Se poate utiliza de euro în Anglia și în jurul Marea Britanie?

Posted on

 Se poate utiliza de euro în Anglia și în jurul Marea Britanie?
Ca un vizitator care călătoresc între Marea Britanie și Europa continentală, s-ar putea întreba dacă trebuie să păstrați modificarea monedei de fiecare dată când trece din zona euro în Marea Britanie. Poți să cheltui euro în Londra și în alte locuri în Regatul Unit?

Acest lucru poate părea o întrebare înainte de simplu, drept, dar răspunsul este un pic mai complicat decât atât. Este atât nu și – surprinzător – da … și, de asemenea, poate. Mai important, este o idee bună pentru a încerca chiar să-și petreacă euro în Marea Britanie?

După Brexit

În martie 2019, Regatul Unit este programată să părăsească Uniunea Europeană (UE). O mulțime de lucruri se vor schimba, dar problemele de valută va rămâne destul de mult la fel pentru vizitatori. Asta pentru că Marea Britanie nu a adoptat euro ca monedă și a abordat întotdeauna ca monedă străină, la fel ca de dolari. Aceste magazine care dispun de instalații pentru acceptarea de euro face acest lucru doar ca un serviciu de favoare pentru mulți turiști străini care vizitează-le. Deci, după plecarea din Marea Britanie din UE, situația în ceea ce privește cheltuielile de euro în Marea Britanie nu se va schimba.

Ceea ce se poate schimba, cu toate acestea, cel puțin pentru un timp, este volatilitatea cursurilor de schimb între lira sterlină și euro. Înainte de a încerca să utilizați dvs. de euro într-unul dintre magazinele din Marea Britanie care le acceptă, verificați rata de schimb pentru a vedea dacă o altă metodă de schimbare le-ar putea fi mai bine.

În primul rând, „Nu, nu poți“ Răspuns

Moneda oficiala a Marii Britanii este lira sterlină. Magazine și furnizorii de servicii, de regulă, să ia doar sterline. Dacă utilizați un card de credit, indiferent de moneda în care veți plăti facturile, cardul va fi taxat cu Sterling și factura de card de credit finală va reflecta diferențele de schimb valutar și orice taxe de eliberare a taxelor bancare pe valută.

Și acum pentru „Da, poate“

Unele dintre magazine mai mari din Marea Britanie, în special magazinele din Londra, care sunt obiective turistice în sine, se vor lua de euro și alte valute străine (dolar SUA, yeni japonezi). Selfridges (toate ramurile) și Harrods ambele vor lua sterline, euro, dolari SUA și la registrele lor de numerar obișnuite. Selfridges ia, de asemenea, dolari canadieni, franci elvețieni și yeni japonezi. Marks and Spencer nu ia valută străină la casele de marcat, dar, la fel ca alte magazine populare cu vizitatori, are birouri de schimb (literalmente birouri de schimb valutar în cazul în care vă puteți schimba cu ușurință bani) – în cele mai multe dintre magazinele sale mai mari.

Și despre asta „Poate“

Dacă sunteți de gândire de cheltuieli de euro în Anglia sau în altă parte în Marea Britanie ține cont de faptul că:

  • Chiar dacă un magazin ia valută străină la registrele sale de numerar, plata dvs. este încă o tranzacție de schimb valutar, sub rezerva ratelor de schimb – diferența de valoare între o monedă și alta.
  • Ratele de schimb calculate la casele de marcat de magazine care au euro să nu fie cele mai bune prețuri puteți obține, pot fi depășite, sau pot fi supuse unei mici taxe suplimentare.
  • vânzătoare nu sunt într-adevăr obișnuiți să luați valută străină și tranzacția dvs. poate dura mai mult decât doriți.
  • Acele magazine care iau de euro, în general, se vor lua numai note de euro – nu vor lua monede.
  • Va trebui să plătească pentru bunurile tale folosind o monedă sau alta. Nu puteți plăti pentru o parte a achiziției cu euro și o parte din ea cu lire sterline.
  • Ești foarte puțin probabil pentru a găsi magazine de vânzare cu amănuntul, care va schimba dvs. de euro pentru lire sterline in afara Londrei.
  • Chiar și în Marea Britanie, există confuzii în valută. Banca Scoției și Irlandei de Nord Banca emite atât propriile lor versiuni de lire sterline. Notele au diferite imagini și monedele au diferite gravuri. Vizitele se întorc la Londra din Edinburgh, Belfast sau cu lire irlandeze sau scoțiene de Nord au adesea dificultăți cu casierii, refuzând să le accepte – chiar dacă acestea sunt mijloc legal de plată. Deci, imaginați-vă încearcă să plătească cu euro.

Cea mai bună strategie pentru euro și alte valute străine

Modificarea monedei atunci când ajungi acasă. De fiecare dată când schimbați bani, ai pierdut o anumită valoare monetară în schimbul. Dacă vizitați Marea Britanie ca ultima oprire înainte de a merge acasă, sau în cazul în care vizita dumneavoastră face parte dintr-un tur al mai multor țări, este tentant pentru a schimba fondurile în moneda țării în care se întâmplă să fie. Nu. In schimb:

  • Cumpărați suma minimă de monedă credeți că veți avea nevoie pentru a obține de. Este mai bine să utilizați dvs. de credit sau de debit pentru a cumpăra un pic mai mult decât de a avea o mulțime de valută străină stânga peste.
  • Nu uitați să utilizați până monede – acestea sunt aproape imposibil de a schimba între valute.
  • Stai pe moneda neconsumat până când ajungi acasă. Pune departe dvs. de euro, franci elvețieni, coroane daneze, și de forinți  într – un loc sigur și le schimbă dintr -o dată în propria monedă națională atunci când ajungi acasă. Dacă nu, va pierde valoarea cu fiecare schimb.

Feriți-vă de escroci

În unele părți ale lumii, dealeri care v-au identificat ca fiind „străin“ ar putea încerca să vândă valută în schimbul dolari sau euro. Dacă ați călătorit în Orientul Mijlociu, părți din Europa de Est, și Africa, este posibil să fi întâlnit deja acest lucru.

Această practică este practic necunoscut în Regatul Unit, astfel, dacă sunteți abordat, nu fi tentat. Păziți-vă că vă sunt, probabil, fiind hustled. Persoana care vă oferă schimbul poate încerca să vă treacă bani falși sau poate fi pur și simplu vă distrage atenția în timp ce prietenii lor pungaș Copiere / pungă ajunge la locul de muncă.