Shakespeare Globe Színház London: A Complete Guide

Posted on

Shakespeare Globe Színház London: A Complete Guide
Amikor Shakespeare Globe 1997-ben megnyílt ez volt az első nádfedeles épület megengedett a brit fővárosban, mivel a nagy londoni tűzvész 1666 Ma ez a történelmileg pontos, szabadtéri kikapcsolódás a színházban, ahol Shakespeare végeztünk – mindössze néhány száz méterre az eredeti Globe – már csatlakozott egy másik helyszín, a gyertyafényes beltéri játszóház, ahol a közönség is van egy valódi 17. századi színházi élményt.

Mindkettő mustok meglátogatta színházba, a kultúra keselyűk és a szurkolók a Bard az egész világon. Hogyan jöttek épül London Bankside egy történet meghatározása hajló megszállottság részéről a néhai amerikai színész Sam Wanamaker.

A története az Eredeti Globe Színház

A terület London déli részén a Temze és most ismert Bankside volt, Shakespeare időben, egyfajta vörös lámpás negyedben Londonon kívül a kerület Southwark. A terület otthona volt színházak és kocsmák, valamint medve csali arénák és a bordélyok. Annak ellenére, amit lehet látni a film „ Szerelmes Shakespeare ” nem valószínű, hogy I. Erzsébet valaha is utazott a folyón a Greenwich, hogy részt vegyen a játék van. Ehelyett Shakespeare cég, a The Kings Men, hívták a királyi palotába, hogy végre neki.

Ez volt az a garázda kerületben, hogy az első Globe-ben épült 1599-ben Shakespeare, valamint más szereplők nem a tulajdonos, hanem a tulajdonos. Leégett 1613-ban, amikor a színpad ágyú felgyújtották a nádtető tető. A színház újjáépítették a cég, miközben Shakespeare még életben volt és az is maradt sikeresen működik, amíg 1642, amikor a puritánok szerint Oliver Cromwell , zárt le. Két évvel később lebontották teljesen és bérház ház épült át a helyszínen.

Írja Sam Wanamaker

Amerikai színész és ex-pat Sam Wanamaker dolgozik Nagy-Britanniában, amikor a hadsereg-McCarthy meghallgatások beindulása és aggódnak, hogy feketelistára Hollywoodban, úgy döntött, hogy felfüggeszti. Ő épített egy kiemelkedő karrierje az Egyesült Királyságban, színészi és rendezői a színpadon és filmekben. Míg Angliában játszott Iago Paul Robeson Othello Stratford-upon-Avon és röviden irányította az Új Színházban Shakespeare Liverpoolban. 1970-ben, míg a Southwark, ő volt döbbenve, hogy, hogy míg nem volt több replika Globe színház az USA-ban és máshol is, minden maradt a Bard szülővárosában egy történelmi marker oldalán egy sörfőzde.

Wanamaker szentelte egész életét, helyesbítésére, hogy.

Hogy Shakespeare Globe London-ben épült

Évekbe telt, hogy a pénzt, hogy építsenek a színház és a kutatás, hogyan kell létrehozni a tapasztalatok egy Shakespeare theatergoer modern környezetben – beleértve a hozzá öntözőrendszer tartja, hogy a tető nádtető megnedvesített hogy megakadályozzák a tűz. Körülbelül három évvel a projekt bizonyítja az igazi Globe fedezték a közelben, és ezt az információt táplálják be a tervezés, az új színház szempontjából az építészet és anyagok. A projekt nem volt mentes az akadályokat. Angol Örökség, akié a föld, amelyen a színház épül, akarta eladni a fejlődés.

Helyi tervezési és tanács hivatalnokok nem volt teljesen a fedélzeten. De Wanamakers meghatározása végül megnyerte a nap. Sajnos meghalt három évvel korábban a projekt befejeződött, de a bal londoniak és a látogatók egyaránt ezt a csodálatos örökséget.

Látva a játék a „Fa O”

A színház gyakran nevezik a fából készült „O”, bár ez valójában nyolcszög alakú. A referencia származik Shakespeare magát. Leírta a beállítást a prológ a „ V. Henrik :”

„… lehet ez cockpit tartani
A óriási területei Franciaországban? vagy mi belegyömöszölni
Ezen belül fából O nagyon casques
Ez megtette megijeszt a levegőben Agincourt?”

A modern színház lényegesen több, mint egy fából készült „O” A három szintje galéria ülések után éri el átkelés egy udvar (ahol szünet tömegek élvezhetik italukat), amely elválasztja a színház egy modern épület, amely birtokolja öltözők, műhelyek, raktárak és szekrény egy múzeum. Mivel 2014-ben a komplexum tartalmaz egy második színház – de erről alább.

Előadás tekinthető négyszögletes szakaszban egy hátsó fal egyik oldalán a „O”. Amellett, hogy a galéria ülések, több száz jegyet, meg £ 5, egyenként értékesítik álló utasok – az úgynevezett groundlings . Shakespeare idejében groundlings is ismert stinkards .

