September v Rimu: Vreme, Kaj Pack, in kaj videti

Posted on

 September v Rimu: Vreme, Kaj Pack, in kaj videti
September vidi Rimljani, ki se vračajo iz svojih poletnih počitnic in otroke naslovom nazaj v šolo, ampak kot italijanski poletni vročini in turistične množice začeli popuščati, mesto Rim počasi začne buzz z stvari za početi. Medtem ko je kulturni koledar Rima ni pakirano v tem letnem času, obstaja nekaj zanimivih dogodkov in festivalov, ki se odvijajo v septembru, vključno Isola Del Cinema, Stadio Olimpico nogometne tekme, in Taste festivala romske.

Rim Vreme v septembru

S povprečno temperaturo od nižjih 80. v dnevnem času v spodnjih 60-ih ponoči skozi večino meseca, morda Roman vreme v septembru je nekaj najboljših mesto doživlja vse leto. Vendar temperature začnejo padec kot mesec napreduje, in nočni lows lahko pade v zgornjih 40-ih do konca septembra.

  • Povprečno visoka: 81 stopinj Celzija (27 stopinj Celzija)
  • Povprečno minimalnem: 61 stopinj Celzija (16 stopinj Celzija)

Medtem, v bližini Sredozemsko morje ima povprečno temperaturo 75 stopinj Celzija (24 stopinj Celzija), za mesec, zaradi česar je veliko časa, da se potopite v vaš dopust. To še posebej velja, ker September je tudi eden izmed najbolj sušnih mesecih v mestu, dobili nekaj več kot 40 milimetrov (1,5 palca) padavin čez šest dni v mesecu.

Kaj Pack

Zaradi svoje mediteransko klimo, vam ne bo treba za pakiranje več plasti za udobno bivanje v času vašega potovanja v Rim v septembru. Prinese veliko kratke hlače, majice, hlače in majice z dolgimi rokavi za prilagoditev na višje dnevnimi temperaturami in prenočitvah padcih in prinašajo svetlobo jakno v primeru, da temperatura spusti med nevihto. Prav tako boste želeli, da bi udobne čevlje, plažo in morda celo pohodništvo prestavo glede na to, kaj nameravate storiti v času vašega potovanja.

Dogodki septembra v Rimu

Gledanje filmov na prostem zaslonu, da obiskuje umetnosti in obrti sejmov po mestu, tam ne manjka zabavnih stvari za početi v Rimu septembra. Medtem ko so se množice poletnih turistov lahko zapustil mesto in lokalne šolarji so se večinoma vračajo k študiju, boste še vedno našli veliko velikih prireditvah mesec dolge.

Glejte filme v Isola Del Cinema

Širokozaslonski filmi so prikazani na prostem v Isola Del filma o Tiberina otoku skoraj vsak večer poleti kot del Estate Romana , ali Roman poletje, ki vključuje tudi koncerte, gledališče in druge kulturne prireditve.

Ob tem praznovanju italijanskega filma, si lahko ogledate filme, ki so jih tako legendarnih in nastajajočih filmskih ustvarjalcev. Vendar pa je zadnji dan dogodka v letu 2019, je 1. septembra, tako da boste morda želeli, da se odpravite na Rim zgodaj, če ne želite zamuditi vse akcije te razburljivo poletje film in koncertne serije.

Udeležite Stadio Olimpico nogomet igra

Evropejci radi svoje nogomet, ki je znan kot “calcio” v italijanščini, in Rimljani dobili dvojno dozo športa, saj je mesto je dom dveh nogometnih ekip:  AS Roma  (škrlatna in zlata) in  SS Lazio  (baby modra in bela) . Čeprav so te ekipe grenak tekmeci, oni delijo nogometni stadion je 70.000 sedeži Stadio Olimpico , ki je eden izmed najbolj znanih svetovnih športnih prizoriščih.

Če ni razprodan, vstopnice za igre, ki se običajno pojavijo ob nedeljah, je mogoče kupiti na spletu, po telefonu, na stadionu, ali na uradnih trgovin ekip “po vsem mestu. Vsi, razen najbolj diehard navijači naj se izogibajo dele Curva Nord in Curva Sud stadiona-sfero “ultra” navijači, lahko ta območja dobijo strašljivo neotesani, in zagotovo ni primerna za otroke.

Raziščite Gay Village Street Fair

Za prebivalce LGBTQ, obiskovalcev in njihovih zaveznikov, Rima Gay Village je proslav ulice pošteno teče od konca maja do začetka septembra v bližini Testaccio. Glasba, ples, ter hrane in pijače kabine vsi prispevati k prazničnem vzdušju.

Na ali blizu 1. septembra, Gay Village običajno gosti festival Imperium z DJ-je, ples, in pitje, vendar datum dogodka spreminja iz leta v leto, tako se prepričajte, da preverite uradno spletno stran Imperium Festival preden ste načrt vaše potovanje.

Znamka ali kupiti nekaj na umetnost in obrt sejmih

everal umetnosti in obrti sejmi potekalo v Rimu septembra. Obstaja art sejem po ulici Via Margutta, na območju, znan po svoji zbirki kolka in visoko umetniških ateljejev, ki je bil tudi dom filmski režiser Federico Fellini in kjer so bili posneti deli “Roman Holiday”. Običajno je zadnji teden v septembru, je še eden obrti sejem v Via dell’Orso bližini Piazza Navona.

Potopite se v festivalu RomaEuropa

Začetek konec septembra  RomaEuropa Festival ponuja vrhunske domače in mednarodne predstave plesa, gledališča, glasbe in filma ter vizualne umetnosti naprav na prizoriščih po mestu.

Leta 2019 bo RomaEuropa Festival bo potekal od 17. septembra do novembra 24 in imajo nastope Akram Khan, Lia Rodrigues, Milo Rau, Bruno Beltrão Pascale Marthine Tayou in Cyril teste. Prostori vključujejo Piazza Orazio Giustiniani, v klavnici, Argentina gledališče, in Avditorij Parco della Musica – Sala Petrassi.

Okus Romov

Štiri-dan  Taste of Roma  Festival je foodie je raj, ki se zgodi, tretji vikend v septembru. Med hrano za dogodek, vzorec iz nekaterih vrhunskih kuharjev Rima, bo italijanskih kuharskih tečajev, in gledal v živo demonstracije. nekaterih najnovejših kulinarične orodja in stilov.

Več kot 28.000 ljudi se udeležite dogodka, ki se vsako leto odvija na podlagi della Musica Avditorij Parco v Flaminio okolici Rima. 2019 Okus romske festivala bo potekal od 19. septembra do 22, ki se začne z otvoritveno slovesnost v četrtek zvečer ob 7. uri in sklepanje ob polnoči v ponedeljek zjutraj.

Preberite knjigo na Letture d’Estate

Vsak dan od 30. junija do 1. septembra, si lahko v svoji letni Letture programa d’Estate udeležili posebnega dogodka v vrtovih Castel Sant’Angelo v Rimu. Grobo prevedeno kot poletno branje v angleščini, je ta kulturni dogodek osredotočeno branje ob reki v Castel Sant’Angelo, ampak ima tudi igre, glasbo in sproščujoče dejavnosti, kot nalašč za vso družino.