Skip to main content

Shop, Restaurant en Museum Hours in Frankrijk

Openingstijden, schema’s en Typische Hours in Frankrijk

Shop, Restaurant en Museum Hours in Frankrijk

Aangekomen in Frankrijk, zou je jezelf hoeft te gaan met meer dan een jetlag als het gaat om timing. U zult ook ontdekken dat restaurants, winkels en bezienswaardigheden moet buigen om de Franse schema. In plaats van te bestrijden, over te geven aan de typische uur in Frankrijk. Gebruik deze gids om de aanpassing te verlichten.

Het duurt een paar dagen om in het ritme van het Franse leven. In eerste instantie zul je merkt dat je probeert om te winkelen of een bezoek aan een museum als het gesloten was … en de keuze voor een late lunch is een echte no go; de meeste restaurants sluiten om 02:00.

Frans Shops

Franse winkels hebben de neiging om ‘s ochtends open tot het middaguur, en veel (zo niet de meeste) sluiten voor alles tot drie uur voor de lunch te zijn. Ze heropenen typisch bij 2,30 of 3 uur. In het zuiden van Frankrijk, het leven neemt op het ritme van een warm land. Dus je zult voedingswinkels in het bijzonder opening vroeg en verblijft laat open zijn. Ze kunnen sluiten voor de lunch (met name in kleine steden en dorpen), maar in de grote resorts ze zeer lange uren te openen.

Bijna elke winkel is gesloten op zondag zo goed, dus niet een bezoek aan een stad die je hebt altijd te zien op de dag van rust gedroomd plannen, omdat ze rusten. Het is de wet. Alleen winkels die levensmiddelen verkopen zijn wettelijk toegestaan geopend in Frankrijk te blijven, hoewel talloze boetieks doen pronken met het reglement. Als u een bezoek tijdens een zondag, en zal alles op alles moeten uit een winkel, koop het op zaterdag!

Franse museums

Je zou denken dat de musea de hele dag geopend zou blijven.

Nou, wat te doen, maar sommige niet, dus je zou kunnen krijgen betrapt. Er is niets meer frustrerend dan afreisden naar ‘s middags om te vinden wat je hoeft te wachten tot 3 uur tot de bezienswaardigheden die u wilt zien weer geopend.

Franse restaurants en cafés

In die uren, de restaurants en cafés tot leven komen. Als je niet lunch te vangen tijdens de lunch, kun je honger lijden voor enkele uren (vooral in kleinere steden of zelfs middelgrote steden).

De Franse etenstijd is meestal te laat, rond 20:00.

Hoe om te gaan

De beste manier om te gaan is om gewoon te geven in. Haal je ontbijt in de ochtend, toen de prachtige bakkerijen ( boulangeries ) open zijn en de croissants zijn fris. Bestel een café au lait en Tuck in (en, ja als het café heeft geen croissants kunt u uw eigen duren). Winkelen of bezienswaardigheden bezoeken tot lunchtijd, en neem dan een mooie, lange, ontspannende Franse lunch. Daarna kunt u uw sightseeing, gevolgd door een diner te hervatten.

Er zijn een paar mazen aan de regels, hoewel, als je geen zin hebt om te buigen naar de Franse plannen wil. Hier zijn enkele tips voor het krijgen van rond de Franse manier:

  • Kijk voor winkels en restaurants die de uitdrukking “non-stop” in het venster te hebben. Dit betekent niet dat dit is een plek die is altijd open. Sterker nog, zelfs degenen die zeggen 24u / 24 7j / 7, die geacht wordt te betekenen 24 uur per dag, zeven dagen per week, kan onvoorspelbaar sluiten. Wat “non-stop” betekent wel dat het niet zal shut-down in het midden van de opening van een dag. Zo zal een restaurant niet sluiten tussen lunch en diner, of een winkel niet sluiten voor de lunch.
  • Een manier om mijn man en ik vond om te gaan met de Franse douane is om de lunchpauze als down time tellen. We zouden snel sandwiches te grijpen, van een snelle stop cafe, misschien een fles wijn, en terug te keren naar ons hotel en tot rust komen voor een paar uur. Op die manier zouden we altijd worden bekrachtigd als de dingen echt gebeuren in Frankrijk: na de lunch.
  • Zelfs als de winkels gesloten zijn, dat betekent niet dat je niet kunt venster winkel. Zelfs als de musea zijn opgesloten, kunt u ze nog steeds bezoeken. Nee, je kunt niet naar binnen, maar u kunt de buitenkant te zien. De meeste kathedralen zijn prachtig, buiten en in. Veel musea zijn ondergebracht in historische panden, en de architectuur alleen al is de moeite waard.

U kunt ook tegenkomen soortgelijke problemen tijdens een bezoek in het off-season. Hotels, winkels, attracties, soms zelfs toerisme kantoren in kleine dorpjes, volledig stilgelegd of hebben verminderd uur. Dit is meestal vanaf Kerst tot januari of februari. Zeker op voorhand te controleren.

You may also like