul basiliek ligt aan de Via Ostiense op ongeveer twee kilometer van de Porta San Paolo.

  • Hoe komt u er : Metro Lijn B, Basilica San Paolo stoppen of op bus 271 of 23.
  • Entree : De toegang is gratis, maar er is een toegangsprijs aan de fotogalerij, kapel van relikwieën, en klooster te zien.
  • Audiogidsen , in het Engels of Italiaans, kunnen worden gehuurd bij het loket.
  • Een cadeauwinkel verkoopt producten van het klooster, boeken en religieuze voorwerpen.