Látva a játék, mint egy groundling lehet szórakoztató, mint a közönség számára javasolt, hogy részt vegyenek és gerebenez mint tették volna az eredeti Globe. De mielőtt megragadni a lehetőséget, hogy egy groundling, gondol-e akkor valóban állni két-három órát. Groundlings Shakespeare Globe nem szabad ülni a földre. Helyek a backless padok a galéria nem túl kényelmes sem. Párnák lehet bérelni, de a tapasztalt közönség a Globe gyakran hozza saját párnák és még takarót a kiszámíthatatlan angol időjárás.

Előadások, amelyek között zajlik késő tavasztól kora őszig tartanak a szabadban A nappali órákban – esőben és napsütésben. A színház nem a tető, és nem esernyő megengedett. Tehát, ha aggódik a zord időjárás, hogy egy eső poncsó.

Mi a teendő a Globe

  • Idegenvezetés : Végig lehet a színház és a színház összetett évben, amikor játszik nem zajlik. A túrák angol nyelvű tájékoztatók vonatkozóan a francia, német, spanyol, olasz, orosz, japán és egyszerűsített kínai. Shakespeare Southwark Tours kínálnak, amikor a színházban van használatban az előadások.
  • Csoport Tours, tapasztalatai és bemutatók : Fancy tanulás, hogyan kell öltözni, mint egy Erzsébet? Néz egy bemutatót shakespeare színpadi harcok vagy látta, hogy Shakespeare nyomtattak az első Folio? A körű tapasztalatokat lehet elhelyezni csoportok, amelyek közül néhány tartalmazza az étkezést, krémteákat és felkeresi a közeli látnivalók, mint a The Shard és a Tate Modern.
  • Dine, ital : The Swan ebéd-, délutáni tea, vacsora, előzetes és utólagos teljesítmény étkező. Nem kell, hogy egy jegy tulajdonosa élvezheti a kilátást a Temze és a Szent Pál székesegyház az étteremben. A Swan bárja reggelit és alkalmi nappali étkező keresztül koktélok, és van egy előcsarnok Cafe Bar snackeket, könnyű ételeket és italokat.

A Sam Wanamaker Színház

Amikor Shakespeare Globe Színház először tervezték, fedett, Jacobean színház, szintén tervezik. Néhány Shakespeare később játszik volna végezni, színház, megvilágított gyertyát a közönség ül a színpadon. De először, senki sem tudta igazán, mit jelent egy ilyen színházi nézett volna, mint a belső, vagy hogyan működött volna. A tégla épület, a használat első műhelyek és oktatási terek, épült a ház a Jakobi színház.

Végül, a színház volt a célja bizonyítékok alapján a két lap rajzok kiesett egy könyvet a Worcester College Library, Oxford. Eleinte úgy gondolták, hogy a színházi tervező Inigo Jones, a rajzok most tulajdonított egyik diákja 1660-ban, ábrázoló, amit egy színház nézett ki, mint 50 évvel korábban. Ők tartják a legkorábbi ismert rajzolatát egy angol színház.

A színház, mellett a Globe and keresztül kapcsolódik ugyanazon központi lobby, tiszteletére nevezték el a Wanamaker és megnyitott 2014 Sok a részlet spekulatív néhány a dekoráció másolt kastélyok az időszak. Épült zöld tölgy és még szaga a friss fa, néhány évvel később. Figyelmeztetni kell azonban, tölgy gyanta szagok párosul gyertya füstje nehéz lehet venni, ha egyáltalán érzékeny vagy allergiás.

Shakespeare Globe Essentials

  • Hol : Shakespeare Globe Színház London, 21 New Globe Walk, Bankside, London SE1 9DT
  • Mikor: Előadások a Globe szakaszban kerül sor április és szeptember. Most indul a délután közepén, de közben a leghosszabb nyári napok néhány esti előadások tervezik. Előadások a Sam Wanamaker Színház ütemezett októbertől áprilisban listák és a jegyeladások be a nyár folyamán.
  • Nézze meg mi van: Egy nagyon sokféle előadások, workshopok, mesemondás, írásban workshopok és családi programok keresztül érhető el az év
  • Jegyek: Jegyek az összes bemutatók és rendezvények megvásárolhatók a weboldalon keresztül, vagy telefonon keresztül az Box Office +44 (0) 20 7401 9919. A webhelyen keresztül vásárolni igényel egy jelszóval védett fiók, hogy könnyen létre online.
  • Megközelítés: A Globe egy tíz vagy 15 perces sétára van a legközelebbi metróállomások, Szent Pál, Mansion House, London Bridge, Blackfriars. Kevés a parkoló autók kék fogyatékkal kitűzőt és taxik könnyen elérhető a közelben.
  • További információ: Ellenőrizze, hogy a fő honlapján rendszeresen mindig van valami.