Sfaturi pentru manipularea banilor în Franța

Posted on

Sfaturi pentru manipularea banilor în Franța

Înainte de a lua în avion sau tren spre Paris, veți dori să vă asigurați că aveți o bună înțelegere a modului în care să se ocupe de bani, în timp ce sunteți în străinătate. Mulți vizitatori în orașul de lumină sunt descumpanit pentru a găsi că presupunerile lor cu privire la modul de retragere de numerar, plata cu carduri de credit sau de debit, sau chiar răsturnarea ar trebui să funcționeze, pur și simplu nu se aplică întotdeauna în Franța. Vei evita stresul daca inveti din timp ce să se aștepte.

Citiți în continuare pentru răspunsuri la unele dintre întrebările frecvente referitoare la manipularea de bani în timp ce la Paris, și să se asigure că problemele de numerar nu pune o crampă în călătoria ta.

Cash, carduri de credit, sau cecuri de călătorie?

Planificarea de a plăti cu o combinație de numerar, de credit sau carduri de debit și cecuri de călătorie poate fi cea mai bună strategie atunci când vizitează capitala franceză. Iată de ce: Bancomatele nu sunt întotdeauna disponibile imediat, în unele locuri în și în jurul Parisului, așa că bazându-se exclusiv pe numerar poate duce la probleme. Mai mult, cele mai multe ATM-uri taxa moderată până la taxele abrupte pentru a scoate bani, în plus față de cele practicate de propria bancă la domiciliu.

În mod similar, care transportă în jurul valorii de sume mari de bani nu este cea mai sigura abordare: pickpocketing este crima cea mai comună din Paris.

Acum s-ar putea presupune că plata exclusiv cu carduri de credit sau de debit va fi cel mai bun pariu, dar planurile tale vor fi probabil dejucate. La Paris, câteva magazine, restaurante sau piețe vor accepta plata cu card de credit pentru sume mai mici de 15 sau 20 de euro.

În plus, unele carduri de credit, în special American Express și Discover, nu sunt acceptate la mai multe puncte de vânzare Paris. Visa este cardul de credit cel mai larg acceptată în magazine și restaurante Paris, cu Mastercard care se încadrează în spatele îndeaproape. Dacă aveți un card Visa, planul de a utiliza acel card în mod frecvent.

În ceea ce privește cecuri de călătorie, știu că acum sunt rar acceptate ca plată de către furnizorii din Paris, chiar dacă American Express are un birou în centrul Parisului!

În majoritatea cazurilor, va trebui să le încaseze în primul rând.

Sfat: Evitați cecuri de călătorie răscumpărătoare a lui la casele de schimb valutar la aeroport sau în zone turistice grele din Paris, sau veți atrage costuri de serviciu voinic. Capul drept pentru agenție American Express pe 11 Rue Scribe (Metro: Opera sau RER linia A, Auber). Nu se va percepe taxe suplimentare aici și linii sunt adesea lungi din acest motiv precis.

Noțiuni de bază gata pentru călătoria dvs.: 3 pași important să se ia

Oricare ar fi formele de plată în cele din urmă pentru a opta pe vacanta ta viitoare la Paris, asigurați-vă că pentru a lua următoarele 3 pași esențiali pentru a obține vă pregătiți financiar pentru călătoria ta.

