Saint Paul bazilika v Rimu

Posted on

Bazilika San Paolo Fuori le Mure, Papeška cerkev v Rimu

 Bazilika San Paolo Fuori le Mure, Papeška cerkev v Rimu
Bazilika Papale San Paolo Fuori le Mure , ali Saint Paul izven obzidja, je eden izmed najpomembnejših cerkva Rima. To je ena od štirih papeških cerkva skupaj z baziliki svetega Petra v Vatikanu, katedrale v Rimu Saint John Laterana in bazilika di Santa Maria Maggiore v Rimu.

Konstantin je imela bazilika zgrajena nad grobom svetega Pavla, označeno s spomeniku v rimskega grobišča dva kilometra izven obzidja Rima. Prvotni bazilika je bila posvečena 324. Skozi leta, bazilika svetega Pavla še vedno priljubljena romarska destinacija in dodatki k stavbi je največja bazilika v Rimu, dokler gradnjo bazilike svetega Petra v 1626. Leta 1823 je požar, ki uničeno cerkev, vendar je bil takoj obnovljena v svoji izvirni obliki z uporabo vseh delov, ki so ostale nedotaknjene in so bile ustvarjene z mozaiki na fasadi. Približno 100 let kasneje, je bil dodan vhod stebrišče s 150 stolpcev.

V 13. stoletju, so bile dodane številne umetniška dela, vključno z veličastno mozaik dela, ki dominira na sprednji del cerkve nad oltarjem. najpomembnejša relikvija cerkve je kos verige verjel, da so bile Saint Paul uporablja, ko je bil zaprt v Rimu, na zaslonu na majhnem oltarju nad njegov grob.

Verige, ki v posesti Saint Paul

Paul je prišel v Rim v 61AD za poskus, ki ga je obsodilo na smrt, ker je kristjan. Bil je obglavljen nekje med 65 do 67AD. Verige verjeli, da so bili uporabljeni, da se pridružijo Paul rimskega vojaka, ki je varovala njega so postale pomemben relikvija. Drugi relikvije pripadajo cerkvi so prikazane v kapeli relikvije.

Pod zemljo, pod oltarjem, ki prikazuje verige, je marmorni nagrobnik z napisom PAULO apostola MART ali apostol Paul mučenika. Nagrobnik sedi nad ogromnim sarkofag. Pred kratkim je bila odprtina, ki pod papeško oltarja, da grob je treba obravnavati.

Romanska Velikonočni Candle Marmor Kiparstvo


Ustvarjeno v 12. in 13. stoletju priznanih Roman marmorja kiparjev Nicola D’Angelo in Pietro Vassalletto, ogromen vrezane velikonočna sveča stojalo je mojstrovina romanske umetnosti. 5,6 metra visok marmorja kolona je razdeljena na osem poglavij, vse okrašeno s podatki bodisi prikazujejo biblijske prizore ali posvetnih prizorov in številke, vključno z živalmi in rastlinami.

Tudi notranjost cerkve je friz z mozaiki medaljon portreti vseh papežev. Štirje stranski kapeli vsebujejo pomembnih umetniških del.

San Paolo Kapela relikvije in galeriji slik


Tik pred vhodom v galerijo (kjer so fotografije niso dovoljeni) je zanimiva kapela relikvije, ki prikazuje nekatere od cerkve je relikviariji imajo relikvije, od nohtov do kosti in lobanje fragmentov, predvsem iz poslednjih dni ali nekdanjih papežev. Na voljo je tudi kos lesa, je dejal, da je iz Santa Croce, ali svetega križa.

Znotraj galeriji slik so slike, razkazovanje bogoslužnih Liturgična oblačila in verskih objektov, in kopijo 9. stoletju karolinška Biblije.

Za ogled kapela relikvije in Galerija, morate kupiti vozovnico na biglietteria, vozovnice govorilnice. Vozovnica vključuje tudi obisk lepi samostanski križni hodnik.

Samostana na bazilike San Paolo


Samostanska skupnost v San Paolo sega v konec 6. stoletja. Papež Gregor VII (1073-1085) je bil prvotno menih v tem samostanu.

Mozaik delo in bogato okrašen stebri krasijo samostan, ki ga lahko obiskali z vstopnino (ki vključuje tudi galerijo slik in kapela relikvije). V središču je vodnjak, obdan z vrtom in po obodu je prikaz rimskih sarkofagi in nagrobnik fragmentov, ugotovljenih med izkopavanji okrog bazilike. Del izkopane nekropole je razvidno iz razlogov zunaj cerkve.

Informacije za obiskovalce

Saint Paul Bazilika je na Via Ostiense približno dva kilometra od Porta San Paolo.

  • Prvi je : Metro Line B, bazilika San Paolo ustavi ali na avtobus 271 ali 23.
  • Vstopnina : Vstop je prost, vendar pa je priznanje dajatev za ogled galerije slik, kapela relikvij, in križni hodnik.
  • Avdio vodniki , v angleščini in italijanščini, je mogoče najeti pri oknu vozovnice.
  • Darili prodaja izdelkov iz samostana, knjig in verskih predmetov.