Serbeze Paștele în Italia – Săptămâna Sfântă precepte religioase în Italia

Posted on

Serbeze Paștele în Italia - Săptămâna Sfântă precepte religioase în Italia
Dacă ești suficient de norocos pentru a fi în Italia pentru Paște, nu veți vedea celebrul iepuras sau du – te pentru o vanatoare de oua de Paste. Dar Paștele în Italia este o sărbătoare foarte mare, al doilea numai la Crăciun , în importanța sa pentru italieni. În timp ce zilele care au dus până la Paști în Italia includ procesiuni solemne și a maselor,  Pasqua, așa cum este numit în limba italiană, este o sărbătoare plină de bucurie marcată cu ritualuri și tradiții. La Pasquetta , de luni după Duminica Paștelui , este , de asemenea , o sărbătoare publică în toată Italia.

Paștele cu Papa de la Roma, la Sfântul Petru

Vineri Bine, Papa celebrează  Via Crucis  sau Stațiunile Crucii din Roma , în apropiere de Colosseum. O cruce uriașă cu torțe ardere lumini pe cer ca stațiile de cruce sunt descrise în mai multe limbi. La final, Papa dă o binecuvântare. Masa de Paște are loc în fiecare biserică din Italia, cu cea mai mare și cea mai populară este celebrată de Papa la Bazilica Sfântul Petru. Prefectura papală, entitatea responsabilă de organizarea audiențele papale, recomandă comandarea de bilete , care sunt gratuite, cel puțin 2-6 luni în avans.

Vinerea Mare și Săptămâna Paștelui Procesiunile în Italia

procesiuni religioase Solemne sunt deținute în orașele italiene și orașe de pe vineri sau sâmbătă înainte de Paști și, uneori, în duminica Paștelui. Multe biserici au statui speciale ale Fecioarei Maria și Isus, care pot fi defilat prin oraș sau afișate în piața principală.

participanții Parade sunt adesea îmbrăcați în costume tradiționale vechi, și ramuri de măslin sunt adesea folosite împreună cu frunze de palmier în procesiunile și pentru a decora biserici.

Enna, în Sicilia, are o procesiune mare în Vinerea Mare , cu mai mult de 2.000 Friars îmbrăcați în costume vechi de mers pe jos pe străzile din oraș. Trapani, de asemenea , în Sicilia, este un loc bun pentru a vedea procesiuni, a avut loc de mai multe zile , în timpul Săptămânii Sfinte. Buna procesiunea vineri, Misteri di Trapani , are o lungime de 24 de ore. Aceste procesiuni sunt foarte elaborate si destul de dramatice.

Ce se crede a fi cea mai veche procesiune Vinerea în Italia se află în Chieti în regiunea Abruzzo. Procesiunea, cu Miserere Secchi a jucat de 100 de viori, este foarte în mișcare.

Unele orașe, cum ar fi Montefalco și Gualdo Tadino în Umbria, țineți joacă pasiune vii în noaptea de Vinerea Mare . Alții a pus pe joacă dispozitivă stațiile Crucii, sau Via Crucis. Procesiuni cu torțe frumoase sunt ținute în Umbria în orașe deal , cum ar fi Orvieto și Assisi.

Paștele în Florența și  Scoppio del Carro

În Florența, este sarbatorita cu Scoppio del Carro  (explozie din coș). Un vagon imens, decorat este tarat prin Florența de boi albi , până când ajunge la Basilica di Santa Maria del Fiore în centrul istoric al orașului Florența.

După masă, Arhiepiscopul trimite o rachetă în formă de porumbel în coșul de focuri de artificii pline, creând un display spectaculos. O paradă de interpreți în costume medievale urmează.

La Madonna Che Scappa în Piazza Regiunea Abruzzo

Sulmona, în regiunea Abruzzo, sărbătorește Duminica Paștelui cu La Madonna Che Scappa în Piazza . De Paște oamenii de duminică rochie în culori verde și alb, de pace, speranță și înviere, și se adună în piazza principală. Femeia de joc Virgen Maria este îmbrăcat în negru. Pe măsură ce ea la fantana, porumbeii sunt eliberate , iar femeia este brusc îmbrăcată în verde. Muzică și urmărire ospat.

Săptămâna Sfântă pe insula Sardinia

Insula Sardinia este o parte din Italia , adâncită în tradiție și un loc bun pentru a experimenta festivaluri și sărbători. Din cauza asocierii sale lungi cu Spania, unele tradiții pascale sunt puternic legate de spaniolă Semana Santa .

Paste produse alimentare în Italia

Deoarece Pastele este sfârșitul sezonului Postului Mare, care cere sacrificiu și rezerve, produse alimentare joacă un rol important în festivitățile. Produse alimentare tradiționale de Paște din toată Italia pot include carne de miel sau de capră, anghinare și pâine speciale de Paști , care variază de la o regiune la alta . Pannetone și Colomba pâine ( în formă de porumbel) sunt adesea sub formă de cadouri, cum sunt ouăle de ciocolată goale care vin de obicei cu o surpriză în interior.

Lunea Paștelui în Italia:  La Pasquetta

De Paște luni, unele orașe dețin dansuri, concerte gratuite, jocuri sau neobișnuite, care implică adesea ouă. În orașul deal umbrian de Panicale, brânza este steaua. Ruzzolone este jucat de rulare roți imense de brânză, cu o greutate de aproximativ 4 kg, în jurul zidurilor satului. Obiectivul este de a obține brânză în jurul cursului , folosind cel mai mic număr de accidente vasculare cerebrale. În urma concursului de brânză, există o bandă în piazza și, desigur, vin.