  1. Consultați – vă companiile bancare și de card de credit și să le știu că sunteți în călătorie de peste mări și trebuie să verifice limitele de retragere și de credit. Asigurați – vă că orice restricții pe care le va împiedica de a fi capabil de a obține bani sau de a efectua plăți în Paris sunt ridicate înainte de a pleca: Mulți ajung la destinație, doar pentru a găsi că acestea nu pot folosi cardurile lor din cauza limitelor privind plățile internaționale. De asemenea, asigurați – vă că ați înțeles schema de taxa de serviciu al băncii: În caz contrar să facă acest lucru va duce la surprize neplăcute pe dvs. extras bancar următoare.
  2. Pentru a efectua plăți și a retrage numerar de la Paris, va trebui să utilizați codul PIN în cele mai multe cazuri . Mașini Paris ATM și card de credit sunt echipate în general pentru codurile PIN compuse din doar numere. În cazul în care codul PIN include litere, asigurați – vă că pentru a modifica codul înainte de a pleca. Încercarea de a face acest lucru o dată în străinătate nu poate fi posibil, în funcție de politica băncii tale. De asemenea, asigurați – vă că să memoreze codul PIN înainte de călătoria ta. Introducerea codului greșit de trei ori consecutiv la un bancomat va duce la cardul dvs. de a fi „mâncat“ de către mașină , ca măsură de securitate.
  3. Dacă totuși preferați să se bazeze mai mult pe bani, cumpara o centura de bani . Centurile de bani sunt una dintre cele mai bune moduri de a vă proteja de pickpocketing.

Nu trebuie să știu franceză de a utiliza bancomate?

Nu. Marea majoritate a mașinilor ATM din Paris au o opțiune în limba engleză. În plus, multe terminale de plată electronice, inclusiv terminalele de ticketing în metroul din Paris, vă permit să alegeți o limbă înainte de a face selecția și de plată.

Cum comunica cu banca mea înapoi acasă?

Adresați-vă banca pentru a vă oferi un număr internațional de apel gratuit care vei putea apela în cazul în care întâmpinați probleme. De asemenea, verificați cu banca dvs. pentru a vedea dacă acestea au o „soră“ bancă sau sucursală în Franța. Ați putea fi capabil să se ocupe de orice situații financiare de urgență la o agenție de soră din Paris.

Cum aflu Care este rata de schimb curentă?

Un Euro deosebit de puternică în ultimii ani a făcut bani și bugetarea un punct sensibil pentru călătorii din America de Nord, care sunt adesea uimiți să vadă cât de mult le-a costat vacanța lor parizian în dolari americani sau canadieni.

Pentru a evita surprizele neplăcute, puteți consulta resurse on-line, cum ar fi pentru a afla cât de mult moneda este în valoare în euro.

Verificarea conturilor on-line sau prin telefon de câteva ori în timpul călătoriei dvs. pentru a urmări cheltuielile și rata de schimb poate ajuta, de asemenea, vă gestionați bugetul în timpul călătoriei.

Ce Despre Tipping Etichet?

Tipping la Paris, nu este obligația poate fi în America de Nord. O taxa de serviciu de 15 la suta este adăugat automat la factura în cafenele și restaurante. Cu toate acestea, ospatarii la Paris nu primesc în mod obișnuit la această taxa de serviciu ca salariile suplimentare, așa că, dacă serviciul este bun, adaugand un plus de 5-10% la suma totală este recomandată.

Cum pot evita escrocilor?

Din păcate, o mică minoritate de furnizori din Paris ar putea încerca să profite de vizitatorii care nu vorbesc franceza, drumeții prețul de vânzare cu amănuntul de bunuri sau servicii. Acest lucru poate fi valabil mai ales în întreprinderile mici, piețele de vechituri și alte puncte de bază non-lanț de vânzare. Asigurați-vă că pentru a verifica prețurile de tine înainte de a plăti, și cere vânzătorii să-ți arate totalul pe registru sau pe suport de hârtie în cazul în care nu reușesc să facă acest lucru. Cu posibila excepție a piețelor de purici, nu, cu toate acestea, încercați să barter. Franța nu este Maroc, și încercarea de a se certa un preț poate provoca un răspuns acru. Dacă observați că sunteți taxat mai mult decât prețul de marcat, deși, politicos-l subliniez.

Bancomatele pot fi spoturi preferate pentru potențialii escroci și hoți de buzunare din Paris. Stai extrem de vigilent atunci când retragerea de numerar și nu oferă ajutor pentru oricine care dorește să „învețe să folosească aparatul“ sau care te angajează într-o conversație în timp ce introducerea codului PIN. Tastați codul în intimitate totală.