Singapore Chingay Parade – Un moment important al Anului Nou Chinezesc

Posted on

Street Parade însuflețește Singapore cu flotoare, costume și Acrobație

Singapore Chingay Parade - Un moment important al Anului Nou Chinezesc

Pe insula-stat Singapore se mândrește cu machiaj multi-etnic, care este cea mai evidentă în timpul festivităților , cum ar fi Anul Nou Chinezesc. Chiar de vacanță sărbătorește majoritatea chinez insulei, natiunile alte etnii a lua o parte din lumina reflectoarelor, mai ales în timpul răgușit Chingay Parade .

Când a lovit mai întâi pe străzi în 1973, Chingay a fost o paradă de stradă cartier, care a fost aproape complet din China în caracter. Lucrurile s-au schimbat semnificativ de atunci – Chingay de astăzi a depășit mult timp traseul său inițial martie, după ce sa mutat de pe străzile din locuințe Singapore la bulevard larg, în fața Formula One Pit Building.

Și, spre deosebire de elementele festive în principal chinez de parade yesteryear lui, de azi Chingay prezintă întreaga gamă de culturi Singapore și mai mult.

Chingay este, în general sărbătorită pe primul week-end de 15 zile festivităților de Anul Nou Chinezesc; 2019, parada are loc peste două zile, la data de 15 februarie și 16, începând cu ora 20 pe ambele seri.

Plin de viață Chingay Parade Route


Chingay Parade acum ocupă un traseu scurt paradă de 360 ​​de metri lungime, cu publicul de plată aliniat la vizionare platforme alături de Formula One Pit Building, alături de Singapore Flyer.

Ca parada marsuri pe traseul prestabilit, oaspeții se obține o eyeful de acrobați, interpreți culturale, plutește, și dansatori dragon face un spectacol pe drum, ajutat de-a lungul cu efecte pirotehnice și de iluminat.

Fiecare celebrare Chingay individ are propria temă, de obicei bazată pe animal Zodiacul chinezesc din special de Anul Nou Chinezesc. Parada este proiectat pentru a se conforma cu tema; Anul Cainelui în 1994 a văzut participarea activă a câinilor din Singapore Kennel Club; anul Dragonului de apă în 2012, a avut festonat-dragon parada muta pe o pistă apos.

Participanții Chingay: un Merry Multicultural Mix


participanții Chingay Parade sunt selectate din diferite comunități din Singapore.

Nu veți vedea doar interpreți profesioniști, dar veți găsi, de asemenea, reprezentanți din circumscripții politice, blocuri HDB, organizații comunitare și grupuri civice care au aderat la parada Chingay pentru a obține ciudat lor pe străzi.

Principalele grupuri etnice din Oradea Singapore obține timpul lor în centrul atenției – chineză, Malay, și militanții Tamil Indian efectua dansuri sau cascadorii native pentru cultura lor, însoțite de flotoare care evocă istoria lor culturală sau mitologie.

Interpreții din întreaga lume a intra în actul de Chingay, de asemenea – artiști din Malaezia, China, Filipine, Franța, Brazilia și-au adăugat poftă de mâncare lor culturală deosebită mix. Singapore îi place să urez bun venit companiilor naționale de performanță din altă parte pentru Chingay, așa cum au făcut atunci când Ballet Nacional de Angola a făcut apariția, debutând muzica angoleză și dans în Singapore spre deliciul telespectatorilor parada Chingay.

La sfârșitul Chingay, o parte din stradă continuă festivități până de dimineață.

Istoria Chingay: Rădăcini comunității chineze

Chingay are rădăcini în festivaluri religioase din China, în special festivalul taoist Shang yuan Chieh (a avut loc la 15-a zi de Anul Nou Chinezesc), și parade, organizată pentru a onora zeități chinezești.

Cuvântul „Chingay“ vine la noi din versiunea originală chinez zhuangyi – „arta de a mascarada“.

comunitățile de imigranți chinezi în Penang și Singapore adus tradiția procesiunilor religioase din țara lor natală, iar paradele a crescut rapid în importanță și flamboyance. Lucrurile au scăpat de; parade perturbat fluxul de trafic și de comerț, iar la începutul secolului 20, Chingay a fost abolită în Singapore.

O tradiție Ei nu s-a putut păstra în jos

Tradiția a făcut o revenire în 1972, când guvernul a interzis utilizarea de pocnitori. Dornic de a menține entuziasmul pentru Anul Nou Chinezesc, autoritățile reînviat Chingay – parada reînnoită a avut loc în jurul valorii de HDB locuințe Singapore, și a fost foarte chineză în conținutul său.

De-a lungul anilor, astfel cum Chingay a crescut în importanță, parada a fost mutat la rute mai proeminente și a pierdut simt în mod exclusiv din China.

Parada a defilat în fața Primăriei și în Chinatown, dar nu a fost până la parada situată în clădirea Pit în cazul în care un bun echilibru a fost lovit între spectacolul paradei în sine și numărul de spectatori au vizionat.

Peste 6.000 de interpreți au participat în 2018 lui Chingay, cu participanții reprezentând tamil, malaiezian și comunitățile Singapore eurasiatice, să nu mai vorbim de o varietate de acte străine importate în mod special pentru această ocazie!

Noțiuni de bază la Chingay Parade în Singapore – Direcții în clădirea Pit

Pentru a ajunge la parada Chingay, puteți merge la Marina Bay de echitatie MRT și debarcarea la stația MRT Promenade (CC4 / DT15), apoi să ia Exit A pentru a face plimbare de cinci minute la clădirea Pit. Pentru mai multe detalii cu privire la sistemul de navetiști convenabil din Singapore, citiți articolul nostru despre MRT Riding Singapore și autobuze cu cardul EZ-Link .

Bilete Chingay pot fi achiziționate de la SISTIC (sistic.com.sg), și costul între SGD 28 la SGD 60. Pentru mai multe informații, vizitați site – ul Chingay: chingay.org.sg .

Nu trebuie să plătească pentru a viziona parada, dar vederi libere tind să nu fie la fel de bun ca vedere din platformele plătite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *